Ahojte...prosím chcela by som vedieť váš názor...Mám 21 rokov a s priteľom čakám z mojej strany očakávané bábatko...hovorila som mu,že chcem bábetko,kedže máme byt,sme aj celkom dobre zabezpečený,rodičia nám prajú a podporujú nás...všetko ideálne...On sa k tejto téme vždy odmietol vyjadrovať,povedal že babo zatiaľ nechce,že on nehce za nič niest zodpovednosť...prišlo mi to trochu detinské..teraz čakám babo,som v piatom týždni a povedala som mu to ako veĺmi radostnú správu....no on mi povedal že to dieťa si nenechám,že on žiadne dieta nehce a či chcem alebo nie pojdem na potrat...má známeho gynekológa a dnes mi už vravel,že všetko vybavil...ja na potrat ísť nemienim to maličké strašne chcem!neviem ako mu to mám povedať,bojím sa že ma nechá,ale die´tatko si vziať nedám....prosím poradťe mi...
chcem to malinke...
...no, ja neviem ale ja osobne mam pocit, ze bolo nezodpovedne otehotniet, ak ste sa obaja JASNE nevyjadrili, ze to chcete......podla mna je 21 a 22 prilis nizky vek na to, aby ste boli dostatocne zodpovedni a tu je dokaz.....nechapem, ako si mohla otehotniet, ak to on vyslovene nechcel a vyjadroval sa neurcito. ja by som si to nedovolila , ani voci nemu, ani voci sebe a hlavne nie voci malemu dietatku...pretoze vdaka takymto chybnym rozhodnutiam je tu vela deti z rozvedenych deti, pripadne u slobodnych osamelych matiek, ktore tru biedu a detom chyba otec......
....rozhodnutie mat dieta ma byt obojstranne, obaja partneri sa maju jasne vyjadrit, ze su si vedomi tarchy zodpovednosti, ze su psychicky pripraveni mat dieta......a nie takto...ze otehotnela som a ty sa staraj a este ta budem obvinovat z toho, ze si ako chlap nemozny a nezodpovedny, lebo odo mna chces potrat.....boli ste nezodpovedni obaja, ked ste to dieta pocali.....ja si myslim, ze ak to dieta on nechce , tak nan nie je pripraveny a zbytocne ho bude niekto nutit, aby bol...nebude.....darmo, ludia robili po starocia tie iste chyby...ako robia teraz....naivita, hura, naivita....
mercinka, muz ktory skutocne miluje z celeho srdca, by nedopustil aby si isla na potrat len preto, ze on sa na to neciti. ja mam 24 rokov a pred cca rokom som mala prvy vztah..nebola to stastna laska..tvoj priatel sa v mnohych charakteristikach podoba na mojho ex. Ide o to, ze ak teraz nie je schopny prevziat zodpovednost, dost dlho na to nebude pripraveny. Zodpovednost nie je nieco, co sa da naucit..je to nieco, co nas viaze k nasmu partnerovi, co nas nedovoli robit blbe rozhodnutia a nuti nas mysliet na nasledky, na buducnost..
neviem, ci baby bolo planovane, alebo to bola "nehoda". no tak ci tak by som si zvazila potrat. ja viem, dnes je v mode interrupcia, no malo zien si uvedomuje, ze to moze zmenit cely zivot zeny na nespoznanie..a nasledky..? vycitky svedomia, mozna neplodnost do konca zivota a nikdy nekonciace pocity depresie z vrazdy. je to od neho maximalne egoisticke, ze sa takto sprava. poslala by som ho kade lahsie a ako uz bolo napisane, vynadala by som mu. ak teraz ustupis, potom uz bude vediet ako na teba, ako ta zlomit..a casom sa ho budes viac a viac bat..a casom to moze prerast do otvoreneho nasilia na zenach. viem, o com pisem..zacina to nenapadne, typu nie som pripraveny, pokracuje mala by si sa zmenit..casom sa stupnuju hadky..ach, nebudem to rozpisovat..ja len...utekaj dievca, tento chlap si nezaluzi taku zenu, akou si :)
pokial bol zodpovedny sexovat nech sa teraz tiez postavi k tomuto zodpovedne. Urcite na potrat nechod ked babatko velmi chces, nikdy nevies a mozno by si neskor mala problem otehotniet. Myslim ze sa dost teraz vyfarbil aky je a ked odide nechaj ho ist na co ti je chlap ked je sebec a mysli len na seba? Je to tvoje telo, tvoje babatko, nikto ta nemoze nutit ist na potrat. Ked sa nepostara on postaras sa ty a pomozu ti rodicia. Drzim ti palce.
je zvlastne ze tak sikovne vybavil potrat. hej muzi zvyknu byt v soku ked zistia ze budu otcami, je tu viac takych tem
hypertenzia.cme.sk
napriklad táto, odporucam precitat
je pravda ze ste este dosť mladí ale ked dvaja sexujú musia rátať aj s následkami, ten tvoj na to nebol nielenze pripraveny ale nie je ani gentlemen schopny prijat zodpovednost, a myslim ze ta ani nelubi
čudujem sa ti ze mas problem mu povedat ze si to dieta chces nechat a bojis sa mu to povedal len aby ta neopustil. on ta uz opustil. mas problem a on miesto diskusie a riesenia isiel a hned vybavil potrat. bez dohody s tebou.
pre mna by v tomto pripade boli mozne dve moznosti - nechat si to a jeho nechat alebo nenechat si to a jeho nechat
alebo sa stat silnejsou zenou a dokazat si stat za svojim, a vyzadovat od partnera schopnost byt partnerom , komunikovat
mercina, urob to, čo ti hovorí tvoje srdiečko, ak to dieťatko chceš, nechaj si ho. Tvoj partner - poviem to možno tvrdo - nemá právo ťa nútiť do potratu, ak ho nechceš. Jedna vec je, že nateraz on žiadne dieťa nechcel, no ty si ho možno tiež priamo "neplánovala" a tak by mal byť "charakter"... No ale zjavne až taký nie je...ťažko povedať, keďže ho nepoznám, ťažko mi ho súdiť a ani mi to vlastne neprislúcha...
Povedz mu svoj názor, ako ti tu už radili, že na žiaden potrat nejdeš (nech si toho známeho strčí niekam ;-P), že si dieťatko chceš nechať...
držím palce a daj vedieť, ako to zobral.
rob to čo cítiš.Nechaj si to maličké,veď je to nový život,ktorý v tebe rastie,a to je proste nádherné.Je to smutné,ako sa zachoval tvoj priateľ,naozaj.Pripadá mi ako pubertiak.
viete čo máte pravdu ..nedokázala by som si ho nechať vziať...Snáď sa umúdri...ďakujem...
viete čo máte pravdu ..nedokázala by som si ho nechať vziať...Snáď sa umúdri...ďakujem...
no asi sa fakt citi nezreli..skus mu to povedať..a ked nebude suhlasit..daj mu čas... poprípade stale sa o babatko mozes starat sama, rodicia ti urcite pomozu a urcite si najdes aj dobre muža potom :))..
ty to babatko chces, si na neho citovo naviazana, co je logicke, kazda mama, ktora tuzi po babatku ked zisti, ze je tehotna je naviazana hoc je to babo iba mala bodka. ak by si sla na potrat, vzalu by ti kusok seba.do konca zivota by si si to vycitala. ak by ta potom nechal este aj priatel, vycitala by si si to este viac. podla mna, ked sa male narodi mozno sa priatel umudri, ale aj ked nie nevadi. ja by som od takeho utekala co najdalej, laska nelaska....