Problem s mamou

Príspevok v téme: Problem s mamou
Orka

Mam 19 rokov a moja mama ma bije. Nie je, to zas take, ze by mi sposobovala krvacanie a podobne, ale je to dost casto a mam pocit ze castokrat uplne bezdovodne. pred par dnami ma napadla, uz ani neviem preco. Som tetanicka a dostala som z toho tetanicky zachvat. chvilu sa tvarila ze ju to mrzi a dnes zase.. vbehla mi do kupelne ked som sa sprchovala a zbila ma vo vani, lebo ze mi povedala ze ma bude 20:00 skusat a je uz 20:03.. sme normalna slusna rodina, nemozem povedat ze by sa o mna nestarala, len ma niekedy taketo stavy.. neviem ako to mam riesit. cim viac sa snazim branit, tym je to horsie, odstahovat sa nemozem, lebo zatial nemam vlastny prijem, skusala som jej aj normalne povedat aby to nerobila, ale nepomohlo... vie mi niekto poradit ako to mam riesit?

Anita11

Určite, to, čo sa u vás deje, nie je v poriadku. Mám tiež dve dospelé deti /synov 22-24 rokov/, ale neviem si predstaviť, že zdravá matka sa takto može správať. Určite má nejaký psychický problém. Mala by si uvedomiť, že bitkou sa nič nevyrieši a vstupovať dospelému dieťati do sprchy tiež nie je v poriadku.
Máš aj otca, alebo súrodencov? Vie o tomto probléme niekto z tvojich blízkych?
Určite to treba riešiť skor, ako to bude mať následky aj na tebe.
Tvoja mama potrebuje pomoc psychológa, alebo dokonca psychiatra. Možno by bolo dobré, keby si sa skúsila porozprávať s tým psychológom v maminej práci a dohodnúť spoločnú konzultáciu.
Držím palce, aby ste to vyriešili.

siisa 25

orka to ma mrzi,ze Ta v 19 bije,to je dost blbe to mna sa uz mama nedotkla v takomto veku a predtym som veru tiez dostala kvoli skole,a aby Ti vbehla do kupelne to mi tiez pride hlupe ved si uz dospela,asi ma vazne nejaky problem,alebo Ta berie ako keby si mala 10 rokov

Orka

ona si nikdy chybu neprizna..uz som sa s nou skusala normalne o tom rozpravat..

a ano, ucivo zo skoly... zlyhala som na maturach, prave kvoli tetanii, len pre nu je lahsie si mysliet ze som hlupa a neviem sa to naucit ako to ze ucivo ovladam len sa neviem s niektorymi vecami vysporiadat a zvladnut ich..tak ma nuti ucit sa to co uz davno viem.. bijavala ma stale co si pamatam

mamina ma dost psychicky narocnu pracu, myslela som si ze je to tym ale bola taka aj ked mala 2 tyzdne dovolenky.. a maju v praci psychloga s ktorym sa moze porozpravat

lost

Zavolaj si ju do izby, sadnite si oproti seba a zacni, "Vies, mamicka, zlyhala si. Chces to napravit?" a potom sa porozpravat o problemoch..

- za beznych okolnosti by toto mala spravit ona ako prva, avsak mozes jej takto pomoct...

ak toto nepomoze,tak hold, bude treba riesit inak, repektive az tak ze... to nebude prijemne ani pre jednu z vas dvoch..

vypsana_fixa

mala by zajst k doktorovi... neicim sa asi trapi....a vybija si to na niekom..mozno v praci...skus sa s nou porozpravat..