Ahojky! Chcela by som sa spytat kolko mesacnu alebo tyzdnovu pauzu potrebujem po vysadeni HAK ak by som chcela otehotniet?? Beriem HAK uz 5 rokov bez prestavky. Diki
Prestavka medzi HAK a otehotnenim
Suhlasim s Evou 27. Kazdy ma iny organizmus, takze kazdy sa vysporiadava s umelymi hormonami, ale aj s vlastnymi inak.
ked zena nemoze otehotniet tak sa HAK nasadzuje na kratky cas, vysadi sa a je vysoka sanca ze aj zena, ktora predtym nemohla tak otehotnie - ano to je pravda . ALE nasadzuje sa na mesiac dva (mozno individulane na dlhsie).
ak beries dlhodobo a hned chces otehotiet hrozi potrat. preto sa nasadzuje kyselina listova a podobne.
myslim ze nie je namieste sa tu posmesnym tonom vyjadrovat na opacny nazor. sme hadam neni doktorky.
to, ze Vam sa to nestalo neznamena ze sa to stat nemoze. a vo vacsine pripadov sa to aj stava. tu radite zene ktora sa mozno necha inspirovat Vasimi radami a nedopadne dobre.
moze byt pravda ze sa vyplavia do 36 hodin takze otehotniet mozes. ale napriklad mne az na treti - štvrty mesiac po vysadeni vysli zle krvne vysledky.
ja si skor myslim, ze telo ma abstak za tymi hormonmi a cisti sa(preto sa vacsina z nas vyhadze, ma migreny, navaly tepla, nedostane kramy a podobne ). ved ked nieco 5 rokov beriem co je tak silne ze zabrani pocatiu, neexistuje aby to na mne nezanechalo stopy ci uz mensie alebo vacsie
mirka,
sklamem ta asi, nechceli sme babatko hned po vysadeni, vysadila som pred cca 2 rokmi, kvoli negativnym ucinkom a chranili sme sa inak....pre babatko sme sa rozhodli teraz v januari a vo februari som otehotnela, ale toi nema nic spolocne ani s branim a nebranim HAK.....
...ale baby maju recht, telo nie je nadopovane hormonmi, keby bolo, tak by hormony zabranovali otehotneniu stale, aj ked zabudnem tabletku.....a okem toho, ak by bolo nadopovane hormonmi dlhu dobu, tak by stacilo brat jednu HAK tabletku mesacne a chranila by 28 dni, nie?...nevychadza to ani tak ani tak....
niekto sa len po vysadení potrebuje spamätať, zvyknúť si - myslím organizmus, pričom každý je iný. Ale je pravda, že tie hormóny predsa v tom tele nie sú dlhšie ako cca 36 hodín - veď pri zabudnutej tabletke už nastáva možnosť otehotnieť. tam už vlastne ide len o to, aby sa telo prispôsobilo, keďže už nedostáva umelé hormóny. ale myslím, že nie je katastrofa otehotnieť po vysadení, veď je to normálne. a keď to telo dovolí - otehotnieť - tak asi je na to pripravené a cíti sa na to, nie? :D veď prečo napr. veľmi obézne alebo naopak veľmi chudunké ženy majú problém s otehotnením? pretože sa telo bráni..
mirka, keby bolo telo nadopovane hormonmi..tak by tazko zena mohla otehotniet, ak vynecha omylom tabletku alebo podobne..hormony funguju na baze negativnejs spatnej vazby..ale tazko to vysvetlovat cloveku, ktory to neche pochopit..este si nepocula o tom, ze zeny, ktore maju problem s ovulaciami(maju ich malo) sa liecia prave branim HAK(to dokonca povoluju aj krestansky zalozeni lekari, ktori inak z nabozenskych dovodov HaK predpisovat nechcu) po vysadeni HAk je percento otehotenia vyssie ..lebo sa moze uvolnit viac vajicok naraz...
mirka,
tak po prve, nikdy nikde nebolo dokazane, ze by deti, ktore boli pocate dokonca POCAS brania HAK boli nejako vadne, menej inteligentne alebo chore....takze ocistovanie je blud....ako inak vysvetlis krvacanie pri prestavke 7 dnovej? ak by telo potrebovalo ocistu, tak istotne nekrvaca uz na 2 den po vynechani tabletky, lebo by bolo nadopovane hormonmi...takze bohate staci 36 hodin na uplne odburanie hormonov...
po druhe,
Brala som HAK 11 rokov, vysadila som a na 30 den mi prisiel menzes, takze to co hovoris, ak to myslis vo vseobecnosti, je blud...plati to pri pripadoch, kedy zena ma problem s cyklom tak cio tak...a nie u kazdeho.....