Výbava do pôrodnice

Príspevok v téme: Výbava do pôrodnice
jancecka

Ahojte, môžete mi prosím napísať presne, čo si mám vziať do pôrodnice? Pre seba aj pre maličkého? Aby som si všetko dopredu nachystala. A ako sa prosím vás volajú tie vložky, čo predávajú v lekárni? Potrebujem ich názov, lebo mi ich vyberie mamina na nejaký poukaz. Moc ďakujem :D viem že to má asi každá pôrodnica inak.

karinkaka

Ja som si vzala bavlnené absorpčné nohavičky od Perties. Sú omnoho príjemnejšie na poranené miesto ako tie jednorazové. Vydržali neuveriteľné množstvo krvi a boli úplne neviditeľné. Takisto som mala ich absorpčnú podprsenku, takže som nemusela riešiť pretečenie trička a ani drahé prsné vložky. Sú to veci, ktoré sa len teraz zjavili na trhu a málo žien o nich vie, čo je škoda.

paulara

kazda porodnica ma vlastny zoznam a staci ho drzat. pretoze niekde mozu pre babatko poskytnut oblecenie a perinku, inde to nedavaju napriklad. a zase keby sa na nieco zabudlo, tak nie je problem, aby navsteva doniesla, co bude treba :)

trák

napr ja som využila všetko čo som si brala. asi zaleži od porodnice. zober si: tehu knižku, občiansky, zdravotnu kartu, prefoteny sobašny list, nohavičky, vložky (mne postačili take dlhe čo sa použivaju na noc), ponožky, nočne košele (počitaj s tym že sa dost rychlo zabrzníš mliekom alebo menšt.krvou), župan, WC papier, vreckovky, kefka, pasta, hreben, voda. pre bábo:ponožky, poštolkove nohavičky, jednorazove plienky, rybaciu mast, vlhčene obrusky, bavlnene plienky (pred 3 rokmi sa muselo ešte na široko balit, neviem ako je to teraz), košielky alebo bodynka, ponožky, zavinovačku. tieto potreby pre dieta pišem preto, lebo u nas v porodnici dali ich šaty na maleho len po porode, akonahle sa prvykrat ogrckal už som mu musela obliect to čo som doniesla z domu, vraj mali vela novorodencov a nemaju prenho čiste šaty. a ešte podprsenku pre kojace a vložky do podprsenky (mne tieklo až po kolenach mlieko, ak som nemala na sebe podpr.), odsavačku mlieka a dudlik pre babo. hadam som nezabudla na nič.

Domča20

ahoj, ja som po pôrode skoro 4 mesiace... do dnes nemôžem nato zabudnúť, ale nie preto, že by to bolo také strašné :-) ja som tiež chcela mať pri sebe priatela, ale nevpustili ho tam, lebo vraj niečo prerábajú či čo... bola som z toho velmi sklamaná...ale tak čo už...nakoniec bola pri mne ,,svokra", pretože ona je zdravotná sestra... bola som velmi prekvapená, no pomohlo mi to, že tam bola so mnou... a po pôrode čo som tam bola tie 2 hodinky, tak som tam bola úplne sama, iba občas prišla nejaká sestrička pozrieť ako sa mám... inak nič. A do pôrodnice som mala toho tolko nabalené a nakoniec som skoro nič z toho nepotrebovala... iba, vložky..a kupoval mi ich priatel, takže povedal, že vložky po pôrode a oni vedeli... potom som potrebovala 2 nočné košele s odopínaním v predu, hygienické potreby, papuče, uteráky, toaletný a pre bábo dečku, čapičku a ponožky. To bolo všetko, pri odchode mi priatel priniesol pre bábo veci, v čom išlo domov. A samozrejme aj doklady som potrebovala pri pôrode. :-)

jancecka

a keď manžel nepôjde pri pôrod, môže byť po tom so mnou po pôrode, čo ešte zostanem vraj dve hodiny na tom kresle, so mnou? pri mne? vraj si tak mamičky nechávajú a čakajú či vzniknú komplikácie alebo nie. Keď to nebudem mať zaplatené, čo ho potom pustia za mnou