Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako upiect pecivo?

[zruseny12]

ZUZULA ...dnes som prave skusala piect zemle...ale ja puzivam ryzovu muku + obyc.muku...ale mozes ksusit aj z obycajnej muky...
***
1kg hr.muky
1bal.suseneho drozdia zn. tesca/neobsahuje ecka atd./
2lyzice polievkove obyc.psyllia
vlazna voda
2lyzicky soli s jodom
stipka cukru
zamiesila som ako obycajne...nechala som kysnut 1hod.
po hodine som z cesta urobila male buchticky,ktore som nechala kysnut este 1/2 hodiny
ruru plynovu som dala na plno zohriat
do vyhriatej rury som dala zemle na 10 min.piect
potom som ruru stiahla na minimum a pieckla este tak 40-45min.v polovicke pecenia som potrela slanou vodou...
nejlepsie boli cerstve-este teple,ale nie su zle ani vychladene...

zuzula12

Jancecka, u nas je to trosku komplikovane, lebo pre manzela peciem bezlepkove pecivo ... a deckam by som najradsej piekla doma, maju radi rozne zrna alebo orechove rozteky, bud nasladko alebo naslano ...

Nevie niekto poradit???

jancecka

ahoj zuzula12, ja síce ešte deti nemám :D ale u nás sa osvedčil polotovar :D také chladené bagetky rôznych veľkostí, alebo žemle :D vložíme do trúby a za pár minút máme chrumkavé a teplé pečivo :D