prosim vas,som uz zufala. mojou vinou,vytlacanim,mam velmi vela nepeknych tmavych flakov na chrbte aj tvari.kozny mi dava na jar a na jesen bieliace kremy,trosku to vybieli a v lete,najma na slnku stmavnu. nemozem koli tomu ani na kupalisko,bola som raz a ludia sa namna divali ako keby som mala rakovinu. uz ste tu o tom pisali,ze biolampa,chemicky peeling nepomaha. čo potom ? naozaj nieje nic čo by to vybielilo ? prečo to nesplynie s kožou ked sa budem dlhsie opalovat
Velmi škaredé, tmavé flaky po akné na chrbte a tvári
ahoj,
ako bolo spomenuté, jednou z možností je vlastný moč, tzn. urinoterapia na akné.
Pri jazvách po akné je tiež nápomocná kyselina salicylová, prípadne dermaroller. Prečítaj si: akosazbavitakne.sk , nájdeš tam viac informácii, ako jazvy po akné liečiť.
Zdravím, veľmi sa mi nepáči to čo tu píšete že najlepšie sú vody z alkohol a podobne kraviny :) ja som mala najhorší stav akné a po roku liečenia mám nehorázne krásnu pleť akurát sem tam niekde jazvička :) základ nie je hlbkove cistenie alkohol ani nič podobne.. najdoležitejšie kožná ktorá to má vyštudované chodiť k nej na sériu chemckých peelingov a najdoležitejšie sú liečby ktoré vám má tento odborník navrhnuť :) ano všetky predpísané masti a podobne stoja naozaj veľmi veľa peňazí ale aspoň funguju :) naozaj ak máte veľké problémy nič iné ako dermatologická kožna ktorá o tom veľa vie vám nepomože :)
Ja som mala akne od 10 rokoch do 14. Nikdy som nebola u koznej, bala som sa. Ked mi bolo 14 zacala som si akne tlacit a nasledne na to hned dat alpu. Tu zelenú ci aká to bola. A po niekolkych mesiacoch mi to akné (myslim ze stredná forma akné) zmizlo. Nevravim ze si ho vytlacajte. Ani neviem ci je to spravne no mne to pomohlo. Uplne cistu plet nemam no ked si ju porovnam s tym aka bola predtym tak hnus.
Ahojte kočky, tie, ktoré trápi akné mám pre Vás rady!!! Akné som mala od 11 rokoch a teraz mám 25 a pleť mám cistu. Každá čo máte akné a používate aknekolor ho ihneď vyhodte!!!! Aknekolor je mastný a na akné robí ešte viac zle. Jedine čo Vám pomôže je 2x mesačne hĺbkové čistenie pleti u kozmeticky až kým sa Vám pleť nezlepší tak, že to bude stačiť raz za 3 mesiace. Pleť sa musí vyčistiť, len preboha si to netlačíte samé doma lebo to neviete a roznášate infekciu. A na domáce použitie si kúpte pletovu vodu s alkoholom. Ja používam doteraz AMICA gafrovu taká mala v sklenenej flaske asi za 70centov. Vyhýbajte sa prípravkom s olejom a krém musí byt ľahký odporúčam od značky zjaja uhorkovy krém stojí tiež pár EUR. Ale základ je kozmeticka!!!! Taktiež ak je akné veľmi zle treba ísť na gynekológiu má odber hormónov či nie je problém zvnútra. A čo sa make upu týka ste mladé netrepte na seba gebuziny Robi Vám to ešte viac zle ale keď si chcete zakryť akné super je antibakteriálny korektor značky bell za 3€ kúpite ho v teta drogérii a majú 3 odtiene. Dobre kryje a najmä lieči. Sama ho ešte aj teraz používam.Snáď to niekomu pomôže:) držte sa a buďte trpezlivé toto je beh na dlhé trate :)))
Na flaky treba cas. A zamaskovat ich mozete makeupom. Vynikajuci je Vichy 3d dermabnend
Dobry den, chcela by som sa vas opytat ci nemate nejake rady na akne. Mam 15 rokov a mam ho asi tak od 13. používam hocijake pripravky no nič až tak nezabera. Momentalne pouzivam aknecolor. Ale radsej by som nejake domace recepti . Vopred dakujem
Ak Vám tu niekto poradí že slnko pomáha tak je to úplna blbosť. Slnko to ešte zhorší. Ak chcete poradiť ohľadom akné, pleti a škvrn kontaktujte ma na fb. Len Adel
Ahoj Simča15. Tiež mám tie fľaky... Neviem či ti to pomôže, ale niečo som si s nimi už odžila a zistila... Mám ich od 12-tich a teraz mám 16. Nerada ti to hovorím, no je možné, že ti kožná s tými fľakmi vôbec nepomôže, ja som bola u piatich a nevedeli ani čo to je. Dávali mi na to všelijaké gély a mastičky na bielenie ale nepomáhalo to vôbec alebo len trošku a iba to ,,požiera" peniaze.
Stručne povedané je to vlastne porucha pigmentu. Jediné čo na to naozaj zaberá je čas a slnko. Ani citrón ani nič podobné nefunguje, navyše to je kyselina a môže podráždiť pokožku. Pokús sa zabrániť tomu aby sa ti robilo akné - ak máš možnosť ísť k moru tak choď aj keď sa za to hanbíš (ja sa napríklad kúpem v tričku a ak nie sú ľudia tak aj normálne)... Morská voda to dezinfikuje a lieči (občas to trochu štipká). V zime treba dodržiavať v prvom rade hygienu: každý deň sprcha, najlepšie len vodou alebo mydlom pre bábätká (je šetrné) a ak máš potom suchú kožu tak si ju nakrémuj ale nie mastným krémom. A nechcem robiť reklamu, ale ak chceš, skús kozmetiku od Essence (majú v dm-ke aj v tescu), mne to trochu pomáha :)
Ahojte ja mam 15 rokov a tiez mam s tymi flakmi dost velky problem na chrbte a ramenach uz od 12tich, ale tento rok je to najhorsie. Kazdy rok mi na to cez leto pomahalo slnko a sa mi to uz pomalicky zlepsovalo a stracalo a uz som tam pomaly skoro ani nic nemala a bolo to pekne ale v zime sa to zas vratilo a to dvojnasobne a teraz mam cely chrbat a ramena flakate a take zapalene a este k tomu vyrazky. Nic mi na to nepomaha a to som uz skusala vselico. Vzdy sa to bud na chvilu zlepsi ale potom zas zhorsi a takto stale dookola. Hanbim sa kvoli tomu chodit na kupaliska a je to dost neprijemne. Niekedy si hovorim ze co ked mi to uz ostane navzdy a nikdy nebudem mat pekny cisty a hladky chrbat. Uz som z toho zufala a rozhodla som sa ze vyskusam ist ku koznej a som zvedava co mi na to povie lebo ja to uz nevydrzim :( uz sa chcem toho zbavit raz a navzdy