Ahojte, poprosím o hocijaké skúsenosti či už Vaše alebo Vašich známych, resp. čo ste len tak niekde začuli ;) o štúdiu na týchto dvoch univerzitách. Rozhodujem sa medzi nimi, študovať idem informatiku. Som naklonená viac k Brnu, páči sa mi ich komunikácia so mnou a aj to, že je tam samostatná fakulta informatiky, pričom na KU je to v rámci Mat-Fyzu. Ale zase, Praha je Praha, preto stále nie som pevne rozhodnutá a veľmi by ste mi pomohli. Zápis do MU mám už v júli.... Ďakujem za každý príspevok. :))
Karlova univerzita Praha / Masarykova univerzita Brno
dobrá víla, študovala som teraz v matematickej triede na gympli, matika ma baví tiež, a je jedno, kam pôjdem, aj tak ju budem mať :D ja vôbec netuším, predtým som si bola istá Prahou, teraz ma viac ťahá do Brna a štve ma najmä ten skorý zápis, pretože sa bojím, že potom budem ľutovať alebo čo :( ... ale z Brna budem aspoň častejšie doma :D:D
wheee, ja ti tiez moc neporadim, ale pozeraj sa na to z hladiska, co vlastne chces studovat. Ked ta zaujima najma informatika a tomu sa chces venovat, chod do Brna, na co by si sa babrala s matikou a kopou matametickych predmetov mozno, ked s tym v buducnosti nebudes chciet mat nic co docinenia? Ked ta bavi informa, studuj cisto ju, podla mna...
S osobnými skúsenosťami Ti asi moc nepomôžem, študujem na inej fakulte. Ale MU má neoficiálne diskusné fórum emuni.cz, tak skús tam ;-) A niečo podobné bude mať asi aj Karlovka.
no, iwika, to máš pravdu.. :) preto by som skôr uvítala skúsenosti so štúdiom ako také, čo sa im na škole páči a čo nepáči a sama by som si to tak urovnala, že čo mi viac vyhovuje... hádam som to dobre vysvetlila, dolieha na mňa počasie :D:D:D
Podľa mňa objektívnu odpoveď nedostaneš. Každý si bude obhajovať to svoje. A každá ma svoje + aj -, záleží na Tebe, aké máš požiadavky, ale myslím, že ani jednou z nich nič nepokazíš ;-)
swistica, dobrý nápad, ale neviem, ktoré je nejaké vychytenejšie, aby tam aj niekto reagoval :)))
dsdfg, a prečo si to myslíš? neoponujem ti, len ma to zaujíma... :D ale musím povedať, že ich spôsob komunikácie, prístupu atď. na mňa zapôsobil oveľa viac ako ten pražský.
no ja to skor vidim tak, ze Brno je Brno, podla mna je masarykova lepsia ako karlovka
neviem poradit, ale mozno skus hodit tento prispevok aj na nejake ceske diskusne forum