Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Manipulacia vo vztahu

Príspevok v téme: Manipulacia vo vztahu
AdamKrt

Myslite si, ze je nutne hrat pretvarku niekedy vo vztahu ? Mam niekedy pocit, ze cim viac sa clovek snazi urobit pre druheho, tym to ta osoba viac zneuziva a nevie ocenit, co clovek pre nu robi. Ked uz nestacia slova, vysvetlovanie a dana osoba jednoducho ignoruje nazory partnera a egoisticky presadzuje len tie svoje...

Mate s tym skusenosti ? Co pomaha ? Hrat sa na nedostupnejsieho, odplacat to rovnakym metrom ? Hovorim o situaciach, ked uz clovek skusal vela krat komunikovat, vela krat sa mu vselico naslubovalo a mnoho krat zase ignorovalo...

Mam taky pocit, ze cim sa clovek lepsie sprava, tak partnerke to sice vyhovuje, ale horsie pre neho... Potom existuju zase naopak vzorce spravania, ked partner je hajzel a partnerka na nom visi.

Je lepsie byt vo vztahu trochu hajzlom ?To si ludia nevedia vazit dobrych vlastnosti ? Ci nevedia vyrovnanie zit, ked im chyba adrenalin z hadok, alebo nevedia co od dobroty ?

Alebo je dobrak u zien povazovany za blba s ktorym si mozu kyvat...?

rony26

predpokladam, ze to ultimatum sa tyka toho, ze ta "niekomu" predstavi...ak sa nemylim a je to to co si myslim, tak je spravne, ze na tom trvas...ak sa tomu brani mas dovod domnievat sa, ze to s tebou nemysli vazne...ved nie ste spolu par dni ci tyzdnov tak by sa patrilo to z jej strany posunut dalej a dat ti jasny signal, ze s tebou pocita aj do buducnosti...a ty by si uz konecne vedel, ze len zbytocne nestracas cas, lebo teraz to nevies...este k tomu ci je dobrak povazovany za blba s ktorym mozu kyvat...v podstate ano, ale kyvaju len s tymi, ktori so sebou kyvat nechaju, takze ide o obojstrannu zalezitost

AdamKrt

cajik:

mam. Milujem ju, ona mna tiez - podla jej slov. Ona problem nikde nevidi, podla nej je to perfektne, ako to je. Ono by aj bolo, keby clovek mal ako hovoris 20 rokov... Chcem urobit vsetko, aby sa to napravilo. Nechcem si potom vycitat, ze som mohol nieco este urobit. Ale samozrejme, bude to zavisiet aj na nej. Dostala jedno ultimatum, kedy ma dodrzat, to co slubila a potom uz bude neskoro, ak to nestihne... Obavam sa vsak, ze ma donuti dodrzat slovo, ze nezartujem, ze to bude znamenat koniec. Predpokladam, ze ma predstavu, ze to zase bude natahovat, ze ma prehovori nejak. To poukaze, ci to ozaj mysli vazne a ja nemam zaujem, pokial to ma byt nezavazny vztah, co nikam nevedie.

Lepsie, keby to povedala na rovinu. Clovek by nemusel cakat. Ale myslim si, ze ona si skor chce este uzivat i tie posledne chvilky... Ved uvidim, ako to dopadne.

cajik

Adam, este stale mas tu istu priatelku co ti nejake podstatne veci zatajovala a tak ? nie je toho uz trochu privela ? :)..

vies, su typy ludi, ktorym nieco jednoducho nevysvetlis ani keby si sa poskladal. stale si budu len to svoje rozpravat. nevysvetlis im ze sa spravaju zle, ze su egoisti, lebo nie su ochotni skutocne pocuvat. keby ochotna bola, tak by si vsimla uz davno, ze nieco nie je v poriadku (vtedy ked si jej to povedal).

a nema vyznam hrat sa na nieco.. to proste nejde.. nemas 20 rokov :)
osobne si dokonca myslim ze robit taketo vselijake ofuky aj tak nepomozu. asi by to tazko pochopila (podla mojho nazoru), a skoncilo by to s najvacsou pravdepodobnostou tak, ze by ta obvinila z toho ako sa spravas :)

A asi zbytocne budes pracovat na niecom.. vies predsa aj sam ze na vztahu musia pracovat OBAJA. nie len jeden...

jajka001_

presne tak, ked to bude len truc a potom jej povies ze si to robil preto aby si ju dotlacil k tomu...tak to bude mat opacny efekt. ono, praveze ide o to, ze aby si reagoval adekvatne, musis byt o tej svojej pravde vnutorne presvedceny.

AdamKrt

Je pravda, ze poslednou dobou uz zacinam stracat zaujem. City chladnu, ked mava taketo postoje. Ale chcel by som na to popracovat. Nerad sa vzdavam.

Ak jej budem robit ofuky a potom by som jej povedal, ze to je preto jej spravanie, myslite ze to nezaberie ? Ze musi byt naozaj presvedcena, ze ma straca ?

Ono sa mi to dost tazko hra :( Som zly herec... :)

jajka001_

neviem preco tu uvazujes o bitke ci hadani sa. ono by mozno pomohlo konkretne povedat o co sa jedna. lebo ak je to povedzme to, ze tebe vadi, ze neriesi urcite veci, ktore by podla teba riesit mala, v suvislosti s minulostou a teda aj s vasou pripadnou buducnostou - bud to akceptujes alebo ak nie - tak mas na vyber, mozes sa s nou rozist. alebo jej dat najavo, ze stracas zaujem o vztah za takychto podmienok. ale ze to myslis vazne. mozno staci ked ju budes menej kontaktovat, menej si ju vsimat, a tam zrazu zapochybuje - straca o mna zaujem? preco? ale akonahle vyciti ze to len hras, je koniec a zas si na zaciatku.

jajaja99

no tak ja uz neviem. co cakas od cloveka, ktory ignoruje to, co je pre teba zasadove? perfektne az na tu ignoraciu...trocha zvlastne slovne spojenie....

AdamKrt

Zda sa mi to, alebo zeny vedia ako muzov potrapit ? Robia to narocky, ci nejak podvedome ? A potom este clovek vidi, ze cim je vo vztahu druhy partner vacsi hajzlik/mrcha, tak jeho protistrana na nom este viac lipne. Hmm, pozeram, ze to bude aj moj pripad. Asi budem musiet prestat robit zo seba iba dobraka. To sa jej nebude pacit... :)