napr ja som využila všetko čo som si brala. asi zaleži od porodnice. zober si: tehu knižku, občiansky, zdravotnu kartu, prefoteny sobašny list, nohavičky, vložky (mne postačili take dlhe čo sa použivaju na noc), ponožky, nočne košele (počitaj s tym že sa dost rychlo zabrzníš mliekom alebo menšt.krvou), župan, WC papier, vreckovky, kefka, pasta, hreben, voda. pre bábo:ponožky, poštolkove nohavičky, jednorazove plienky, rybaciu mast, vlhčene obrusky, bavlnene plienky (pred 3 rokmi sa muselo ešte na široko balit, neviem ako je to teraz), košielky alebo bodynka, ponožky, zavinovačku. tieto potreby pre dieta pišem preto, lebo u nas v porodnici dali ich šaty na maleho len po porode, akonahle sa prvykrat ogrckal už som mu musela obliect to čo som doniesla z domu, vraj mali vela novorodencov a nemaju prenho čiste šaty. a ešte podprsenku pre kojace a vložky do podprsenky (mne tieklo až po kolenach mlieko, ak som nemala na sebe podpr.), odsavačku mlieka a dudlik pre babo. hadam som nezabudla na nič.