dobry den, chcem sa opytat ake lieky mozem uzivat v tehotenstve (7.tt) ak mam teplotu,niekde som citala ze jedine paralen sa moze,alebo ako znizit teplotu inak?
teplota a tehotenstvo
no teplotu mavam uz 3.den tak 37,2 ale citim sa ozaj horuca,... ale uz mi je lepsie.. zatial len vela pijem a jem lahko,gynekolog mi nedviha,skusim sa este jeho opytat... diki za rady :)
Najlepsie sa poradit s lekarom, aspon zavolaj svojmu gynekologovi.
Takisto viem, ze bezpecny je paralen na znizenie teploty. Okrem toho vela vela tekutin (caj s medom a citronom, riedene dzusy), citrusy.
Aku mas teplotu?
Ano, paralen mozes, ale ber ho naozaj iba pri vysokych horuckach. Ja mam dobru skusenost so zihlavou - macat si nohy v odvare - alebo obkladmi. Dolezite je, aby si sa v prvom trimestri prilis nepotila, takze klasicke "pod dve periny vypotit sa s horucim cajou" radsej nie. Bose nohy a hole ruky, aby mala kadial teplota utekat von.
Ak nemáš vysoké teploty, tak to nerieš liekami, možu ublížiť dieťati. Pi veľa tekutín a radia aj broskyňový kompót. Mojej sestre veľmi pomáhal, keď bola ako tehotná v horúčke.
panadol a paralen je presne to iste...je to generikum
skus nejake teple cajiky s medom, alebo myslim panadol je este taky setrnejsi ako paralen, inak sa asi radsej porad s lekarom, alebo s lekarnikom