Chcem žiť v inej dobe...

Príspevok v téme: Chcem žiť v inej dobe...
Kixy

Minule sme na etike mali písať na tému "Chcem..." a ja som si vybrala "Chcem žiť v inej dobe..." Písala som o nadávkach, alkohole, fajčení a iných témach v okruhu dnešnej mladej generácie, ku ktorej patrím aj ja (budem mať za mesiac 15). Prečo mladí ľudia /už aj deti!/ nadávajú (do p**e, k*k*t, k***a, j*b**), pijú, fajčia? Nehovorím, že všetci, ale čo som stretla tak zatiaľ väčšina z nich. Je mi z toho akurát tak zle. Namiesto každého druhého slova nadávka. Keď sa na niekoho pozriem a poviem si, že vyzerá sympaticky, dojem hneď skazí to, ak od neho počujem nadávky. A potom sa mi ostatní čudujú, že prečo nemám na každý prst desať kamarátov a nechodím s nimi každý deň von, napríklad. A keď počujem, ako sa kto spil, čo vtedy urobil a že si nič nepamätá,tak nad tým len krútim hlavou. To chcem tak veľa, aby sa ľudia vyjadrovali krajšie? Aby sami chceli to, že si z nejakej akcie budú pamätať aj niečo viac ako to, keď sa spili a keď sa potom prebrali? Neviem, čo s tým mám robiť, tolerovať to nedokážem(čo neviem, či je dobre alebo zle) a pridať sa ku tomu rozhodne nechcem. Má tu ešte niekto podobný pocit, alebo je chyba vo mne?

B.

Ak má jeden majster, ktorému pomáham, za jeden mesiac, ani nechcite vedieť koľko obrat, tak to som sa mohol vyučiť niečomu rozumnejšiemu ako študovať výšku. Otec mi dobre vravel, že mi tá výška bude na figu borovú a to mi povedalo už viac ľudí.

B.

Mne sa napr. nepáči slovo prefíkaný, to len na margo. Teraz pracujem aj trochu manuálne, nakoľko som flexibilný, ale poviem vám, keď sa s kladivom seknete do palca, tak to je bolesť jak hovado, hoci sa mi to až tak často nestáva, ale pri 1000 buchnutiach kladivom sa niekedy utnem:D Možno si zvyknem a vybodnem sa aj na tituly a štúdia. Veď jazyk budem vedieť, tak či onak. Postavu po predkoch mám jak drevorubač, neviem, na čo mi trebalo aj výšku. Asi aby som sa skôr uplatnil na trhu práce a viac zarábal ako robotníci - ha, ha, ha. Jedine, keby som bol ministrom:)

Kixy

jajka001_: a ak už aj v rozprávkach budú tie "tvrdé" nadávky, tak to je koniec... nie že by som to očakávala, ale "nikdy nehovor nikdy"
zuzic: ďakujem ti za názor;)

jajka001_

B. nie, uz studujem len zivot :)
este k tym nadavkam, kedysi to bol jazyk spodiny, dnes pocujes hrube vyrazy aj u tzv elity. lekari, pravnici, herci...pocujes to na ulici, pocujes to v tv - bezne, aj u pozitivnych postav, odkedy mam dieta, tak zistujem ze bohuzial tie maksie nadavky (fakt maksie?) su aj v rozpravkach. animovanych. tiez sa mi nepaci ten styl tych rozpravok, agresivny

zuzic

kixy rozumiem ti...ja som nedavno pisala uvahu na temu "zmysel zivota"...spravila som to ze som napisala zmysel zivota a presla aj na zmenu vnimania zmyslu zivota do tejto doby atd..to ze nemas vela kamaratov len znamena ze si sama sebou a bud na to hrda! ja tiez nemam mala som par a ti zradili pripravili ma o najrkajsie co som poznala o lasku a preto som teraz rada ze okrem jednej kamosky nemam nikoho lebo ma nema kto zradit...to ze nemaju ine zabavy ako alkohol tiez pocuvam je to len machrovanie nic viac...spoluziacka ma z toho machrovania nasledky..dieta...a uz tak nemachruje ako predtym s kolkymi si to "rozdala"..ostala sama...dobu nezmenis no mozes zit inak ako ostatni! da sa to, ty budes mat usporiadany zivot zatial co oni si ho znicia. drzim ti palce nedaj sa ovplyvnit a zi aby si bol sam so sebou spokojny a vykasli sa na nazor inych. som rada ze este existuju ludia ako ty;)

B.

Ale zase boli telesné tresty:) Ja neviem, či treba žiť dlho alebo krátko, asi v prvom rade účelne, dôležité sú podľa mňa pracovné, emocionálne, estetické, umelecké a erotické zážitky. Keď sa toho nabažíš, tak možno ťa to prejde. Život je však taký, že nikomu nedá všetko.

jajka001_

ja som si kedysi vravela radsej kratko a naplno hmm teraz sa mi zda ze aj sto rokov je malo :)len bolo by fajn tych sto rokov byt mlady a zdravy.
sorry out of topic :) ale aj ja si pamatam ze kedysi boli nadavky atd ale NIE V TAKOM MNOZSTVE A TAK BEZNE