Zdravim,
mam 25 rokov, som student VS, pracujem ako rozvazac peciva. Zijem s otcom a mamou, ktorych vztah je ako husenkova draha, raz dobre a potom zasa nie.
Ale ku problemu. cca pred 5 rokmi nastal u mna problem, ze som mal vacsinou stale potrebu ist na wc(velku) v situaciach ked som bol napr.vonku v meste, na diskoteke, ale aj pred samotnou akciou uz doma. Toto prevladalo, bojoval som s tym, niekedy to vyslo dobre a niekedy som musel behat na WC viac krat. Proste je to viacmenej neprijemne, ale od 31.5.2010 prezivam tazke stavy. Napada ma to v praci, a v podstate vsade okrem domova sa necitim v bezpeci. Problem je ze okrem vnutorneho napatia,ktore vedie k zaludocnym problemom nastava aj panicky strach, ktory sa odohrava tak, ze citim uzkost, strach, toci sa mi hlava, zhorsene vidim, rozbusi sa mi srdce, trasiem sa a bojim sa ze skolabujem. Zatial sa mi stale podarilo uniknut (vacsinou do auta) a tam som sa potom nejak dal dokopy a snazil sa dostat domov, avsak pri tom mam stale potrebu ist na WC, ale zatial som sa nepototo . Problem je ze neviem na to prestat mysliet, iba velmi tazko, mam depresie, z ktorych sa ale viem dostat nastastie. Zacal som menit veci v zivote, viac sportujem, a vymyslam si ine aktivity, ale stale ked idem do spolocnosti tak je s tym problem a preto to aj momentalne obmedzujem, kym nepoznam to vychodisko. Bol som u psychiatra, dostal som Spitomin, ktory uplne nepomaha, aspon taky mam pocit. Zajtra idem na nejake vysetrenia, krv, moc atd. aby sa vylucil zdravotny problem(napr. Nizky tlak). V pondelok idem ku psychologovi, ale popri tom musim vzladat chodit do prace + urobit poslednu najtazsiu skusku v skole, ktoru nesmiem podrbat, lebo som v 4.rocniku, ale neviem sa na nu ucit, moja mysel je stale tam, ze co ked tam pojdem a bude mi zle atd atd. Bojujem s tym, nevzdavam to, ale mam stavy ktore prezivam dost tazko, a napr. Po takom panik ataku mi trva aspon 2-3h kym sa dam do ako takej pohody. Chcem z toho von, najst vychodisko, lebo existuje, a zit normalne, citit sa uplne v pohode v kazdodennych I neobvyklych situaciach, lebo takto sa to neda. Nedokazem si najst ani priatelku, lebo mi to moja blba mysle nedovoli. ;) dik za rady teda.