ani sama neviem čo to je :(

Príspevok v téme: ani sama neviem čo to je :(
aerdnaa

Dobrý deň :) už dlho ma trápi jeden "menší" problém, ktorý trvá už pomerne dlho a som z neho už strašne nešťastná a zúfalá :(
Na vonkajších pohlavných orgánoch mám už niekoľko rokov také malé vyrážočky, ktoré sa dajú aj vytlačiť.. bola som s tým u gynekológa, ktorý mi na to dal mastičku Fungicídin.. nepomohlo to, maximálne ma to prestalo svrbeť a páliť... O niečo neskôr som zase uňho bola, a povedal mi, že to je z toho, že sa tam dole potím, tak sa mi to vyhadzuje.. že nemám nosiť tesné nohavice, a tak.. a ešte spomínal niečo v tom zmysle, že to je z dôsledku nečakného natrhnutia hymenu(ešte som panna).. že to má každá žena, a že v priebehu života sa to bude vyhadzovať viac a viac... a predpísal mi na to Canesten, ktorý mi nepomáha vôbec.. práveže mám pocit, že ma to ešte viac svrbí... prosím Vás, ak má s tým niekto skúsenosť, alebo by mi vedel poradiť, ozvite sa... budem veľmi rada... lebo už som fakt z toho zúfalá, neviem či mám vymeniť gynekológa, alebo skúsiť domáceho liečitela alebo čo :(

Anita11

Nepoužívaj peny do kúpeľa a na umývanie skús len detské mydlá, alebo mydlá či gély pre intimnú hygienu ženy. Lepšie je sa len sprchovať a nesadať do vane, nosiť len bavlnu a žiadne umelé vlákna v prádle, ako ti tu už radili.

Eva 27

ahoj, no moja sestra mala podla opisu tiez take mini biele vyrazky a strasne ju to svrbelo.
1) nos len 100% bavlnene pradlo
2) umy sa teplou vodou, potom si odvar repik a vo vani sa umy tym vyvarom (resp. si prikladaj vatove tampony namocene v repiku)
3) potom si daj detsky zasyp

toto by mala byt prva pomoc. ak mas len nejaku alergiu moze to vyriesit ale ked nepomoze, chod k doktorovi. ale inemu..

jajkafr

aerdnaa
keď ťa tvoj gynekológ odbíja skús ho zmeniť možno ti druhý lekár určí správnu diagnózu a bude ťa adekvátne liečiť

aerdnaa

holím sa.. ale skúšala som sa aj neholiť..ale stále to tam bolo.. ale myslím si že v tom to asi nebude.. pretože ono to je tam pri začiatku, ako sa ide dovnútra, no neviem jak to pomenovať.. pri vchode do vagíny proste :)

jajkafr

ahoj... neviem presne o čo ide ale mohlo by ísť aj o kraurózu alebo lichen sclerosus et atrophicus... na nete nájdeš jedine stránky v cudzom jazyku v slovenčine nieje o tom písané nič... :( keď ťa tvoj lekár takto odbíja zmeň lekára lebo ak ide o túto diagnózu treba to liečiť, aby si nemala v budúcnosti problémy držím palčeky