Pocity hladu-nesýtosti

Príspevok v téme: Pocity hladu-nesýtosti
Marlena S.

Zdravím!

Mám trošku patálie so stravovaním sa. Posledný rok sa snažím znížiť hmotnosť, ktorú som nabrala stresovým vyjedaním bonboniér a iného;).
Minulý rok som sa rozhodla, že v lete začnem niečo podnikať smerom k zníženiu váhy. Skúsená som bola v tomto smere, takže som to brala ako ľavou zadnou. Vtedy som sa rozhodla pre vegánstvo a pravidelné jazdy na bicykli. Za 4 mesiace som schudla 3 kilá. Mala som vkuse hlad! Aj v noci (a ja som nikdy nebola nočný jedák ani typ, čo má vkuse hlad). Toto mi ostalo dodnes. Akonáhle sa snažím neprejedať sa a zdravšie sa stravovať, mám pocit, že ma nič nezasýti. Momentálne sa snažím jesť podľa pocitu hladu, neprejedám sa, iba výnimočne jem navyše, nejedávam pravidelne sladkosti (ak, tak nie vo veľkom), z mliečnych produktov jem iba syr (viac-menej ovčí)...stále nechudnem (aj keď je fakt, že sa menej hýbem, no doma si predsa len zacvičím svoju zostavičku aspoň dvakrát do týždňa a viac), mávam pocity slabosti (akoby mi jedlo nedodalo energiu) a musím mať niečo na jedenie pravidelne - pomaly každé dve hodiny. Kamarátka mi povedala, že možno jedávam naraz málo a nezasýtim sa. Snažím sa napchať aspoň na tri hodiny dopredu, ale nechce sa mi celý deň riešiť iba jedlo! Podotýkam, nemám nadmerný apetít ani nutkanie. Skôr pocit, že často mám žalúdok polosýty.
Má niekto podobnú skúsenosť?

Marlena S.

Ahojte, vďaka za rady! Áno, pijem dosť, počas dňa, aj nosievam fľašu s vodou. Vyskúšam ešte zaradiť aj ďalší pohyb a trochu sa popasovať s tými porciami/časťami dňa-kedy jesť - snažím sa aj raňajkovať napr., čo som dlhé roky nerobila. Je to celé trochu ako jadrová fyzika pre mňa ;), ale verím, že nájdem systém, ktorý bude fungovať.

Rady alebo skúsenosti - ak máte, privítam!

mate59

stačí jesť 5x denne a svoj kalorický príjem si tak lepšie kontrolovať.Jesť do polosýta je ale správne, nie do sýta,až človek fučí.Z mliečnych výrobkov okrem syra zaraď nízkot. tvaroh,ten možeš aj na večeru,má málo kalórií a zakysané ml. výrobky.Daj si druhú večeru 3 hod. pred spaním zeleninu surovú /kaleráb,mrkva,šalát/Ale v noci neviem ti poradiť ako nejesť/biely sex/musíš sa prekonať.A dodržuješ dostatočné pitie?
Ak sa snažíš chudnúť, cvičíš, jazdíš bicykel a nejde to,tvoj kal.príjem je vačší ako výdaj a niekde robíš chybu.

karlicka

marlenka,skús sa stravovat podla tejto stránky a hlad nebudeš pocitovat,dokonca aj schudneš. mne to pomohlo velmi