chcem to malinke...

Príspevok v téme: chcem to malinke...
mercina

Ahojte...prosím chcela by som vedieť váš názor...Mám 21 rokov a s priteľom čakám z mojej strany očakávané bábatko...hovorila som mu,že chcem bábetko,kedže máme byt,sme aj celkom dobre zabezpečený,rodičia nám prajú a podporujú nás...všetko ideálne...On sa k tejto téme vždy odmietol vyjadrovať,povedal že babo zatiaľ nechce,že on nehce za nič niest zodpovednosť...prišlo mi to trochu detinské..teraz čakám babo,som v piatom týždni a povedala som mu to ako veĺmi radostnú správu....no on mi povedal že to dieťa si nenechám,že on žiadne dieta nehce a či chcem alebo nie pojdem na potrat...má známeho gynekológa a dnes mi už vravel,že všetko vybavil...ja na potrat ísť nemienim to maličké strašne chcem!neviem ako mu to mám povedať,bojím sa že ma nechá,ale die´tatko si vziať nedám....prosím poradťe mi...

mercinaa

Nechápem prečo tu hovoríte,že žena má mať zodpovednosť aj za muža...A muž má ostať do smrti dieťaťom?...Všetkým vám krásne ďakujem,že nám držíte prsty,snáď to všetko dobre dopadne...A vy,čo si myslíte,že tomu malému budem zlou matkou,možem len napísať,že si možte myslieť čo chcete,ja svoje dieťatko vychovám s najvačšou láskou,za oboch,a nech sa bude dia´t,čo sa bude diať,bude sa mať dobre a mať krásne detstvo,nie ako tu niektorý píšete že vždy nakoniec trpí dieťa...Ono nikdy nebude trpieť!!..A to,že sa učíme na vlastných chybách,nebolo ohľadom k bábatku,ale chlapovi..To bábatko vobec ale VOBEC nie je chyba,je to to najvačšie šťastie čo ma mohlo stretnúť...Ešte raz krásne ďakujem všetkým tým,ktorí nám prajú..

mercinaa

Nechápem prečo tu hovoríte,že žena má mať zodpovednosť aj za muža...A muž má ostať do smrti dieťaťom?...Všetkým vám krásne ďakujem,že nám držíte prsty,snáď to všetko dobre dopadne...A vy,čo si myslíte,že tomu malému budem zlou matkou,možem len napísať,že si možte myslieť čo chcete,ja svoje dieťatko vychovám s najvačšou láskou,za oboch,a nech sa bude dia´t,čo sa bude diať,bude sa mať dobre a mať krásne detstvo,nie ako tu niektorý píšete že vždy nakoniec trpí dieťa...Ono nikdy nebude trpieť!!..A to,že sa učíme na vlastných chybách,nebolo ohľadom k bábatku,ale chlapovi..To bábatko vobec ale VOBEC nie je chyba,je to to najvačšie šťastie čo ma mohlo stretnúť...Ešte raz krásne ďakujem všetkým tým,ktorí nám prajú..

usiko

jej priatel nie je chrapun, len odmieta prevziat zodpovednost za jej cin, a to jue normalne...ja nechapem, preco tu JEHO davate do pozicie chrapuna, a ONA je svata? ved ho podviedla, otehotnela bez ich spolocnej dohody a musi za to niest zodpovednost ona, nie on, on to dieta nechcel....ja si myslim, ze spolocnost je v tomto chora...vzdy je automaticky na vine muz a pritom je za to vinna v tomto pripade mercina...urobila chyby a ma za nu pykat dokym dieta nedospeje.....nemoze predsa chciet od muza, ze bude platit na dieta , ktore nechcel a zjavne pre to aj nieco urobil......ak otehotnela a nemali dohodu, tak to bol chory vztah uz od zaciatku.....

kukinka

slobodnaa: nuz, ja nehovorim ci to bolo alebo nebolo zodpovedne od mercinky, to vie iba ona.. ja len pisem, ze ten chlap po tom vsetkom co spravil, je naozaj chrapun. a moj nazor na neho nezmeni ani 1000 komentarov..

youki: pre mna za mna si do mna podrypuj, ak ti to robi dobre a hladi ego.. je mi to v podstate jedno. Pises: ... "Niektori tu automaticky davaju vinu na muza, ale ved zena si vybera. Ked si zle vyberie, je to aj jej vina". No, keby to tak vzdy bolo, tak by zeny ostali do konca zivota nezadane. Existuje len male percento zlatokopiek a tych zien, co bazia za majetkom a financnym kontom muza. Ale nebudem ti to vysvetlovat, koniec koncov mas svoj nazor a ja ho nezmenim. len mi to pride ako z "ice period" obvinovat zenu z toho, ze zostala tehotna. uplne galantne a neskutocne "mile" to bude vtedy, ked mi tu este napises, za co nemoze chudatko chlap, co zena alias potvora, spiskala bez jeho vedomia. ale hups, to je uz ina tema..

Simona_Dul

Mercina, si dospelá, vieš čo chceš a hlavne, ak by si si dieťa nechala zobrať, budeš veľmi trpieť, psychicky. Ak ti toto povie priateľ, že nechce dieťa a dokonca ti už vybavil potrat, nemá cenu zostávať s ním. Ak ho ľúbiš, rozchod bude veľmi ťažký, ale strata dieťaťa ešte ťažšia. Vravela si, že si dobre zabezpečená a že rodičia prajú- čiže asi sa tešia aj z bábätka. Tak sa opri o ich radosť, pomoc a to ti pomôže ďalej. Keď sa ti bábätko narodí a pozrie na teba, povie ti nemé "dakujem"...

youki

kukinka: ty sa zamysli nad svojim prispevkom. Skor to tvoje je offtopic, kedze nazov temy je o tom, ze si chce nechat babo, nie to, ze chce ostat s priatelom.
Priatel evidentne babo nechcel, tak je nezodpovedne ho nanutit. Co ked si pribeh vymyslel, aby docielil lahsieho rozchodu, kedze sa o babo starat nechce
Aj keby nie, a bol by to ako pises chrapun, nijak to neospravedlnuje nezodpovednost buducej mamicky, ktora dobre vedela, ze priatel babo nechce. Avsak asi dobre nepozname ich situaciu,
na zamyslenie je aj to, ze v 21 rokoch je uz zabezpecena na prichod babetka, ma byt, podporu rodicov...
Nemam pocit, ze to staci. Nech uz to je akokolvek, na dietatko nestaci len zabezpecenie. Bohuzial, rodicov si nevyberame.

Niektori tu automaticky davaju vinu na muza, ale ved zena si vybera. Ked si zle vyberie, je to aj jej vina. Casto je to tak, ze pri vyberani si radsej zvoli podla vyzoru, ako podla dolezitejsich vlastnosti.

slobodnaa

kukinka nezastávam sa ho, lenže zodpovednosť je a zostane vždy na žene a žena musí byť zodpovedná aj za muža a musí si to premyslieť aj za neho, pretože muž v konečnom dôsledku sa môže kedykoľvek zobrať a odísť a žena ostáva s dieťaťom sama, muž nie je tak naviazaný na dieťa ako žena. To či je chrapúň alebo nie, je v konečnom dôsledku jedno, nemyslím si, že chrapúňom sa stal zo dňa na deň, chrapúňom musel byť vždy a žena to niekde podvedome musí cítiť ak nevedieť a ak sa rozhodnem mať dieťa s takým mužom, tak nemôžem očakávať, že sa z chrapúňa stane milujúci muž a otecko. Muži sa nemenia, muži sa nedajú zmeniť, no bohužiaľ existuje ešte pár naivných žien, ktoré si to myslia. Nemyslím, že túto situáciu by som mala mercine závidieť :) Nie, prajem jej všetko dobré, ale takisto som neskočila na rečičky, že ona je svätá a za všetko môže iba on. Neľutujem ju ani nebudem, sama sa do tejto situácie dostala.

kukinka

slobodnaa, z Tvojho prispevku citim zavist..nic viac, nic menej. Prosim, zamysli sa nad svojim prispevkom a jeho off topic tonom. Ak si si pozorne precitala diskusiu, tak si musela pochopit, ze ju cely ten cas len podvadzal a chcel len vyuzit. Este sa zastavaj takeho chrapuna..

meri.m

Slobodnaa, presne, dieťa je dar, a nie vykalkulovaná komodita dokonale harmonického vzťahu. Schopnosť byť dobrou matkou až tak nezávisí od veku ani od zabezpečenia (čo btw. mercina má) a dieťa nie je životná chyba len preto, že ho žena vychováva sama. Možno som naivná, ale ak žijem s chlapom a plánujem s ním budúcnosť, principiálne mu verím a nebudem ho preventívne kontrolovať. To, že chalana vo vzťahu držali iné pohnútky ako láska, nie je mercinina chyba; očividne to hral dobre. Jedinou indíciou bývajú pocity pochybnosti, ale aj ja som si často v takých situáciách oproti chlapovým "rozumným" zdôvodneniam pripadala ako debil.
Mercina, držím ti aj s bábom pästičky, pravda nakoniec bolí menej ako tie klamstvá, čo jej predchádzali. Riaď sa pocitmi a tým, čo chceš; šťastie si ťa nájde. :-)

Natty23

Súhlasím s tým,že bolo nezodpovedné otehotnieť ak si vedela aký postoj k tomu zastáva tvoj dnes už ex.Že je chrapúň je fakt,keďže nemal problém naraziť si "čaju"ako ju nazval a teba chcel využiť.Ty si však mala rešpektovať ,že dieťa ešte nechce a myslím si,že není nič nepochopiteľné na tom, ak 23 ročný chlap chce s deťmi ešte počkať.Neviem či je vhodné nazvať tvoje tehotenstvo zrovna štastnou náhodou ako to tu niekto nazval,pretože mám silnú pochybnosť či sama zvládneš plnohodnotne vychovávať dieťa vzhľadom k tomu koľko máš rokov,ako si zabezpečená atď...Škoda,že na chyby vás dvoch s najväčšou pravdepodobnosťou doplatí dieťatko,ktoré čakáš....ale snáď sa mýlim a budeš sa mať aj s dieťatkom fajn..držím palce