Ahojte,
Moja priateľka bola na dovolenke s kamarátkami v cudzine, a jeden večer ju znásilnil jeden domáci.. Po príchode domov mi o všetkom povedala.. Bol to pre mňa obrovský šok, nevedel som čo mám robiť.. Ale snažil som sa zachovať čo najlepšie, a pomôcť jej.. Ukázal som jej, že ju ľúbim, a záleží mi na nej, a že nič z toho nie je jej vina. Ona si myslela, že sa asi s ňou rozídem. Bol som s ňou na prehliadke, dala si spraviť všetky testy.. a čakáme na výsledky.. Tehotná nie je.., ale nevieme či nechytila nejakú chorobu.. Mám ju veľmi rád, a chcel by som si ju zobrať. Veľmi sa však obávam, že toto znásilnenie, zanechá v nej obrovskú traumu, a zničí jej celý život. Chcel by som Vás požiadať o radu. Čo mám robiť, ako jej mám pomôcť, aby sme minimalizovali následky tohto otrasného činu.. V podstate sme sa vrátili do normálneho života, robíme skoro všetko ako predtým.. Ešte neprešlo moc veľa času od toho. Niekedy sa rozplače. Zlé je aj to že ja na to stále myslím, aj keď nechcem, nedokážem jednoducho na to nemyslieť, a niekedy chytím depresiu, a plačem aj ja. Potreboval by som sa s niekým o tom porozprávať.. Prosím o radu..