Opuch noh

Príspevok v téme: Opuch noh
raklo

Zdravim, moja 80 rocna babka ma uz pol roka opuchnute nohy, z nicoho nic jej napuchli, a ani po natierani kadejakymi mastami, nie a nie odpuchnut. Aj mala na ne od doktora nejaku balmaz, ale nepomaha jej nic. Ma problemy so srdcom, ale hento sa jej prejavilo z nicoho nic, viete prosim poradit nieco, co by jej zmiernilo tieto opuchy, alebo aspon bolesti, ktore preziva? dakujem za akukolvek pomocnu radu....

janojj13

Zdravím, ja som mala problém s opuchnutými nohami a vysvitlo, že roblém je v zadržiavanej vode. Pomohla mi na to čajová kúra, ktorá bola čisto bylinková - čaj Flow.
Možno pomôže aj doplnenie nejakých vitamínov, tu je celkom fajn blog blog.hillvital.eu

tEVEt

Ja by som odporucila pre babku diosven gel, lahko sa vstrebava a nezamasti vsetko naokolo. ucinne zbavi od bolesti len treba natierat a natierat a nezanedbat ja som vyskusala vseliake masticky... aj na noc je dobre nechat posobit... vela zdravia

Tomas12345

Ak je ten opuch sposobeny v dosledku nedostatocnej prace srdce tak riesenie je posinit srdce urobit daco so srdcom a potom nohy odpuchnu . Preto treba s tym zajst za kardiologom.

angie66

na opuchy noh a krcove zily velmi dobre posobi krem priessnitz, ked je najhorsie natieram si nim nohy a hned sa mi ulavi

Ajurvedka

Problém opúchania nôh je z pohľadu maséra v lymfatickom systéme a z pohľadu indickej medicíny je problém v strave. Treba sa vyvarovať potravinám, ktoré spôsobujú opuchy a nahradiť ich potravinami, ktoré liečia opuchy. Viac o tom píšem v článku tu: www.masazeprievidza.sk

RNG

Adka 39, ja som v tej istej situacii. Zvyseny tlak riesim destresovanim a cistenim ciev lecitinom, plus riedenim krvi serrapeptazou a nattokinazou.
Puchnutie noh /edena riesim vykladanim si noh pocas spanku 30-40 cm vyssie, mam vysoku penovu podlozku pod nohami.
Na cukrovku beriem ALA, tiez chrom, vanadium, corosolicku kyselinu, gymnenicku kyselinu, purslane extrakt a extrakt z kino stromu. To vsetko najdes napr v zmesi Glucose Essentials od dr Whittakera.
Plus beriem rozne antioxidanty,. tj karotenoidy, polyfenoly a vytazky z roznycy semien(anto a proantokyanidy)
Vyborne su napr vinpocetine(40 mg) huperzine A(200 mikrogramov) gingkolidy(60 mg 24%) a vytazok z hroznovych semien(200 mg PAC), pripadne aj ine ako reasveratrol, vytazky zo zeleneho caju atd. Samozrejme beriem tie zakladne ako selen zinok jod, vitaminy C E D-3, mikrovlakniny a probiotika.
Cukor sa da pomerne lahko odcvicit, ked si na nizkosacharidovej diete aj tie male mnozstva sacharidov jes len s nizkym glycemickym indexom.

kacena19

Mne proti opuchom nôh pomáha gél priessnitz, mám mierne kŕčové žily, preto mi aj tak opúchajú :( priessnitz je príjemný a zmierňuje mi bolesť, lebo niekedy sa mi dosť ťažko chodí s takými nohami

Adka 39

Dobry den.Vedel by mi niekto poradit,prosim.Mama ma 60 rokov,vysoky tlak,cukrovku II.typu,zvyseny cholesterol.Neustale jej velmi opuchaju nohy.Ma na nich hnede flaky.Pri stlaceni opuchnutej nohy sa jej robi preliacina.Co robit? Som zufala,viac krat sa to konzultovalo s lekarom a nehovori nic.Prosim poradte.

Adka 39

Dobry den.Vedel by mi niekto poradit,prosim.Mama ma 60 rokov,vysoky tlak,cukrovku II.typu,zvyseny cholesterol.Neustale jej velmi opuchaju nohy.Ma na nich hnede flaky.Pri stlaceni opuchnutej nohy sa jej robi preliacina.Co robit? Som zufala,viac krat sa to konzultovalo s lekarom a nehovori nic.Prosim poradte.