Mam to s nim skusit?

Príspevok v téme: Mam to s nim skusit?
Ela 123

Ahojte. Neviem ako zacat. Asi tym, ze som sa posledne mesiace motala v nefunkcnom vztahu,kde ma moj byvaly totalne sklamal,ja som sa v nom sklamala.
Boli sme spolu 2 roky,co nie je prilis dlho ja viem,ale poznali sme sa roky predtym.
Nebol to moj prvy vztah,ale jeho som naozaj milovala,prva laska co som citila ku niekomu.
Dost som sa natrapila v tom vztahu,viac x mi ublizil,ja som odpustala,lebo som ho lubila a mal nejake problemy,snazila som sa mu pomoct.
Teraz je vsetko nenavratne prec,uz by som ho ani nechcela naspat,vytriezvela som,bola som hlupa ze som to nepretala skor,aj ked mi to nebolo lahostajne,aj to bolelo,ale spraval sa tak hnusne potom,ze uz to bolo oslobodenie pre mna.

No a ku problemu. Ma zaujem o mna jeden naozaj v pohode chalan,citim sa s nim velmi dobre,uz v minulosti mi bol sympaticky. Stale ma vola von,na vylety,ku nemu,chce byt so mnou,ide mu o vztah.
Ja za inych okolnosti by som bola z neho asi uplne namakko,ale po tom mojom stroskotanom vztahu sa citim tak nejak bez citov,taka necitiliva alebo ako to nazvat.
Nejak ma to poznacilo alebo co. Uz byvaleho nelubim ani nic,tak preco je to takto? Neviem ci sa s nim mam stretavat (s tymto novym),je mi s nim naozaj super,ale mam akoby strach sa s nim zblizit,neviem to presne specifikovat ake mam pocity...
Dokonca niekedy mam obavu aby sa mi nezhnusil ked ma bude stale kontaktovat...uplne odveci pocity,pretoze sa mi paci ako psychicky tak fyzicky, akoby celkovo muzske pohlavie som teraz trochu neznasala,alebo neviem je to zvlastny pocit.
Kamarati to je ok, ale ked niekto ukaze zaujem,tak sa nejak zhacim.
Pritom ked som sa rozisla,chcela som takeho ako on, na tohoto cloveka som myslela, celkovo,ze mi to aj pomoze zabudnut na trapenie co som prezila,ked spoznam niekoho noveho a budem s nim,no a teraz mam tu moznost a mam zvlastne pocity...
Pritom praveze KONECNE pocitujem naklonnost ku niekomu inemu ako ku ex,po fakt dlhej dobe, cize citim,ze s nim aj chcem byt, no zaroven...
Neviem,ci ma chapete,tazko sa to opisuje. Viem ale ze o tohoto noveho nechcem prist,neviem si predstavit uz sa s nim nestretnut, mne je s nim velmi velmi fajn. Neviem ci sa mam sama nejak prekonat a zblizit sa a pojde to uz same, alebo...? Zazili ste to niekto? co by ste mi poradili? S tym clovekom si viem predstavit fungovat ako par,mame spolocne zaujmy,vlnova dlzka rovnaka,maximalne si rozumieme...

irmička

Tak potom je to v pohode, Ela, si sa sama zdiagnostikovala :)
Tak sa neboj a rozbaľ to. Človek nikdy dopredu nevie, ako to dopadne. Nemôžeš sa stále pred niečím preventívne chrániť. Život je sínusoida :) to by bola riadna nuda, keby nebol.

Ela 123

slobodnaa nie,nie som zavisla na chlapoch, vacsinu casu som bola vzdy nezadana... a samej mi je fajn.
O to ide, ze mne je s nim super,preto neviem co dalej... myslela som ze budem sama, potom sa "objavil" on (uz pred rokmi mi bol sympaticky).
Z toho vztahu som sa uz otriasla si myslim, ja ku exovi necitim uz absolutne nic, ostalo len velke sklamanie v srdci vo mne z toho cloveka a celkovo ako dopadol ten vztah.
mozno ON by mi to pomohol prekonat,nemyslis?

Ela 123

irmicka praveze mam take zmatene pocity, ale ked mi je s nim tak super, tak to asi bude o niecom svedcat. nase prve rande trvalo 10 hodin :-D uletelo to ako voda a boli sme spolu aj dlhsie keby sa dalo. Nejaka chemia tam bude dufam... len som akoby taka zablokovana voci nemu a odrazam nejake veci, mam pocit ze sa bojim,aby som ho nezacala mat rada...

Ked mi stroskotal vztah som uvazovala ci ma vobec zmysel zasa zacat niekoho spoznavat,travit s nim cas,zalubit sa,lubit ho a ked to zasa nevyjde?!
Radsej byt sama asi :-(

irmička

jasné, psychiater. Lebo keď ON má o ňu záujem, tak ona musí byť za to vďačná, niečo ako dvadsaťročné staré slečny v predminulom storočí.
Vzťah je o dvoch ľuďoch, nech každý dá do vzťahu to, čo cíti. Keď to akceptuje ten druhý, vtedy je to vzťah. Ináč to nefunguje.

slobodnaa

Nepotrebuje psychiatra, je to úplne normálne. Keď naše sny stroskotajú a my sa sklameme v niečom, čo sme veľmi milovali, do čoho sme vkladali naše nádeje, ostane po tom prázdno. Nie je dobré po rozchode či sklamaní nadväzovať hneď vzťah, to je aj tvoj prípad. Niekto sa otrasie rýchlo, niekomu to trvá dlhšie, mala by si si nechať čas iba pre seba, istú dobu sa venovať sama sebe, upratať si v sebe, svoje pocity, vyrovnať sa s minulosťou, prekonať strachy, ktoré ostali. S tým novým sa pokojne stretávaj ale nemusíte to hneď tlačiť do vzťahu, je zbytočné na silu niečo robiť, keď na to nie si pripravená. Ublížiš jemu ale aj sama sebe. Vzťah by sa mal začať, keď budeš ty pripravená a vyrovnaná, inak ti každý stroskotá skôr ako začne a vytvorí sa z toho začarovaný kruh, ktorý bude trvať dovtedy, kým sa so všetkým nevyrovnáš a nepostavíš sa svojmu strachu zoči- voči. Keď stretneš fajn chlapa, nemusíš hneď na neho skákať, vrhať sa bezhlavo do vzťahu, brať to hneď vážne. Je ti s ním fajn, tak skús nič iné neriešiť a nevnímať. Vyrovnaj sa s minulosťou inak tvoja budúcnosť nikdy nebude šťastná a minulosť ťa bude neustále prenasledovať.

Cítiš tlak z jeho strany ale ty predsa nie si povinná byť s ním, ak sa necítiš pripravená. Si závislá na mužoch a o to viac ti odporúčam čas iba pre seba. Máš strach, že bez chlapa neprežiješ? Je hlúposť vrhať sa zo vzťahu do vzťahu a byť na niekom závislá. Ak mu na tebe záleží tak to pochopí a možno budete skvelí priatelia.

irmička

tak chceš ho, či nie? :)
Ak po ňom netúžiš, tak prinajhoršom ho to omrzí...čo sa bojíš? Že budeš sama? No hádam to nie je jediný chlap na svete...možno to nie je "ono", preto máš zábrany. Rozum ti hovorí -veď takéhoto som vždy chcela- ale v podstate po ňom netúžiš. Chémia nefunguje.
To, že on to berie vážne, je jeho vec, ty mu nie si ničím povinná. Choď s ním, kým ťa to baví a pokiaľ ťa to baví. keď sa ti sprotiví, budeš mať po probléme.

Ela 123

irmicka, ale ked viem, ze on to berie vazne, tak citim nepriamy tlak na mna. On by sa chcel stretavat aj kazdy den, ale na mna je to rychle a nechcem ho stale odbijat. Keby to aj on bral tak sportovo ako ja, ale citi to inak. Trochu mam strach ze ho to omrzi vsetko,ked budem taka opatrna a "pomala"...