Bakterie v moci

salma1

llek,dakujem za ochotu pomoct.Takze je spravne,ze mi lekar nedal ziadne lieky iba kazal pit caj?Uz som z toho nervozna,lebo az v piatok budem vediet ci pojdem na OP.Este mi kazal nepit a nejest nic kysle.Aj to moze nejak ovplyvnit vysledky?

B.

Neviem, prečo robiť takú vedu z baktérii v noci, veď v noci sa má spať a nie sledovať baktérie alebo nejaké prenosy.

llek

Vo vysledku z mikrobiologie, teda kde sa moc kultivacne vysetril musi byt uvedena kvantita (ako mnoystvo bakterii sa nachadza v 1ml mocu). Lebo podla toho stav hodnotime ako nevyznamnu bakteriuriu alebo vyznamnu b-uriu, kde je pocet bakterii nad udrcitu definovanu hranicu. Vysledok velke mnozstvo bakterii je popisny a nic konkretne nehovori. Potom pri rozhodovani o ptrebe liecby ATB je dolezity aj presny typ bakterie, ktora sa tam vyskytne. Pred planovanym OP zakrokom, by som bola pri rozhodovani o potrebe ATB prisnejsia, najma ak mas tazkosti a OP nechces oddalovat. Cielom je dostat sa s minimalnymi rizikami na operaciu, teda bez infekcie.

salma1

Dakujem za vsetky odpovede,ja som mala vo vysledkoch napisane:bakterie-velke mnozstvo! Neviem preco mi nato nedal internista nejake lieky,kazal mi denne vypit 2litre urolog.caju a v stvrtok znovu mam doniest moc na kontr.vysetrenie.BYLINKAR:na operaciu chcem ist,lebo nemozem nic zjest aby mi nebolo zle.Ani tuto noc som skoro vobec nespala co mam bolesti,tak preto by som chcela ist nech sa to skonci.

llek

Ak je moc spravne odobraty - teda stredny prud mocu, tak by mal vysledok kultivacie byt negativny. V mocovom mechuri je moc sterilny, malym mnozstvom bakterii sa kontaminuje az v dolnych moc.cestach (mocova rura).Ak sa pri kultivacii zachytia bakterie v moci, tak potom je dolezita ich kvantita (vo vysledku je to uvedene) a ci ma dotycna osoba nejake priznaky mocovej nfekcie (caste nutkanie na mocenie, palenie az bolest pri moceni, bolest v krizoch). Moc sa pred operaciou vysetruje preto, lebo to ma vyznam. Pred operaciou by clovek nemal mat ziadnu aktivnu infekciu. Okrem toho, pri operacii sa zavadza mocovy kateter do moc ciest, co je faktor, ktory moze uz pritomnu infekciu zhorsit, po operacii by sa mohli objavit teploty alebo by bakterie z moc ciest mohli preniknut do krvi a byt pricinou vaznej infekcie.

Olivia258

B. Ty si si zle prečital/la temu? :-D
Salma1 ty mam na vysledkoch napísane niečo take ako zaplava bakterii...? Lebo ja som mala zistene tiež bakterie v moči pred operáciou a mala som tam napísane na vysledku,že ojedinele. A operovali ma. Nebol to žiadny problem ako sa tu už spominalo je to normalne ak su v moči bakterie. A lekarka mi dokonca ani žiadne tabletky na to neponukala, takže ak by to bol problem, určite by to moja dr riešila.

B.

Ja si myslím, že baktérii v noci sa až tak obávať nemusíš, baktérie sú všade. Ak by ti spôsobovali napr. zlé sny, tak to je už samozrejme o inom. V noci treba spať a kašlať na baktérie. Baktérie nevidno, neviem, prečo práve v noci by na teba útočili. Len toľko, dúfam, že som pomohol:)

mate59

asi máš niektorú kultiváciu privysokú.Okrem toho čaju môžeš skúsiť aj repíkový,šalviový, prasličkový čaj.
Držím palce na op.

salma1

Viem,ale ked nebudem mat do stvrtku dobre vysledky,nemozem ist na operaciu zlcnika.Lekar mi kazal vypit denne 2litre urol.caju.Neviem ci to pomoze.