Depresia resp psychicke problemy!

Príspevok v téme: Depresia resp psychicke problemy!
bojsamsosebou

Zdravim,

mam 25 rokov, som student VS, pracujem ako rozvazac peciva. Zijem s otcom a mamou, ktorych vztah je ako husenkova draha, raz dobre a potom zasa nie.
Ale ku problemu. cca pred 5 rokmi nastal u mna problem, ze som mal vacsinou stale potrebu ist na wc(velku) v situaciach ked som bol napr.vonku v meste, na diskoteke, ale aj pred samotnou akciou uz doma. Toto prevladalo, bojoval som s tym, niekedy to vyslo dobre a niekedy som musel behat na WC viac krat. Proste je to viacmenej neprijemne, ale od 31.5.2010 prezivam tazke stavy. Napada ma to v praci, a v podstate vsade okrem domova sa necitim v bezpeci. Problem je ze okrem vnutorneho napatia,ktore vedie k zaludocnym problemom nastava aj panicky strach, ktory sa odohrava tak, ze citim uzkost, strach, toci sa mi hlava, zhorsene vidim, rozbusi sa mi srdce, trasiem sa a bojim sa ze skolabujem. Zatial sa mi stale podarilo uniknut (vacsinou do auta) a tam som sa potom nejak dal dokopy a snazil sa dostat domov, avsak pri tom mam stale potrebu ist na WC, ale zatial som sa nepototo . Problem je ze neviem na to prestat mysliet, iba velmi tazko, mam depresie, z ktorych sa ale viem dostat nastastie. Zacal som menit veci v zivote, viac sportujem, a vymyslam si ine aktivity, ale stale ked idem do spolocnosti tak je s tym problem a preto to aj momentalne obmedzujem, kym nepoznam to vychodisko. Bol som u psychiatra, dostal som Spitomin, ktory uplne nepomaha, aspon taky mam pocit. Zajtra idem na nejake vysetrenia, krv, moc atd. aby sa vylucil zdravotny problem(napr. Nizky tlak). V pondelok idem ku psychologovi, ale popri tom musim vzladat chodit do prace + urobit poslednu najtazsiu skusku v skole, ktoru nesmiem podrbat, lebo som v 4.rocniku, ale neviem sa na nu ucit, moja mysel je stale tam, ze co ked tam pojdem a bude mi zle atd atd. Bojujem s tym, nevzdavam to, ale mam stavy ktore prezivam dost tazko, a napr. Po takom panik ataku mi trva aspon 2-3h kym sa dam do ako takej pohody. Chcem z toho von, najst vychodisko, lebo existuje, a zit normalne, citit sa uplne v pohode v kazdodennych I neobvyklych situaciach, lebo takto sa to neda. Nedokazem si najst ani priatelku, lebo mi to moja blba mysle nedovoli. ;) dik za rady teda.

bojsamsosebou

mne je to nadovsetko jasne ze nemam byt preco nervozny, ale podvedomie mi diktuje nieco ine, a nedokazem to zatial ovladat. viem ze ten boj raz vyhram, ale nebude to este dnes ani zajtra.

jajka001

vidíš, ešte si sa nepototo. nepodcenuj schopnosti svojho tela. dbaj na pravidelne stravovanie a zlozenie stravy, a ver si. verim tomu ze ked budes jest pravidelne a nastavis si biorezim tak, ze pojdes na wc hned rano, ked si budes verit, ze sa to jednoducho nestane, tak mas po probleme.

Najčítanejšie články