Karlova univerzita Praha / Masarykova univerzita Brno

Príspevok v téme: Karlova univerzita Praha / Masarykova univerzita Brno
whee_ee

Ahojte, poprosím o hocijaké skúsenosti či už Vaše alebo Vašich známych, resp. čo ste len tak niekde začuli ;) o štúdiu na týchto dvoch univerzitách. Rozhodujem sa medzi nimi, študovať idem informatiku. Som naklonená viac k Brnu, páči sa mi ich komunikácia so mnou a aj to, že je tam samostatná fakulta informatiky, pričom na KU je to v rámci Mat-Fyzu. Ale zase, Praha je Praha, preto stále nie som pevne rozhodnutá a veľmi by ste mi pomohli. Zápis do MU mám už v júli.... Ďakujem za každý príspevok. :))

whee_ee

dobrá víla, študovala som teraz v matematickej triede na gympli, matika ma baví tiež, a je jedno, kam pôjdem, aj tak ju budem mať :D ja vôbec netuším, predtým som si bola istá Prahou, teraz ma viac ťahá do Brna a štve ma najmä ten skorý zápis, pretože sa bojím, že potom budem ľutovať alebo čo :( ... ale z Brna budem aspoň častejšie doma :D:D

dobra vila

wheee, ja ti tiez moc neporadim, ale pozeraj sa na to z hladiska, co vlastne chces studovat. Ked ta zaujima najma informatika a tomu sa chces venovat, chod do Brna, na co by si sa babrala s matikou a kopou matametickych predmetov mozno, ked s tym v buducnosti nebudes chciet mat nic co docinenia? Ked ta bavi informa, studuj cisto ju, podla mna...

iwi_ka

S osobnými skúsenosťami Ti asi moc nepomôžem, študujem na inej fakulte. Ale MU má neoficiálne diskusné fórum emuni.cz, tak skús tam ;-) A niečo podobné bude mať asi aj Karlovka.

whee_ee

no, iwika, to máš pravdu.. :) preto by som skôr uvítala skúsenosti so štúdiom ako také, čo sa im na škole páči a čo nepáči a sama by som si to tak urovnala, že čo mi viac vyhovuje... hádam som to dobre vysvetlila, dolieha na mňa počasie :D:D:D

iwi_ka

Podľa mňa objektívnu odpoveď nedostaneš. Každý si bude obhajovať to svoje. A každá ma svoje + aj -, záleží na Tebe, aké máš požiadavky, ale myslím, že ani jednou z nich nič nepokazíš ;-)

whee_ee

swistica, dobrý nápad, ale neviem, ktoré je nejaké vychytenejšie, aby tam aj niekto reagoval :)))

dsdfg, a prečo si to myslíš? neoponujem ti, len ma to zaujíma... :D ale musím povedať, že ich spôsob komunikácie, prístupu atď. na mňa zapôsobil oveľa viac ako ten pražský.