Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bolest hlavy po jedle

Príspevok v téme: Bolest hlavy po jedle
fodras

Dobry den,
obraciam sa na Vas s mojim problemom ktory trva uz viac ako 2 roky. Po vacsom obede a veceri (napr. maso, zemiaky) ma asi po 2 minutach po prvom suste zacne boliet hlava vo vrchnej casti nie na bokoch.. prirovnal by som to teplote aj sa citim slaby, malatny nevladzem - ale teplotu nemam.. Rano mam stiahnuty zaludok vacsinou aj cez den.. Pri pomysleni na niektore jedla mi je zle napr. syry, pikantne veci, mastne prilohy a pod.. pred tym som zjedol takmer vsetko.. Bol som aj 10 dni v nemocnici kvoli tomu (bol som objednany na vsetky mozne testy) ..vsetky testy v pohode akurat v stolici mi nasli zbytky tukov - dali mi pangrol, tabletky proti kyseline .. nic nepomohlo.. poslali ma za psychologickou povedala ze som v pohode ..
Mal som 17 rokov . Ak budete mat co k tomu povedat bol by som velmi rad , nejako mi nikto nevie pomoct :O

Dakujem

hajcice

Fodras, mam tie iste problemy a az vcera som sa docitala na internete, ze bolest hlavy spustaju niektore potraviny. Je to jakasi citlivost na Tyramin www.lifemojo.com. lekarske.slovniky.cz
Musis si upravit jedalnicek, to je asi jedine riesenie.

zuzula12

myslim si to iste, ze jednoducho telo nerado spracovava tazke jedla. ja sa snazim stravovat zdravo, sem tam ale zhresim a dam si nejaky poriadny obed. vtedy dostanem bolesti hlavy. moja mama ma to iste. odkedy nejeme take velke susta a viac zeleniny ako masa, vsetko je v poriadku.

fodras

dakujem za vsetko..

Myslim ze mi testy na celiakiu urcite robili medzi prvymi .. ale nikdy nevies - viaceri ludia aj obvodny lekar mi vraveli ze to bude celiakia ale no neviem musim sa nejako presvedcit.. V pondelok idem za doktorkou, ale ako som pisal na 98% som presvedceny ze mi testy na celiakiu robili..

diky

zuzula12

Fodras, moj manzel mal podobne problemy, len nie hned po jedle ... Avsak ho casto bolievala hlava po vacsom obede, hlavne po sladkom alebo mastnom. Zistili mu celiakiu a zvysene triglyceridy ... odkedy je na bezlepkovej diete, obmedzuje cukry a tuky, je v poriadku. Ak sa previni, bolesti sa vratia. neviem, ake testy ti robili, ale moze to byt naozaj vec metabolizmu, premeny cukrov a tukov alebo aj lepok ... Skus sa stravovat zdravo a hlavne mensie porcie castejsie za den ... drz sa ...