Dobrý deň, prosím vás o radu, resp. váš názor. Na magnetickej rezonancii mi našli nádor o veľkosti cca 1,5 cm, ktorý je tesne pri mozgovom kmeni (dotýka sa ho). Okrem toho ešte trochu ďalej nejaký nález o veľkosti 6mm, ale to bližšie neidentifikovali. Odporúčali mi ten nádor vybrať, ale ja ešte stále váham. Mám zdravotné problémy (závraty, rozmazávanie zraku, bolesti hlavy a neuveriteľná únava), myslíte si, že všetky tieto príznaky s tým súvisia? Konzultovala som to s 3 lekármi, všetci mi radili to vybrať, ale každý mi popisoval príznaky a ťažkosti inak. Okrem toho mi povedali, že po takom zákroku je takmer na 80% , že už nebudem môcť mať deti, že to niečo porobí s hormonálnou aktivitou. Jedno dieťa síce mám, ale to neznamená, že nechcem ešte jedno. Je podľa vás nevyhnutná operácia? Ďakujem vopred za odpoveď.
nádor pri mozgovom kmeni
Ferdo, toto forum je urcene na pomoc inym, ak vies pomoct, prosim, zverejni svoj nazor, pomozes tak dalsim.
Pri zničení mozgového kmeňa nastáva smrť. Aj v armáde učia strieľať do mozgového kmeňa, to je v strede medzi očami.
ja si myslim ze je nutna.naco mat v tele nador,ktory skodi.s tym mozu suvisiet aj problemy ktore mas.hlavne ak je to pri kmeni.lepsie mat jedno dieta a vychovavat ho,lebo dieta potrebuje rodica,ako prist o matku.tvoj stav sa moze zhorsit.tak to musis riesit.vela stastia
Ferdo, prečo to neskúsiš opísať tu? ak si vieš poradiť s takým nádorom tak prečo sa o to nerozdeliť s ostatným svetom? mňa by to veľmi zaujímalo
ferdo, mozes omoct aj mne? moja teta ma podobnu diagnozu :( mo mail: alailingling@gmail.com
Ajka, z vlastnej skusenosti, ...pred casom som mala po zenskej stranke nador 13 cm, nezhubny, bola som na smrt unavena aj po jednoduchej cinnosti som bola hotova, schudla som, nemohla som okrem ryzi nic ine, ..., lekar okamzity operacn zakrok, tri mesiace som sa davala do poriadku, stratila som vtedy pracu, to ma tiez dorazilo, ... ale pomohla mi moja rodina, teraz je to uz vsetko za mnou, ...
Ziadne zobrazovacie vysetrenie nam neodpovie na otazku, co je to za nador - myslim po histologickej stranke. Mozu popisat ako to vyzera, aky to ma tvar, ci to je ohranicene atd, ale nie co to presne je. Mozgovy kmen je velmi osemetna lokalita, su tam dolezite regulacne centra pre zakladne funkcie, ako je napriklad dychanie. Tvoj nalez treba skonzultovat predovsetkym s neurochirurgom, ktory sa ako jedniny moze vyjadrit k moznosti OP zakroku. Okrem toho existuje tzv stereotakticka komisia, ktora posudi moznost stereotaktickej biopsie.neviem, kde bolo MRI robene a kto ho popisoval - dobre snimky a kvalitny popis su v tejto situacii tiez dolezite. Nic neodkladaj, ak je tam napriklad sprievodny opuch, ten sa moze zvyraznit a mohli by sa objavit poruchy dychania ci mohla by si upadnut do bezvedomia. Nechcem ta strasit, ale ty uz prizanky mas.