Ahojte, vcera mi trhali zub. Vyberal mi ho pol hodinu a aj tak sa korene nepodarilo vybrat, ostali tam :( Zubar povedal, ze ich telo same vytlaci, ze staci, ked sa aspon kusok vysunu a bude ich moct vybrat. Mate niekto takuto skusenost, ze naozaj korene vyliezli same?? Citala som len o chirurgickom odstraneni korenov, este som nepocula, ze by sa vytlacili same. Tak sa bojim, ci ma to zas nezacne boliet :( Na druhej strane si hovorim, ze hadam zubar vie, co vravi, ale neviem... :(
A este - preco ma aj po niekolkych injekciach stale trhanie bolelo?? Pripichaval mi anestezu asi kazdych 5 minut :( A uz pri odchode z ordinacie som vobec nemala strpnute usta. Dal mi slabu davku alebo co?? Vsetci pisu, ze po injekcii nic necitim, ale ja som teda citila a riadne. Co ma potom caka pri chirurgickom odstranovani preboha ?:((
Koren po vytrhnuti zubu zostal dnu
...ja by som na tvojom mieste radsej zasla,je to istejsie ako len cakat...
Dakujem MARIAA,dnes som rano stal a mam to opuchnute mam tam dnes ist.
BLUDEISH
...ja ti zasa NEZAVIDIM...ale nestressuj sa...ak mas sikovneho zubara nie je problem vybrat aj KOREN...
...no,ja mam spomienku na tahanie korena,ktory mi ostal pri tahani zuba,bolo to pred viacerimi rokmi,chodila som vtedy asi do 7rocnika/len pre orientaciu teraz mam 42rokov/a mozem povedat,ze som si uzila z tym korenom,cele lico mi opuchlo,nemohla som ani jest,pit atd.stratila som vela vit.zivin atd.usta som nemohla otvorit,len na hrubku jedneho prsta/inak by sa mali usta dat kazdenu otvorit na jeho 4prsty/
vtedy som MUSEALA brat vit.mineraly,penicilin husty do zadku-injekcie...no proste uzila som si...a nakoniec ma chceli poslat do nemocnice....lebo ja som nemohla otvorit ani usta aby mi koren vytiahli,ale nakoniec jeden lekar-zubar rozhodol,ze nie-nemocnica nepripada do uvahy-/kedze sa o mna zaujimali dvaja lekari zubari-jeden chcel rezat lico-bol to vyborny lekar starsi-volali ho masiar...a ten druhy bol mlady zubar jemny citlivy atd.a ten vyhlasil,ze ma neodporuci do nemocnice a neda mi rezat lico,lebo som dievca a ostanem z jazvou na lici...a to nie je dobre...ten druhy starsi-masiar chcel aby mi to urobili v nemocnici pod narkozou...cez lico...
no,a nakoniec sa dohodli tak,ze najprv mi preliecili dasno-sanku a chodila som aj na strojcek aby som mohla otvorit usta...kazdy den mi posuvali strojcek o jeden zubok...to vsetko robil mlady zubar a potom ked som uz bola preliecena a mohla som otvorit usta na 4prsty- ma zobral do ruk ten starsi lekar-masiar...a ten koren mi vytiaho-bol hlboko...ale on mi ho vytiahol ani neviem AKO...TAK SIKOVNE...
podla mna radsej chod zavcasu a daj si ho vybrat...urcite ti ho nebudu tahat za ziva,teraz su vselijake moznosti tak sa porozpravaj z lekar.
ZELAM TI ABY TI TO DOBRE DOPADLO...AK SA ROZHODNES IST NA TO.../mojou skusenostou ti nechcem nahnat strach-to v ziadnom pripade/
Zdravim,ja vam zavidim... mne pred mesiacom trhaly zub a ostal tam koren,dnes som bol si ho dat vybrat a dopadlo to tak ze vedlajsi zub mi museli vytrhnut a koren tam ostal...ze ten koren je hlboko az v kosti...3 inekcie aj tak som tom citil,ostala mi diera na dva zuby.. a mam velky strach ist na pokracovanie vybratia toho korene ze to budu musiet vysekat do kosti...
...no ja to poznam s tou injekciou...:0)))teraz sa tomu smejem,ale mam tiez pdobne skusenosti...tiez asi potrebujem KONSKU DAVKU-lebo injekcie mi nejak nezaberaju...
...ked som bola na vyber krcnych mandli injekcia mi vobec nezabrala-takze pocas vyberu mandli-zakroku mi to robili ako za ziva...a injekcia mi zabrala az po zakroku ked som uz lezala na izbe...
sestricka prisla z injeciou proti bolesti/ktoru kazdemu davali po par hodinach po zakroku/a ja som len pozerala preco to robi...pytala sa ma ci nemam bolesti,a ja ze NIE...cudovala sa a hned bezala po lekara...lekar sa pozrel a povedal,ze je to v poriadku...injekcia mi zabrala az par hod.po zakroku...takze bolesti po zakroku som NEPOZNALA/a to ze su HROZNE/ale zato som trpale ked mi mandle vyberali a vyskrabovali hrdlo atd.
...mam este jednu skusenost ked mi nezabrala injekcia/ale tu uz pisat nebudem/a odvtedy upozornujem na injekcie,ze mi moc nezaberaju...
tiez mam NIZKY PRAH BOLESTI...
KUP SI AKO SOM PISALA KOENZYM Q10 Z LEKARNE...je to dobre na HOJENIE RAN A DASIEN...tiez som to pouzivala a pomohlo.../sice je to individualne,ale pokusit sa mozes ked ta to stale boli,je dobre vyplachovat si aj vyvarom z HARMANCEKA a REPIKA...
Mariaa, no ved prave, ze mi to zubar povedal, ze mam cakat. Tak tam nechcem ist naspät.
Ja som tiez o nicom takom este nepocula. Ale teda, ked tu baby pisali, ze uz sa s niecim takym stretli, tak teda skusim pockat. Este mi vravel, ze korene su dobre vyplnene uz po predchadzajucom osetrovani zuba, tak mozno preto, ze su zdrave, mi ich tam nechal a nemali by robit problemy, neviem...
A k tej injekcii - asi si budem nabuduce pytat konsku davku :) Mne aj moj predchadzajuci zubar povedal, ze mam nizky prah bolesti, tak asi potrebujem ozaj silnejsiu.
...prepac,ja som pisala ze mas ist naspat k zubar.aby ti koren vytiahol,ale ako citam hlavny prispevok pisala si,ze on ti povedal,ze sa sam koren vytlaci...
...no,neviem ja to pocujem 1x-ale ked uz maju s tym skusenosti niektory...tazko o tom pisat,ja mam skor skusenost,ze ked mi ostal koren tak som dostala ZAPAL DASNA a mala som akurat problemi...tak neviem...
a s tou injekciuo-skor bola asi SLABA,ked si nemala zapal-lebo,ze vraj ked je zapal-tak injekcie uz nepomahaju...
JANUSKA...ja by som na tvojom mieste radsej zasla k zubarke...aby ti ten koren vytiahla a budes mat pokoj...a na lepsie hojenie ran je dobre brat KOENZYM Q1O...
...ja som mala podobny problem,ze mi ostal koren po vytiahnuti zubu,ale ked som zistila,ze ho tam mam-hned som sla k zubarke naspat vytiahla mi koren a bolo...
ale to je len na tebe,co spravis...vela stastia prajem
Babulky, moc dakujem za odpovede! Aspon ma to ukludnilo, ze uz sa s tym niekto stretol. Takze skusim pockat, mozno to ozaj same vylezie.
Este sa chcem spytat, dokedy ma to moze po vytrhnuti boliet? Dnes je 6. den a pobolieva ma to väcsinou stale, niekedy viac, niekedy menej...
Mne sa pred 2 rokmi zlomil zub. Chirurgicky mi vyberali, co z neho zostalo. Rok nato, ked som si chcela dat spravit implantat mi novy dentist oznamil, ze ten predosly odbornik mi tam nechal jeden koren. Taktiez mi povedal, ze po zdravotnej stranke by to bolo ok nechat ho tam, ale ak chcem implantat- v tom pripade mi ho budu musiet chirurgicky dostat von. Neviem sa dockat :)