potrebujem rozdelenie potravín, ktoré sú sacharidy a ktoré bielkoviny, aby som vedela ktoré jesť doobedu a ktoré poobede a hlavne aby som si mohla vyberať. Nechcem zakaždým v obchode hľadať nutričné hodnoty na obaloch. Ďakujem tým, ktorý sa do toho rozumejú za "pretriedenie".
Ktoré potraviny sú sacharidy a ktoré bielkoviny?
vevericka a ty vies,co tym ten trener aj mysli?
Obilniny obsahujú aj bielkoviny. Snáď každý vie že napr. pšenica /ovos, jačmeň, raž/ obsahuje lepok, čo je pšeničná bielkovina. Ich oddeľovanie je nezmysel a okrem toho delenou stravou sa síce chudne, ale zároveň poškodzuje zdravie.
sway kazdy trener ti povie, ze sacharidy skor rano a bielkoviny skor vecer...
zdroje komplexnych sacharidov su napr. ryza,cestoviny,zemiaky,celozrnne vyrobky
zdroje bielkovin s co najnizzsim obsahom tuku su: kuracie,morcacie,pecienky,nizkotucne tvarohy,olomoucke syrecky,cottage cheese,tuniak vo vl. stave atd.
Pred dietou by si sa mohla trochu zorientovat a navyse uplne oddelovat sacharidy od bielkovin a zaradovat ich rano,pripadne vecer je blbost ;-)
ved si to vygoogli..a ked uz niekto nevie co su sacharidy a bielkoviny tak to je velmi smutne..ved to uz vie aj 12 rocne decko
ale aj ten mesiac stači :) si myslím
práve že neviem :D viem že sú to cukry viem napríklad aj to že sacharidy sú v chlebe a tam možno je minimum cukru... a chcela by som poznať čo najviac potravin čo sú sacharidy a čo bielkoviny aby sa mi ľahšie vymýšľalo čo zjesť na raňajky a čo na večeru :D d
Každá sranda trvá mesiac. Po 4 týždňoch ťa každá diéta prestane baviť.
doobeda sacharidy, poobede bielkoviny.
Bielkoviny sú v mase,ryby,syry,tofu,strukoviny...
a sacharidy sú cukry,to ale vieš.