Po vytrhnuti zubu

Príspevok v téme: Po vytrhnuti zubu
diaaaaa

Dobry den.
Po rocnom boji o zachranu zuba, prestriedani troch \\\'\\\'odbornikov\\\'\\\' nebolo uz ine riesenie ako vytrhnutie dolnej sestky. Trhali mi ju asi pred hodinou, dufam, ze to prebehlo v poriadku. Len, som bola taka sokovana z toho vsetkeho, ze som ich nepocuvala ohladne pokynov. Mam tam mega vela gazy a vaty niecim napustenej. Iba som zapocula, ze nemam si dnes umyvat zuby.
Dalej si nepamätam:( Prosim poradte, co s tou gazou:( Mam si to vybrat? Kedy? Alebo nechat? Kontrolu mam o 5 dni, ale pochybujem, ze to tam ma tak dlho ostat. Dakujem

Hugina79

Lost,kvôli čomu sa nesmú mliečne výrobky???To je čo za \\\"múdrosť\\\"???Mne trhal stomatochirurg naraz 4 zuby a postup bol taký, že mi tam dal tampón, ktorý som si mala vytiahnuť po 15 minútach. 2 hodiny nič nejesť a 24 hodín nevyplachovať NIČÍM. Do večera len kašovitá strava+ľad+analgetiká. A ako kašovitú stravu som jedla práve jogurty a pila Acidko.

lost

Nejedol by som ryzu - bude to neprijemne zasekavat v tej "diere"

Tiez mi trhali sestku dole.. Uz som na to aj zabudol :D 1,5 roka dozadu..

Mne tam zubar daval take sviete sietky, genialna chut :D
Neivem preco, ale kazde 3 dni asi 3x po sebe.

Este ma snad nieco napadne :)

lost

Ziadne mlieko, mliecne vyrobky aspon 3 dni (toto si pamatam po trhani osmicky aspon).
Po trhani osmicky som si V TEN den nemal tiez nic vyplachovat..

A este hodim za zrhsti hrachu o stenu :P
Prestan fajcit :)

diaaaaaaa

A este jedna vec. Mam teraz skuskove a rada by som si aspon jednu cigaretu zapalila. toto bol dalsi pokyn, ktory som ako jediny okrem tych umyvania zubov zachytila, ze nemam fajcit. dokedy?
Dakujem

diaaaa

Dakujem vam za cenne rady. Dala som si prec tu gazu, po veceri som si to vyplachla len vodou, aby som nemala zbytky jedla v rane, tiez som sa docitala niekde na nete, ze by som to nemala vyplachovat nijakymi ustnymi vodami ani nicim.Pred spanim si aspon trocha prejdem horne zuby a vyplachnem pastu, snad to bude v poriadku. Inak, dostanem strojcek na spodne zuby, cim sa mi zacne regulovat ta medzera a potom to necham na rady lekarov, ci sa mi zuby poposuvaju tak, aby medzeru zakryli, alebo bude nutny implantat. Dakujem

mate59

milusca - ústna voda pokiaľ obsahuje alkohol a takisto repík a kamilky,šalvia, rozpúšťajú krvnú zrazeninu,čo nie je dobré.Je to vhodné použiť na tretí deň,vhodná šalvia,má sťahujúci účinok.Do rany nič nedávať,sama má tendenciu sa sťahovať.

milusca

mate, nesuhlasim. Usta sa maju vyplachovat slanou vodou a kludne sa moze zahryznut do vymacaneho sacku s kamilkovym cajom. Lekar mohol predpisat antibiotika a tabletky proti bolesti... Mne trhal stomatochirurg vsetky styri zuby mudrosti naraz (z toho dva vyrezaval), riadila som sa tymito pokynmi a nemala som ziaden problem. Ja som dostala rozpis rad na papieri...

mate59

nevyplachuj si ústa ani ústnou vodou,anikamilkami,nechaj aby sa utvorila pevná krvná zrazenina,a o pár dní by si mala mať v rane také šedé, to nie je hnis, ale znamenie hojenia.Rana sa hojí niekolko týždňov,na kontrole sa opýtaj zubára kedy by sa dal zub nahradiť,ja by som odporučil implantát, nie mostík,pokial možné.Ak ho nenahradíš, začne ti tam ubúdať kosť a pohnú sa ti susedné zuby.