Strach z vciel

Príspevok v téme: Strach z vciel
julili

Mam malu 5rocnu dcerku a od kedy ju postipala vcela mala velky strach ktory ju po 2dnoch ustupoval, no na 3den ju ustipla znova a teraz sa boji aj von vist.Uz sa do nej ten strach tak vril ze sa boji vsetkeoho co kolo nej preleti ci to zas neni vcela...
Nevite niekto ako ju tohoto strachu(fobie)zbavit...ako jej pomoct???

B.

No, traumy sa prekonávajú ťažko. Radšej by som to riešil už teraz, lebo by sa to mohlo negatívne odraziť, hoci samozrejme, že celú psychiku by to nezasiahlo.
Návrh psychoterapie:
1. Skúste o tom nejaký čas nerozprávať, cca. mesiac.
2. Ak ju to neprejde, tak vyhľadajte včelára a zoberte ju k nemu.
Ak by prežívala paniku, tak k nemu treba chodiť častejšie a postupne sa približovať.
Dôležité je jej vysvetliť anatómiu včely a dôvod, prečo včielka niekoho uštipne, že to je len v sebaobrane, keď sa cíti byť ohrozená a že potom umiera. Vysvetlenie by som aplikoval ešte pred návštevou toho včelára.
Kúpte si rozprávkovú knižku, kde by boli včielky opísané v pozitívnom svetle ako pracovité a pod.
Už ma nič nenapadá.

silanka

treba jej vysletlit preco ju vcelicka ustipla. najprv zacni tym ze ta vcelicka sa branila a bala sa tvojej dcerky a ze ked ju ustipla tak potom zomrela. potom jej povedz, ze vcelicky su pre nas dolezite lebo nam davaju sladucky medik.a ze ona ju urcite nechcela stipnut a zomriet, len sa bala. mna ako dieta ustipla vcela do krku , opuchla som a bezali so mnou do nemocnice, aby som sa nezadusila.a le vciel sa nebojim:)

Najčítanejšie články