Čítate? Aká je vaša najobľúbenejšia kniha?

Príspevok v téme: Čítate? Aká je vaša najobľúbenejšia kniha?
Annn

Pochválte sa.. čo radi čítate? Aká je tá vaša srdcovka? :D

Ja sa príznám, že nečítam knihy a vlastne ani na ne akosi nenachádzam čas, ale dôvodom prečo som založila túto tému je inšpirovať nie len seba, ale aj ostatných ludí, aby viac čítali, nikdy to nie je na škodu.

Zatiaľ čo som prečítala bolo Utrpenie mladého Werthera, to ma fakt zaujalo a Obraz Doriana Greya... nepoznznáte nejaké podobné knihy?

gastanko2016

ja rada čítam romány, ale zaujíma ma aj keltská a pohanská mytológia. Z románov mám rada Coelha napr.Brida, Alef a Záhir.

Moireal

Pekna inspirativna tema toto. Snad aspon tuto nezneuziju na hadky. :)
Ja mam strasne vela oblubenych knih. Z detstva to boli boli historicke romany. Teraz ako sa snazim najst riesenie na trapenie, su to knihy o metafyzike.
Naposledy som citala Do not let anything dull your sparkle od Doreen Virtue.
A zenam odporucam knihu Red Tent, ktora je aj sfilmovana. Je velmi pekna a uci cloveka o odpustani.
Najlepsie knihy su tie co vas pohltia a nepustite ich z ruky, kym ich nedocitate. Tak ako tu uz bolo spomenute.
Knihy jsou lidem to, co perute ptakum. - John Ruskin

Iiiii

Po prečítaní cca. sto kníh si už človek vie predstaviť obsah tých ostatných aj bez toho, aby ich musel čítať:-/

dafka9

Moja studená vojna
René Benda------- neskutocna kniha !!! taka prepracovana a zaujimava , ze ani nebudete dychat .. :)

Kycera

Áno, čítam a rada. Odbornú literatúru, aj beletriu. Antickú literatúru, nobelovky, životopisy, klasiku, modernu, historické romány, dobrodružné, cestopisy, detektívky, rozprávky...
Poéziu, aj prózu. Krátke literárne útvary, aj romány.
Ktorá kniha je moja najobľúbenejšia? Vždy tá posledná, kt. som prečítala. Boli aj také, ktoré som čítala viackrát.
Naposledy som sa vrátila k El Hakimovi od Johna Knittela a k Sonetom pre Lauru od Francesca Petrarcu.
Momentálne mám rozčítanú Egyptskú knihu mŕtvych, Sex po slovensky a k tomu som si ako lahôdku zobrala básnické zbierky Jacquesa Préverta.
Ale najradšej čítam Mesačného princa...

Day

Knihy? Jááj, tak tých je strašne veľa a stále. Čítam od malička, až na malé výnimky denne. A tých kníh ktoré sa mi páčili by som tu musela vymenovať more. Všetky možné žánre, podľa nálady a podľa toho čo duša práve potrebuje. Momentálne napríklad čítam už neviem koľký krát Švejka. Ten zabaví za každých okolností. Ale veľa čítam aj odbornú literatúru z mojej profesie, ďalej motivačné knihy, historické romány, cestopisy, občas aj detektívky, autobiografie atď. Nečítam ženské romány z dielne Pilcherovej a spol, to ma fakt nebaví.