Chcem vedieť aj do budúcna, že keď človek chudne a potom na neho príde hrozný absťák na sladké a zje naraz celý balíček 200g keksov či je to až také zlé? Nie je to pravidelne, stalo sa to asi po mesiaci, ale moja otázka spočíva v tom, či to naruší nejako chudnutie? Ako to je?
Chuť na sladké - chudnutie
Ja riešim problémy s návalmi chuti na sladké žuvačkami, ked mám chuť na sladké tak si dám žuvačku. A ked mám veľkú chuť tak si doprajem aj sladké ale niečo čo nieje moc kalorické, malé množstvo a nie moc často, pretože telo potrebuje k svojmu fungovaniu aj cukry.
Jednorazove prejedenie ti chudnutie nijako zasadne neovplyvni.
No skor by som sa zamyslela nd tym, co je tu nizsie napisane. Nielen nedostatok sacharidov, ale celkovo nedostatok energie, cize ak "hladujes" - nedostatocny jedalnicek, nevyvazeny, nepravidelny atd. sposobuje vlci hlad a zachvaty prejedania. V prvom rade je to chut na sladkosti ako zdroj rychlej energie pre organizmus. Nechces tomu radsej predchadzat a chudnut rozumne a zdravo, a trvalo?
je to typický príklad nesprávneho rozloženia sacharidov počas dňa.Tie jednoducho ako zdroj energie potrebujeme a keď ich vynecháš a nastane deficit, mozog zavelí a ty sa neudržíš a zblafneš rýchle cukry a ukojíš svoju túžbu.
Preto zaraď na raňajky aj med,džem...,tvoria asi 20% energet. príjmu dňa,na desiatu takisto možno banán,jablko.
Dlhé cukry dostaneš v strukovinách - na obed,takisto z ryže,zemiakov,na olovrant može byť zas ovocie a večera s prevahou bielkovín,menej sacharidov.Hladina cukru v krvi je tak počas celého dna skoro rovnaká, odbúrava sa postupne a deficit sa nedostaví.Pri diete sa nesmie hladovať, len energet. príjem musí byť menší ako jeho výdaj.
Tamtým spôsobom si spôsobíš jojo efekt.