trhlinky na vonkajších pyskoch

Príspevok v téme: trhlinky na vonkajších pyskoch
mirka83

Dobrý deň! Potrebovala by som Vašu radu..

Pred mesiacom sa mi spravila malá ranka, medzi vagínou a konečníkom, ktorá štípala bolela. Bola som s tým aj u gynekológa, nakoľko som nevedela čo to môže byť, či náhodou neide o genitálny herpes. Môj gynekológ ma upokojil, že ide len o trhlinku, že sa mi to mohlo stať pri pohlavnom styku. Poradil mi používať lubrikant a na hojenie rán Pantenol krém alebo penu. Teraz tie trhlinky mám opäť, už vo väčšom množstve: pri hrádzi, ale aj na vonkajších pyskoch a smerom aj pri klitoris.. bez toho aby som mala sex.. Nechápem prečo sa mi tie trhlinky robia.. Nie som v klimaxe.. Nemám žiadne zdravotné problémy.. Prosím poraďte mi ako mám ďalej postupovať, čo robiť a čo nie, od čoho tie trhlinky na vonkajších rodidlách vznikajú!

Ďakujem pekne za Vaše odpovede!!!

benjo

mirka ak ti mozem poradit, bolo by vhodne uzivat preventivne tobolky Koenzymu Q10, ktory okrem ineho posobi aj proti vzniku trhlin a tiez vplyva na lepsie hojenie uz existujucich ran. Prajem nech sa ti to rychlo zahoji.

lussy04

ahoj...ja som mala podobny problem a zistila som ze sa mi trhlinky vyskytuju najma po holeni, preto sa treba kremovat, inak mi dlho trvalo nez sa to zhojilo, ale nastastie sa mi zhojili a tebe prajem, aby sa ti tiez zhojili.ako vznikli tak zmiznu.