dobrý den!mojmu 10 rocnému synovi sa začala supat koza a prstoch na rukách na bruskach.začala som mu na to davat propolisovu masticku z lekarne,neviem vsak či je to spravne.mozete mi poradit z čoho to ma,alebo čo by som mu na to mala davat,aby mu to pomohlo? dakujem
Supe sa mu koza na bruskach prstov
Nech si namoci ruki do vodi a dajte mu tam ocot
Mám to okolo týždňa!
moj brat ma 30 a ma to uz od puberty, vzdy v urcitu dobu pocas roka, napr. po zime, sa mu zacne lupat koza na bruskach prstov, bol s tym len u bezneho lekara, ma to z nedostatku vitaminu A a tak berie potom len vitaminove tablety a zaberie mu to
moj brat mal to iste a mal to z nadbytku soli v tele a z psychickej zataze,kozny mu na to dal nejake masticky a tabletky.teraz je uz ok.
Ja mavam to iste , vzdy to pride v lete, v juli ..trva to cca 2 mesiace. Ak idem k moru skonci to skor. Mam 22 a uz to mam par rokov. Nikto v rodine to nema (je nas 5).
Neviem cim to je. :/ ale je to dost otravne.
nemusí to byť mykóza môže to byť aj prejavom alergie u niektorých ľudí sa prejavuje alergia na niektoré kozmetické prípravky - mydlá tiež saponáty, mince... alebo čokoľvek čo prichádza do kontaktu s kožou lúpaním kože namiesto klasického ekzému, ktorý pozná väčšina ľudí... ak je to alergického pôvodu je potrebné zistiť čo to vyvoláva a odstrániť tento alergén lekárka možno predpíše kortikoidovú mastičku napr. spomínaný Elocom alebo inú, ale tiež môže ísť o mykózu čiže plesňové ochorenie a to lekárka predpíše nejakú antimykotickú masť napr. Canesten... sharon najlepšie urobíš ak so synom navštíviš lekárku samoliečba sa nie vždy vypláca... držím palčeky
mykoza...takze to co radia, alebo candibene disperzia, candibene krem....elocom mast...
...a este mi napadlo: nakolko sa jedna o infekcne ochorenie, vyvarujte sa pouzivaniu spolocnych uterakov, lebo za chvilu sa vam vsetkym zacnu supat prsty a dlane- prenesie sa infekcia aj na ostatnych clenov rodiny
oprava: mykozu
sharon, ide o myozu- plesnive ochorenie koze. zozen si Candimin kvapky a denne aspon 2x nech si cele dlane a prsty natiera nim. uspech v boji s pliagou zvana pliesen zaruceny. ak ustupi prejav, aj tak este aspon tyzden nech si ich natiera, aby bola istota, ze sa vsetky spory vyhubili.