CELIAKIA - prosim vas obsahuju tieto potraviny lepok?

Príspevok v téme: CELIAKIA - prosim vas obsahuju tieto potraviny lepok?
ewelinka

Nemaju to tak vobec napisane ci su bez lepku: Horcica,podravka,nutella,mleta paprika,mlety cesnak a podobne alebo tie cokoladove natierky z jednoty/tesca,kecup

Som trocha stratena,este sa nevyznam.A prosim vas tie potraviny co maju napisane ze velmi nizky obsah glutenu,to asi radsej nejest teda?Ved ma byt uplne bezlepkova strava?Este ked si pospominam ktore ma trapili tak vam napisem Zatial vdaka

chorecrievko

Caute bezlepkáči, tak nam splesniveli vsetky rajciny na zahradke, kecup z nich uz nebude:(
Aky si kupujete? My sme kedysi Hellmanns, ale potom tam prestali davat tu znacku, tak teraz neviem. Dik.

ewelinka

Beb dakujem za odpoved,Nemozem sa nikde dopatrat podravky,ta nema napisane nic ale ked sa pozriem na popit podravky light alebo pikant je tam napisane ze su bez glutenu na ich stranke ale pri obycajnej nenapisali nic,znamena to teda,ze ho obsahuje?preco tam do kelu nemaju napisane ze obsahuje gluten kto sa ma v tom vyznat...

beb

Ahoj, to sa takto nedá určiť, že nátierky z jednoty či z Tesca. Treaba napísať presný názov. Horčoca od Snico sa môže, podobne i kečup, aj výrobky Helmans sa môžu, čoko nátierka Carla, aj nutela sa môže.Namiesto podravky kupujem Dobrotku, tie mleté koreniny môžu obsahovať protihrudkujúcu látku, treba čítať zloženie, podobne i pri práškovom cukre- musí tam byť kukuričný škrob, nie pšeničný. Kým sa to naučíč, čítaj zloženie, majú byť na konci uvedené alergény, ak tam nie je lepok, výrobok by mal byť vhodný. Posielam Ti stránky, z ktorých sa veľa dozvieš, listuj si i staré stránky- coeliac.cz, celiakia.sk, dama.cz- diskuse- bezlepková dieta. Ak budeš mať dačo konkrétne, napíš i na tie stránky, určite Ti poradia.