prirodny DIM vs. liek indonal

Príspevok v téme: prirodny DIM vs. liek indonal
sunnysweetie

ahojte, docitala som sa, ze na bolestive prsniky a na cysty na vajecnikoch pomaha indonal. patrala som dalej a zistila som, ze je to liek/ma aj neziaduce ucinky/ a tak som nastudovala, ze v USA existuje potravinovy dplnok bez neziaducich ucinkov, lacnejsi, prirodnejsi a vola sa DIM. idem si ho objednat. chce sa niekto pridat? rozratali by sme postovne. ozvite sa co najskor ;-)

lombardo1981

Indonal nie je liek. Ide o výživový doplnok, ktorý obsahuje I3C.

I3C sa vplyvom žalúdočných kyselín mení na DIM a iné oligoméry. A doterajšie štúdie preukázali, že DIM je aktívnejšia forma. Taktiež preukázal vyššie antioxidačné účinky ako I3C.
Obe látky preukázali schopnosť apoptózy v rakovinových bunkách. No štúdie in vitro preukázali nejaké rozdiely (Bcl-2, FasL a Bax).
Bcl-2 pôsobí proti apoptóze v bunkách ako sú lymfocyty
Bax podporuje apoptózu napríklad v slezine, mozgu či koži
FasL dokáže vyvolať apoptózu v lymfocytoch (i tých cytotoxických)

Farmakognózia (náuka o prírodných liečivých látkach a ich metabolitoch) je nielen obsiahly štátnicový predmet na farmácii, ale i možná špecializácia pri doktoranskom štúdiu.

RNG

Potravinove doplnky nie su lieky. Na to, aby nieco bolo schvalene ako potravinovy doplnok nesmie mat ziadne skodlive postranne ucinky, ked sa to samozrejme berie s mierou.
Tj platia pre ne tie iste kriteria, ako pre potraviny.

Lieky naproti tomu su dnes skoro vsetky patentovane chemikalie a na patent musis dokazat, ze dana latka predtym neexistovala nikde a ze ty si ju prvy vytvoril(co je hra na Stvoritela),
tj jedna sa o neprirodzene chemikalie, s ktorymi si telo nevie v drvivej vacsine poradit a z toho su tie skodlive postranne ucinky.

Ludia, ktori sa mozu vyjadrovat odborne o liekoch aj doplnkoch su len taki, co oboje studovali.
Zialbohu diplom z farmacie to ale nezabezpecuje, lebo tam prakticky nic o potravinach a doplnkoch potravin neucia, pokial viem.Na to treba iny typ studia.

smoulinaak

sunny... ziadny liek nieje bez NÚ.. zavisi to od mnohych faktorov,ktore vplyvaju na tvoje telo. Niekomu moze liek vyvolat neziaduce ucinky,niekomu nemusi byt nic. To ze je v pribalovom letaku napisane vela NU,neznamena,ze kazda ktora ho brala mala tieto priznaky.Ked sa vyvija novy liek, su za tym urcite roky pozorovania. Po uvedeni lieku na trh prebieha rozne fazy. Konkretne vo faze IV. sa robia klinicke sledovania za ktorymi su spominane tieto NÚ.To znamena,ze ked niekto berie napr.paralen a zacnu mu z neho vypadavat vlasy,nahlasi to lekarovi,ten to musi nahlasit na ministerstvo zdravotnictva odtial to ide do Statneho ustavu na kontrolu lieciv a putuje to do tej firmy,ktora vyraba prave tento genericky liek. Takze z toho vyplyva,ze ked sa z 1000 zien prejavi jednej nejaky iny NU ktory nieje zapisany do vedlajsich ucinkoch,ocitne sa na pribalovom letaku. Preto ak si vsimnes je na niektorych PL tolko NU. Takze,stretavam sa s mnohymi zenami,ktore maju dobre ohlasy na tento liek. Pokial sa bojis tychto NU,kup si mensie balenie (su aj 30tbl-stoja okolo 13€) a uvidis, pokial sa budes citit zle,tak prestanes uzivat. Objednavat si liek zo zahranicia o ktorom tu nieje nic pisane,je riziko. Myslim si vacsie ako si spominala,ze indonal ma NU. Ja osobne by som si neobjednavala zo zahranicia lieky. Nepoznas farmaceuticke firmy,ktore to vyrabaju, nevies,ci su zaregistrovane..proste nic... a pokial chces pripravok na beznej prirodnej faze, je tu jedno homeopatikum vola sa MASTODYNON. Tiez mam s tymto liekom dobre skusenosti. Ako chces. Napisala som ti svoj nazor,nechcem aby si to brala,ze ti nieco vycitam.Robim v lekarni,tak viem co to obnasa. :)