..snazim sa dodrziavat pitny rezim, lebo ked malo pijem tak ma velmi boli hlava este aj na dalsi den.. kazdu hodinku teda vypijem pohar vody (myslela som ze je to len 1,5 dcl ale dnes som prisla na to ze ono ma 2,5 takze pravdepodobne to prehanam trochu.) spim tak 8-10hod. ked som doma tak chodim na zachod kazdu hodinu, co je sialene.. :/
ako si to mam teda rozdelit tak, aby som pila dostatocne mnozstvo tekutin (vazim 62kg) pocas dna rovnomerne ??
pitny rezim a mocenie
KOĽKO VODY BY SOM MALA ZVLÁDNUŤ KAŽDÝ DEŇ?
Hovorí sa, že denne treba vypiť aspoň dva litre tekutín. Je to však veľmi všeobecné odporúčanie. Stokilovému chlapovi potiacemu sa na pláži by po takomto množstve vody zaručene hrozila dehydratácia... Potreba vody je individuálna. Keby sme dokázali počúvať hlas svojho tela, zaobišli by sme sa aj bez presných čísel. Ale keďže to už dnes nedokáže takmer nikto, je lepšie ponamáhať mozgové bunky a vyrátať si svoju dennú dávku vody. Platí, že za normálnych teplotných podmienok by sme mali prijať najmenej 0,5 l vody (maximálne 0,7 l) na každých 15 kg telesnej hmotnosti. Keď vážite 65 kíl, pri počítaní postupujete takto: 65 kg : 15 = 4,3 x 0,5 l = 2,2 litra. Ak ručička na váhe hlási, že máte 52 kg, bude vám stačiť o pol litra menej: 52 kg : 15 = 3,5 x 0,5 l = 1,7 l. V prípade väčších strát vody, napríklad pri športovaní či vylihovaní na slnku, by ste mali k výslednému číslu pridať ešte aspoň liter tekutín. S pitím to však za žiadnych okolností nepreháňajte, lebo dlhodobý nadbytok vody zaťažuje obličky, zrieďuje krv a vyplavuje z tela minerálne látky.
jaj tak potom si mozno len smadna :)
no a tú cukrovku by mi nezistili z krvi? lebo podľa moču, krvi som úplne zdravá a nezačalo mi to v tehotenstve, to mám už tak veľmi dlho,
pokial viem, clovek ak ma cukrovku tak je smadny aj ked vlastne nie je, nebude to tehotenska cukrovka?mozno trepem ale zda sa mi, ze tu mala mamka ked bola tehotna :D ale nepila, ona skor si robila stavy zo zeleniny bola vtedy na nej zavisla. sa postavila do zahrady a jedla:D hrasok, salat,paprika, paradajka, uhorka :D to obl pohlad:D a vraj od smadu to robila
no a čo keď sa každú noc raz či dva krát zobudím na smäd? neznačí to nič? a napijem sa, lebo inak by som nezaspala
a co sa tyka vecka tak to som chodila na wecko asi kazdu hodku, pritom moc som mala uplne ciry bez nejakeho zapachu.problem bol v noci, lebo som pila vela aj pred spankom a potom ked som sa v noci zobudila , pocit akoby som bola tehotna a cikala som dost dlho :D v tom momente si clovek mysli, ze nie je ziadny krajsi pocit ako vycikat sa:D
necitala som prispevkz pred tym, ale ja som raz pila 6 litrov denne.boli to nesladene caje, ciste mineralky a mala som zdravotne komplikacie.stracala som vela potrebnych latok, zacala som mat flaky na nechtoch, oslabili sa mi vlasy. a pritom som ani nechudla ani nic, len tie ziviny sli prec. mozno to je tym, ze mam malo kil a to bolo velke mnozstvo vody na mna alebo co. ale ked som pila tak o polovicu menej tak 3 litre tak sa to dalo do normalu.cize si myslim, ze voda aj skodi, ked s tym clovek prehana.
Optimum sú naozaj tie 3 lite denne.Ak človek pije nadmerne veľa tekutín môže mať psychogénnu polydipsiu.To je už tých 6 litrov denne kt.pije youki ak je to každý deň,pri bežnej fyzickej aktivite.Keď sa človek takto nalieva vodou obličky nestíhajú ,v krvi sa naruší hladina soli,môže nastať rozvrat vnútorného prostredia.Takže všetkého veľa škodí.
A poviem vam ze mne uz raz z prevodnenia organizmu prislo aj zle a teraz si nevymyslam len preto, aby som si tu obhajila nazor. Mne uplne stacia 2-3 litre cistej vody, plus skryta voda( ovocie, zelenina, polievky)
habbs, 8 litrov? Ved to by som pila kazdu sekundu, vkuse, ani do roboty by som nemohla ist a verim tomu ze 8 litrov by ma vystrelo. Ta voda sa nejak musi odfiltrovat z organizmu, vylucit oblickami, je to obrovska zataz pre telo. Suhlasim ze potrebujeme sa zavodnovat aspon kazdu hodinu jeden poharik vody, ale tiez by som zohladnila vahu cloveka..