zdravim, mam uz par mesiacov opuchnutu vonkajsiu stranu laveho dasna vzadu, pred par tyzdnami mi to napuchlo este viac a spravilo sa mi tam nieco ako vred z ktoreho som vytlacil nejaky hnis, potom to bolo v poriadku asi tyzden a potom zase ten hnis a stale dookola. co to moze byt?
opuchnute dasno
Kúp si v lekárni roztok Herbadent,udržiavaj ústnu dutinu bez zvyškov jedla,teda po jedle počkaj 15 min.umy zuby,potri roztokom. Mne takáto procedúra behom dvoch-troch dní problém pomohla vyriešiť.Inak,ako radili,navštív zubára.
tak to ti nezávidim to musí byť bolesť.Ja som mala podobný problém mala som to v takom štádiu že som mohla jesť iba mixovanú stravu. Pomohlo mi keď som si to vyplachovala s odvarom-dubovej kôry asi 2 krát denne.Odporúčam bio pastu aloe vera ktorá nedráždi dasná.Ak máš biolampu tak by ti moc pomohlo ožarovanie.Len si to nevytláčaj lebo len čo si to zbytočne rozdráždiš a môžu sa ti tam dostať baktérie a môže ti to sakra opuchnúť a bude ťa to bolieť ako svina. Chod k doktorovi aby ti pomohol.
ak by ti to trvalo dlhšie,tak si daj akupunktúrou "schladiť" žalúdok,alebo zmeň stravovacie návyky,aby sa ti neprehrieval žalúdok