Aku zubnu pastu preferujete a preco? Poculi ste uz o tom, ze ustna voda je vlastne zbytocnost, vdaka?
Zubna pasta
Aplikace roztoků a gelů. Z roztoků se v současné době doporučují aminfluoridy (např. ELMEX-fluid 1 %, kyselé fluorofosforečnany (APF = acidulated phosphate fluoride 1,8 %) a monofluorfosforečnany. ELMEX - gelée (obsahující 1,25 % fluoridů), který se aplikuje v ordinaci pomocí vatových tamponků na povrch všech zubů. Při domácím použití se aplikuje množství asi 0,5 g pomocí zubního kartáčku po dobu 3 minut na celý chrup, a to nejméně 1 x za 3 měsíce.
www.zdravcentra.cz
je az smutne niekedy citat niektore nazori ludi, ako aj napriklad tu, lebo takato nevzdelanost a este aj snaziaca sa akoze pomoct, je daco strasne :/
pouzivaj jemnu kefku s rovnymi vlaknami, precitaj si co to o metode cistenia (ak uz nic tak cisti aspon vertikalne s miernym kruzenim), nezabudni na medzizubne kefky - zacni od tych najtensich, a zubna pasta je naozaj az to posledne - akukolvek co ma "na obale napisane" obsak F aspon 1500ppm. Nic ine nech ta nezaujima, je jedno aka znacka ci cena. Ustnu vodu mozes nahradit zatial aspon tym, ze vynechas po cisteni posledne vyplachovanie ust.
Vsetky ostatne rady, su individualne a urci ti ich len lekar. To ze niekto ma gingivitidu a na nete ti vychvaluje taku znackovu pastu, iny ma odhalene krcky a vychvaluje zase inu, je cisto individualna vec, takze nedaj sa zmiast, a riad sa zakladom.
Elmex,pretože obsahuje aminfluorid.Dôležitejšia je ale kefka ako pasta.Používaj ultra jemnú kefku.
Dakujem lost! :)
ZUBY a JAZYK z DMky. najlepsia.
Lacalut. V minulosti mi kazdy rok na prehliadke nasla zubarka dost vela kazov, ale odkedy pouzivame cela rodina Lacalut, tak po kazoch ani stopy. Je to super pasta, zaroven aj prevencia proti paradentoze. Uplne stahuje dasna. Na jej chut si treba zvyknut, ale potom bez problemov.
Vsetko je zbytocnost, stary greci si cistili zuby solou a mali snehovo biele. Aj ked..no...vypadali im po par rokoch, ale naco je zbavovat sa bakterii v ustne dutine...vsak.
Inak ak chces fakt vediet, aku pastu pouzivam, tak TI to poviem. Kedze nemam rad reklamu, poviem, ze to zacina na V konci na M.