Skade Olivovy olej

hassy

my ked chodime na dovolenky tak tiez si nosime z grecka, ale inak kupujeme v tescu, normalne tesco znacka v zelenej sklenej obdlznikovej flasi, ten sa (aspon podla nas) najviac podoba tomu greckemu...aj ked je asi tazke uverit ze nieco TESCO moze byt dobre:D ale ten olivovvy olej je asi to jedine no... :)

kejsyrajbek

Kupujem pravidelne spanielsku znacku Bourges-extra panenske. Chut samozrejme zavisi od druhu oliv. Je ich viac.
Vozia mi ich priamo z E. Ceny su tam super.
Obycajny na varenie/vyprazanie okolo 13 eur/5 l.

usiko

mne je to osobne jedno...mne on chuti hnusne, ci je taky alebo onaky...ale kupujem jedine extra panensky, takze pozriem sa na popis a ked je tam ze extra panensky lisovany za studena, tak beriem....a samozrejme nesmie byt drahy, lebo to uz je zdieranie, co ja nepodporujem zo zasady...

...inak, cest vynimkam, ale kto z vas dokaze rozoznat tu najlepsiu chut a vonu tohto oleja? alebo kto z vas vie, ako ma taky olej vonat a chutit? podla mna nikto, pretoze olivy nie su u nas pestovane, takze to proste nevieme...jedine na com zalezi je na nasej chuti a na tom, co znesieme a co uz nie,,,

mate59

Mne chutí grécky Lyrakis extra virgine,je z Kréty,ale aj z Lidla je dobrý myslím Fiore.Dôležité je, aby tam bolo napísané, že je to panenský, z prvého lisu,získaný mechanicky.Oni sú všetky dobré, samozerjme chuť sa odlišuje od pôvodu.Za surova používam len panenský a na tepelné spracovanie olivové oleje nepoužívam,skôr repkový a slnečnicový.
1 PL panen.oleja denne je pre telo liek.

sway.

FFAADDDSSS precitaj si poriadne obal toho z kauflandu.Ja som chcela kupit minule jeden z tych lacnejsich a obsach olivoveho oleju bol iba 40% (samozrejme drobnym pismom pod nadpisom extra panensky olivovy olej).Inak do salatov asi podla chuti ,na varenie je to podla mna jedno.

matamata

hlavne velky rozdiel v chuti je medzi greckymi a spanielskymi olejmi..ja osobne mam radsej grecky, je podla mna kvalitnejsi, resp asi je pouzita trochu ina odroda oliv...ked si porovnate tieto dva tak dost rozdielne aj vonaju

ale tiez by ma zaujimalo ake su rozdiely, napr v roznych znackach v supermarketoch...ja nekupujem uplne najlacnejsi ani uplne najdrahsi..taky stred..

mirka 23

Mne ked doniesla sesterka olivový olej z grecka, tak bolo na ňom super, že tak nesmrdel ako naše oleje. Oni tam niečo pridavaju, aby sa to neskazilo alebo čo.. preto tie olivove tak smrdia. Ale na tomto ked som varila, tak manžel ani nespoznal.
Teraz som tiež kupila z Kauflandu za 4 ečka... extra panensky