Ahojte :-)
V septembri nastupujem do prveho rocnika na UK na biologiu.
Chcela by som sa popytat na par veci ludi, ktori tam uz studuju, pripadne tu stretnut ludi, ktori budu moji buduci spoluziaci :-D
V prvom rade sa chcem opytat, ci nahodou niekto nevie, kedy mam ocakavat definitivne rozhodnutie o prijati... Lebo list o tom, ze ma mozu prijat bez prijimaciek mi prisiel uz davno, v zozanem prijatych som, ale definitivne prijatie stale nikde. Budu to rozposielat az po prijimackach vsetkym naraz?
Duha vec, ktora ma zaujima sa tyka neskorsej specializacie. Treba uz v provom rocniku vediet, na co sa chcem specializovat a podla toho si uz vyberat aj povinne volitelne a volitelne predmety? Alebo sa staci definitivne rozhodnut az neskor?
PRIF UK Biologia
Ahoj mozem Ta poprosit o nejake info ohladom UK odbor biologia?Nastupujem v septembri :-)
Ja si davam tento rok prihlasku na biologiu, a uplatnit sa da aj v ucitelsktve na vysokej skole aspon podla toho co som vygooglila, je tam celkom dobre zameranie :) tesim sa na tu skolu dufam ze ma zoberu...
no takto..v AISE je mierny bordel..pretoze od minuleho roka sa ide podla noveho studijneho planu..lenze AIS poskytuje informacie aj o starych predmetoch (podla dobiehajucich starych planoch ) aj o novych..clovek to musi hladat..(pretoze 3. rocniky idu podla starych este)
co sa tyka tej peciatky..lioness neviem ako ty, ale vzdy, ked sa si dala nove predmety musis po peciatku..len uz to nie je peciatka riadny zapis, ale doplnujuci..aj vtedy ked si to zapisala v aise..ale po tu sa ide, az ked je clovek definitvne rozhodnuty, ze to chce nechat tak ako to ma, pretoze potom uz dalsie zmeny nie su mozne..
B ak ti mozem poradit s volitelnymi pockaj az ked budu mozne zmeny..pretoze clovek nikdy nevie, ci sa mu nieco nebude kryt, nebude sa mu pacit predmet alebo ti zrazu skoci nieco mimoskolske..nechaj si to utriast..pozri ktore volitelne by ta bavili..budes mat 2 tyzdne na zmeny pokukaj predmety a vyucujucich a ked budes definitivne rozhodnuta, zapis to do aisu a potm chod na studijne po peciatku a podpises im tam vypis z aisu ake predmety si si zapisala..
Ale aj tak dakujem za odpoved :-)
Prajem pekny den
a fakt neviem co je zle na tom, ked si niekto nevie s niecim rady, alebo nieocmu nerozumie a tak poprosi o pomoc ludi, ktori o danej veci nieco vedia a dokazu mu poradit...
nesamostatnost si predstavujem troska inak, nie ako snahu zistit si co treba, aby som neurobila nejaku chybu...
Co sa tyka tych predmetov v AIS-e, ide o to, ze su tam nejake rozdiely oproti rocenke, zda sa, ze v AIS-e su info este z minuleho roka...
Na zapise nam povedali len zakladne informacie a tam ma fakt nenapadlo na co vsetko by som sa mala opytat, pretoze to bolo pre mna, a aj je, vsetko uplne nove a poriadne som sa na to pozrela az v klude doma... Ked clovek stoji 2 hodiny v rade a potom este musi bezat na intrak, tak myslim, ze je rad, ked dostane na studijnom tych par peciatok a moze ist...
Hladala som informacie ci uz na stranke fakulty alebo hocikde inde, ale nic napomocne som nenasla a posledne co ma napadlo bolo opytat sa tu kedze je tu uz zalozena tema o prirodovedeckej fakulte...
A nechcela som volat na studijne kvoli tomu, co mi moze presne povedat uz nejaky zbehly student UK...
cize tak...
pečiatku ohľadne zápisu si už dostala, nie tie informácie pre vyššie ročníky sa ťa netýkajú, pretože vyššie ročníky nemajú fyzický zápis, ale iba zápis v AIS. Neviem, podľa čoho ty vieš že je v AIS v predmetoch bordel, ale ok... ja si myslím, že ak si správne predmety do AIS zapíšem, tak v nich nemôžem mať bordel...
a hej, myslím si, že si nesamostatná, pretože tieto veci sa dajú zistiť, prípadne sa dalo spýtať na zápise, a mne sa strašne páči výhovorka typu - na zápise nám nič nepovedali - na zápise povedia VŠETKY dôležité informácie. Tiež chodím na Univerzitu Komenského, síce na inú fakultu, ale v tom by som problém nevidela, všade je to i tak rovnaké...
Kolka nesamostatnost ked sa clovek opyta na veci, ktorym nerozumie a nema si ich kde zistit!
Ja za to nemozem, ze na zapise nam v podstate nic nepovedali a navyse v AIS-e je bordel v predmetoch.
A po peciatku si ist musim, teda, pokial sa aj prvakov tykaju pokyny ohladne zapisu pre vyssie rocniky...
Aj tak vdaka...
najdôležitejší je AIS !!! áno, samozrejme, že aj do AIS si zapisuješ zatiaľ len predmety na zimný semester !
a to, že si do indexu zapíšeš povinne voliteľné predmety nemusí vedieť nikto, pretože každému je jasné, že si tie predmety do indexu zapísať musíš !!!!
proste, keď sa definitívne rozhodneš pre povinne voliteľné predmety a budeš ich mať už definitívne zapísané v AIS, tak si ich následne potom zapíšeš do indexu...
ako silno ja neznášam nesamostatnosť a ľudí, ktorým všetko treba tri krát povedať
Na zapise nam praveze ohladne tohto nic nepovedali... len ze zatial si mame do indexu napisat len povinne predmety ak chceme...
No a predpokladam, ze svojvolne si predmety do indexu zapisovat nemozem len tak, teda tak to povedali kamaratovi, ktory vsak ide na iny studijny program...Cize predpokladam, ze ked si pod tu paciatku z Riadneho zapisu dopisem este nejake predmety, mal by o tom niekto "z hora" vediet, nie?
Aj do AIS2 si zapisujem zatial len zimny semester??? Lebo este som sa tam neprihlasovala, pretoze stale premyslam ake predmety si vlastne vyberiem... Mam z toho chaos :-/