Chcem žiť v inej dobe...

Príspevok v téme: Chcem žiť v inej dobe...
Kixy

Minule sme na etike mali písať na tému "Chcem..." a ja som si vybrala "Chcem žiť v inej dobe..." Písala som o nadávkach, alkohole, fajčení a iných témach v okruhu dnešnej mladej generácie, ku ktorej patrím aj ja (budem mať za mesiac 15). Prečo mladí ľudia /už aj deti!/ nadávajú (do p**e, k*k*t, k***a, j*b**), pijú, fajčia? Nehovorím, že všetci, ale čo som stretla tak zatiaľ väčšina z nich. Je mi z toho akurát tak zle. Namiesto každého druhého slova nadávka. Keď sa na niekoho pozriem a poviem si, že vyzerá sympaticky, dojem hneď skazí to, ak od neho počujem nadávky. A potom sa mi ostatní čudujú, že prečo nemám na každý prst desať kamarátov a nechodím s nimi každý deň von, napríklad. A keď počujem, ako sa kto spil, čo vtedy urobil a že si nič nepamätá,tak nad tým len krútim hlavou. To chcem tak veľa, aby sa ľudia vyjadrovali krajšie? Aby sami chceli to, že si z nejakej akcie budú pamätať aj niečo viac ako to, keď sa spili a keď sa potom prebrali? Neviem, čo s tým mám robiť, tolerovať to nedokážem(čo neviem, či je dobre alebo zle) a pridať sa ku tomu rozhodne nechcem. Má tu ešte niekto podobný pocit, alebo je chyba vo mne?

:::::

no ak to nechces tolerovať a pridat sa k nim tiez nechces (ako pises), tak sa na to kurva vyser.sorry uslo mi skarede slovko :-)

Anita11

Stotožňujem sa s joni. Tiež to praktizujem podobne. Ak si niekto predo mnou uľaví nádavkou, a ozaj to nie je málokedy, snažím sa dať to najavo napr.: no,no,no.., prípadne:no fúúúj alebo: ..Až táák???. Niekedy nasleduje veru aj ich ospravedlnenie, že sa spamatajú, že povedali nepekne, ale je pravda, že niekoho to ešte akoby povzbudilo. Tiež pozorujem, že si inokedy dávajú akoby predo mnou pozor, aby tých vulgarizmov bolo menej. Aj to je myslím úspech.
Súhlasím, že je to doba morálneho úpadku a je len na vás mladých, ktorí to ešte neberiete, že je to samozrejmosť, že to nedopustíte, aby sa to samozrejmosťou stalo. Vďaka vám za to, že vám to nie je jedno.

jajka001_

svojim slovnikom ukazujes, aky si. takze bohuzial vyzera to v tejto dobe sice mizerne, ale aspon hned vies na com si :)a ludi neprinutis chovat sa inak. u niektorych ludi su to uz bezne vyrazy, nie nadavky.

millli11

To si si vybrala dobru temu. Aj mna dokaze dost prekvapit, ked od niekoho sympatickeho pocut same nadavky. Ale casom prides na to, ze aj ti najslusnejsi ludia, ktory nikdy v zivote nenadavali, spravaju sa slusne, mnohi z nich su vlastne charakterovo najvacsi kkti. Ja uz nad nadavkami casto len mavnem rukou.

joni_

suhlasim s tebou, dnesna doba je fakt divna, aj mne vadia vsetky tie nadavky a nehodlam sa k tomu pridat. V praci to riesim vacsinou s usmevom ale jasny vyjadrenim, ze sa mi to nepaci. Ludia si uz zvykli a predo mnou sa snazia nenadavat, aj ked sa im to celkom nedari :) ale aspom vidida, ze zit sa da aj inak, netreba sa vo vsetkom pridavat k vacsine, drz si to svoje a casom urcite najdes aj priatelov, ktori sa vedia vyjadrovat bez nadavok