skupinová terapia

zuzka1911

Moja, Ty sa tes zo zivota, z kazdeho dna bez vracania, bez tych strasidelnych vycitiek ... Ja som si takto uzivala 2 roky, kedy som bola ok a potom som do toho znovu spadla ... Uz ani neviem, aky je to pocit jest bez vycitiek, neviem ako chuti horalka a ine srandy :( Nemaj vycitky, je to uzasne , ze si "vyhrala" boj s PPP !!!
Si uzasna, ze nas sem takto chodis podporovat, to by predsa nerobil kazdy. Takze Ti dakujem ja a urcite aj ine baby za super rady ako zvitazit a hlavne usmev :) Ja som sa dnes uz tooooolko nasmiala a este sa dnes toooolko nasmejem. Smiech je najlepsi liek, laska, pozitivna mysel, energia. Si zdrava a tes sa z toho !!! Pozdravujem Ta a ak budes mat depku, napis, ja to tu cekujem teraz stale, hladam inspiraciu a podporu prave od dievcat ako si Ty :) Bojujem a tesim sa z kazdeho dna !!! Takze prajem pekny den, aj ked prsi :) Aspon sa bude dobre spat !!! Papa zatial a tesim sa na dalsie slova .

lulu81

asi preto, že hrdosť nie je vlastnosť, ktorú mi dal boh do vienka. ale vážne. keď nad tým tak premýšľam, že niektoré z vás v tom začarovanom kruhu tápajú niekoľko rokov a majú z toho iba oči pre plač... tie oči pre plač zostávajú i mne.
keby bolo v mojich silách všetky vás vyliečiť, tak to urobím, môžeš mi veriť. veď aj preto som prišla na toto fórum. povedať vám, že v tom nie ste samé.

zuzka1911

To je uzasne !! Len nechapem jedno - preco nie si na seba hrda a citis sa ako zradca ?? Tomu fakt nerozumiem ...

lulu81

dá sa prestať zo dňa na deň. mne sa to podarilo. stálo ma to asi 5 kíl naviac, ktoré som za tých 6 rokov abstinencie aj tak zhodila.
možno si vravíte, že by som mala byť na seba hrdá, ale nie som. pretože sa cítim ako zradca, ktorý sa z toho tak ľahko vyzliekol.
ak sa pýtate, ako som to dokázala, tak len s obrovským sebazaprením, sebadisciplínou a tvrdohlavosťou. bolo to namáhavé, ale stálo to zato. život bez drogy je podstatne ľahší a zaujímavejší.
verím, že to každá z vás dokáže. sila je vo vás, len ju musíte objaviť.
držím vám všetkým palce.

zuzka1911

Dakujem Ti velmi pekne za tento Tvoj nazor/prispevok. Takto zrana je to uzasna podpora a dovod na zamyslenie sa.
Presne ako vravis, najdolezitejsie je nevzdavat sa po nejakom mensom-vacsom zlyhani. A bulimicka uz nikdy nebude "normalna", vzdy budeme len abstinujuce.
Ty si si tym aj sama presla ? Pomohla Ti skupina ?
Ja sa kazdy den zobudzam s tym, ze dnes nie, dnes to neurobim, dnes budem jest ... Tesim sa z kazdeho uspechu :)
Ako vravis, ked prestanes vracat zo dna na den, strach z priberania je strasny, priam strasidelny a stalo sa mi prave to, co si pisala. Prestala som jednu dobu zo dna na den, ale spolu s tym som prestala aj jest. A jedna mandarinka denne sa asi za ziadne jedlo nepovazuje. Cize stale som v tom bola. Z jedneho problemu do druheho.
Pre mna su najvacsia podpora priatelia. Rodina nie, rodina nechape, alebo radsej nechce chapat. Viem, ze mam priatelov, ktori so mnou radi niekam pojdu vzdy, ked budem v koncoch a budem mat pocit, ze nie je ine vychodisko len hajzel. Viem, ze mam kamosky, ktorym mozem zavolat a postazovat si. Alebo kamosku, uspesne abstinujucu, ktora mi vzdy pripomenie ten nechutny pocit po ... Takze tak.
Este raz dakujem, vazim si Tvoj nazor a kazdeho podporu. Som rada, ze som nasla toto forum :)
Baby, drzme sa !!!!

oui

da sa prestat zo dna na den zvracat, ale tych pripadov je velmi malo. vascinou so stane, ze to nepojde zo dna na den. stane sa, ze sa bude den darit a druhy nie. stane sa, ze sa bude darit tyzden a potom sa to zopakuje. dolezite je nespoliehat sa na to, ze prestanes zo dna na den. potom sa vzdy vzdas po prvom "zlyhani" a ten den uz nebudes mat ani chut dalej pokracovat. a takto to pojde den, co den a dalsi a dalsi. to, ze seknes so zvracanim vobec neznamena, ze sa liecis. ak so svojim problemom nepracujes, pocka si ta. ukryty v tvojej dusicke, pripraveny sa vynorit, ked ti bude slabsie. bulimia, to nie je prejedanie a zvracanie. to je strasne komplexny problem, i ked ty si iste myslis, ze cely sa vyriesi, len co sa prestanes prejedat a zvracat. treba si uvedomit, ze my ani len nemame odhad, co ja to prejedat sa a co je najest sa normalne. ak prestanes sama zvracat, je pravepodobne, ze sa budes tak bat pribratia, ze budes nejest, alebo jest len vrabcie porcie. a ak sa ti podari jest, je mozne, ze budes o sto sest sportovat, aby si energiu niekde spalila. a to nie je vyliecenie, stale je to ten anorekticko-bulimicky bludny kruh. preto sa netreba spoliehat na prestavanie zo dna na den. ano treba prestat zvracat, idealne zo dna na den, ale pripustit si, ze je mozne, ze sa to zopakuje este niekolko krat, kym naozaj budes vyliecena. a hlavne, ked aj prestanes, nezanevriet na liecenie, treba makat na sebe. ak nechodis k psychologovi, odvaz sa. alebo zvazuj ustavnu liecbu. kup si prirucku o ppp. zacni chodit na svojpomocnu skupinu. cokolvek, ale hlavne, nebud v tom sama. rodina, priatelia ta mozu podporit, ale urcite sa nespoliehaj iba na nich a hladaj specializovanu pomoc. z horeuvedenych aspon nieco. totiz, ludi, ktori o tom v podstate vedia len od teba, velmi lahko oseries. momentalne osieras samu seba predovsetkym a s tym ide aj klamanie inym, i ked si to mozno neuvedomujes. ludia, ktori to bud sami uspesne prezili, alebo s tym robia denne, ti poskytnu pomoc, ktora je adekvatnejsia tvojim potrebam, kedze presne vedia, co prezivas, alebo aspon o tom maju velmi dobre informacie. a tiez su pripraveni celit lziam, ktore si sama pravdepodobne natlacas a budu sa ti snazit ukazat z nich von cestu. potom je to uz len o tom pripustit si pred sebou realitu a zacat na sebe makat. drzim palce. velmi

zuzka1911

to si myslim aj ja ... iba zo dna na den ! ale nedari sa mi :( a uz som taka vycerpana a unavena. nebavi ma zivot. potrebujem zasadnu zmenu ! dnes sa nevygrcam , slubujem !!!