prosím poraďte mi niekto, už neviem čo mám robiť.. mám 16 rokov a mala som úžasné detstvo plné lásky.. Vyrastala som v skvelom prostredí a aj ako decko som cítila že sa moji rodičia lúbia.. neviem čo sa stalo ale posledný rok je to len horšie a horšie.. najhoršie je že na to trpím hlavne ja a berú ma ako komunikovací mantinel medzi sebou.. tatino pindá na maminu a mamina zas na tatina.. ja som strašne vnímavá a začínam z toho mať depresiu, už čakám len kedy sa rozvedú.. neviem čo mám spraviť, stále kvôli tomu plačem, nechcem aby sa rozviedli! Aj som si raz prečítala smsky čo si píšu medzi sebou a zostalo mi až zle.. prosim pomoc :"(
Už sa to nedá vydržať!
skús na to ísť tak že zistíš kedy budú mať obaja voľno, kúp lístky do kina a choďte všetci traja a možno sa dajú do "normálnej" reči.
sexuálna láska? Ale však ona písala že sa mali radi, neverím že to len tak hrali. Je to len kríza, snád sa to vyrieši
Ach áno, to boli ale jednu vec ti zopakujem: nie je to tvoja vina! Aj ked nerozumiem čo je príčinou toho že si tak zrazu prestali rozumieť. Máš 16 rokov tak predpokladám že sú spolu dlhšie ako 6 či 10 rokov. Je otázne čo hľadáš...pochopenie alebo riešenie alebo aj aj? Pochopenie máš a riešenie.. s tým to bude ťažšie.
Porozprávaj sa s nimi. Možno sa ti to nezdá moc dôležité, alebo máš pocit že ti to nepomôže ale skús to. Vyrozprávaj sa im, zver sa im zo všetkým. Povedz im že ti záleži na tom aby sa znova mali radi. Bez ohľadu na všetko sú to tvoji rodičia a určite ťa ľúbia. Boli spolu dlhšie ako jedno desaťročie. Každé manželstvo určite aspon raz prežíva krízu, joj, aj moji rodičia sa koľko nahádali. Porozprávajte sa, celá rodina, donúť ich aby ste si spolu sadli. Áno, je to problém ich dvoch, ale ty si medzi tým a nerozdelíš sa predsa na 2 polovice. Počúvaš ich hádky ale vtedy nieje dobré sa do toho vŕtať, oni sú nahnevaný, kričia po sebe.. musíš vystihnúť chvílu ked budú v dobrej nálade. Povedz im ich plusy, musíš zistit či majú snahu o to aby manželstvo znova fungovalo. Inak naozaj netuším, možno to prejde samo ale ak máš strach tak si k tomu sadnite a nech ti sľúbia že sa pri tom nebudú hádať. Držím palce
Keby ste sa nenarodili tak by sa určite rozviedli. Sexuálna láska ich spájala zo začiatku a potom Vy. Takto fungujú mnohé manželstva.Keby sa mali skutočne radi tak by každý s rodičov mál vedieť čo nemôže a hádky by skoro vôbec v živote neboli.Je na haňbu keď sa ľudia modlia a hádajú sa a nevedia sa uskromniť. Ste mladá tak si z konfliktov nerobte veľkú hlavu. Ak dospelí nemajú zdravý rozum ,tak s tým nič neurobíte.Posudzujte svojich rodičov ako cudzia nestranná osoba a hľadajte pravdu aby ste v budúcnosti neskončili ako oni.
Dievčatá, pozrite sa.... niekto nemá ani mamu ani otca. Niekto má len jedného z nich, a niekto má oboch... a o to je to v niektorých prípadoch zložitejšie... Vy ako decká trpíte, to je jasné... ale musíte si uvedomiť, že nech je akokoľvek, vaši rodičia majú vzťah medzi sebou a je len na nich, ako si ho dokážu vyriešiť.
Vy máte vlastný život, resp. budete mať a až sa dostanete na ich miesto, veľa vecí si uvedomíte... Vzťahy sú zložité... netrápte sa... každý sme nejaký a každý má problém.
dievcata... hlavne majte na pamäti stale to, ze to nie je vasa vina. To, ze sa oni dvaja hadaju je len medzi nimi dvoma, aj ked viem, ze vas to mrzi. Oni si to musia vyriesit medzi sebou. Je nefer vas do toho zatahovat, aj ked nechcene. Obaja su vasi rodicia.
aj ja...ale musis sa cez to preniezt..je to tazke ale musi sa to vyriesit, skus sa porpzpravat najskor s mamou potom s otcom osobitne ze co sa deje ze preco? a uvidis oba nazory z oboch stran co si myslia...a potom si utvoris nazor a zacnes riesit...mozno by som skusila tak...
ja som ksusala uz vselijak poriesit...ale skoncila som tam ze ignorujem...pri najhorsom poplacem inak sa snazim nebrat si k srdcu...
mm dik:( ty to asi tiež nemáš doma najlahšie:/ ..ja som vždy len nechápajúc pozerala na svoje kamarátky ked mi vraveli ako sa s rodičmi hádajú, ako sa oni navzájom hádajú a nevedela som pochopiť prečo sú z toho tak strašne smutné..ale už to celé chápem :/
nechapem co sa s tymi rodicmi za tak kratky cas stane:( ja mam tiez 16 a nastastie nemam az take problemy ako ty, u mna sa od jedneho casu matka zmenila a je totalne proti mne vo vsetkom co spravim...ako mi kedysi bola oporou teraz presne naopak...drzim ti palce velmi nech sa to poriesi velmi si to zelam...