Nechodí tu niekto na Všmu-vysoka škol muzických umení...:) chchem byt herecka a tak sa chcem poinformovať ake to tam je a či ešte nepoznáte inú lepsiu herecku skolu ??
Chodí niekto na Všmu alebo DAMU?
jasminkaaa45: velmi pekne dakujem :) no skusiť to skusim mam na to este 3 roky casu tak ..... no ved vyskusam :)
tie texty ti daju do predu a ty sa ich mas naucit, mas na to tusim den, no a strapnila som sa pri vsetkom, kompletne...mna nikto neucil ako ovladat emocie na javisku, nikto ma neucil spievat, jedine co som chodila na tanecnu 8 rokov, lenze nebola to drezura takze nic moc.... inak, musis mat perfektne znamky , taku trojkarku nevezmu...a podta toho tvojho robYt....radsej tam nechod....nechcem ti krivdit, nechcem ta urazat, je to len rada...
malalarva, vidíš, ani gramatiku neovládaš, ale hrabeš sa na školu, na ktorú nemáš... :/
takéto sú fakt najlepšie...
myslím, že jasminka ti vysvetlila, že sa tam len strápniš...
jasminkaaa45: dakujem velmi pekne :) a to vam prozy poezie a dialogy povedali ake budete robyť .. a co s toho si vedela a co nie ? naozaj velmi pekne dakujem :)
takze trebalo spievat - tusim 3 piesne z toho jednu ludovu, tancovat - 3 chorosky - imporvizacia, vlastna choroska, a potom opakovat po trenerke, gymnastika - snura, rozstep, mlynske kolo, premet, stojka na hlave, stojka na rukach, recitovat - jedna poezia, ejdna proza, a potom vo dvojici s chlapcom dialog, a zahrat emocie, zahrat predmet, a zahrat malu scenku s inymi ludmi (na to bol cas na pripravu) + zahrat emocie a predmety improvizacia...
jasminkaaa45 : vies ja vjem že to urcite lahke nebude ale aj tak by som to aspon vyskusať chcela :) a naozaj si bola na talentovkach?
:) a nepovedala by si mi este ze co tam trebalo urobyť ? dakujem
malalarva nechcem ta sklamat ale...tiez som mala take velke oci ako ty, chodila som na vseobecny gympel, v tretom rocniku som sa nahodou dostala na kosickeho divadla, kde som dva roky hrala mensie ulohy, s tym ze mi vsetci hovorili ako mam talent, a presviedcali ma ze by som mala skusit studovat herectvo na konzervatorium..ja som si ale povedala ze svakmam skoro 20, nezacnem si robit druhu stredu pojdem rovno na VSMU....keby som vedela ze sa tak strapnim, NIKDY VIAC...pokial ta nikto neuci spivat, a narabat s hlasom - nemas sancu, skusa sa spev. pokial ta nikto neuci ako pracovat s emociami, mimikou, ako vyjadrit herecky napriklad komin, alebo smutneho kona - nemas sancu. pokial ta nikto neuci tanec, ovladat vlastne telo, ovladat kazdy sval na tele, nedokazes ostat v spagate hoc aj hodinu - nemas sancu. toto vsetko sa tam skusa, a talent ti naozaj nestaci, musis ho mat vycibreny, musis sa ucit sama na sebe pracovat, a to ta nenaucia na gymply...ak si mlada chod na konzervu, nauc sa to co potrebujes a potom skusaj VSMU, popr. DAMU, ak si uz na strednej (co asi si kedze sa pytas rovno na vysku) tak s pravedpodobnostou 99% sa ani na ejdnu z tychto skol nedostanes...nechcem ta urazat ani nic podobne, ale je to tak, je to fakt, a mala by si sa naucit odhadovat svoje moznosti...ja doteraz lutujem ze som bez rozmyslu isla na talentovky, lebo tp bolo nieco strasne...
malalarva :D ale veď ja ani nehovorím, že ťa poznám, ani sa ťa nesnažím odradiť, ja ti len oznamujem, že ak nie si nejaký brutálne geniálny talent, tak ťa určite nevezmú ak nemáš žiadne skúsenosti (nehráš v menšom divadle, nemáš povyhrávané Hviezdoslavove Kubíny alebo iné prestížnejšie recitačné súťaže, nevenuješ sa spevu, tancu apod.)
a vôbec si nemyslím, že v živote treba vyskúšať všetko... skôr som za to, že človek by si mal uvedomiť na čo má a na čo nemá a podľa toho smerovať svoj život...
podľa štýlu písania si myslím, že si strašne mladá ešte...
vies ale vyskusat treba vsetko takze tak ! mna neodradís ani ma nepoznas :) ziot je len jeden
no, ja som to chcela vedieť predovšetkým preto, lebo ak sa nikde nerealizuješ po umeleckej stránke a doteraz si nikde svoj talent nerozvíjala, tak to budú pravdepodobne iba vyhodené peniaze za prihlášku...
to vôbec nie je také jednoduché, dostať sa na VŠMU na herectvo. a niekedy ti ani tá realizácia nepomôže, poznám slečnu, ktorá hrá v jednom nemenovanom divadle, tancuje v jednom nemenovanom súbore a už tretí rok sa jej nepodarilo sa dostať na VŠMU... :((