Nepoznáte niekto recept na domácu čokoládu? Takú čo sa robí z kakaa, nie už z kúpenej čokolády. Prosííííííím
Domáca čokoláda
mnam dala by som si :-)
Čokoládová poleva:-)poleva mňam.Aja viem viem roztopit cokoladu
podla toho, ci chces cokoladu zdravu, alebo chces si iba doma robit cokoladu. lebo napr. cokolada vyrobena zo stuzeneho tuku (margarin) je svinstvo. musela by si mat namiesto toho tuku kakaove maslo, ale to neviem kde sa da zohnat. doma sa asi neda vyrobit kvalitna cokolada. len nahrazka tej nekvalitnej, aka je aj v obchode. ale nedavno som objavil jednu cokoladu, vyraba ju ceska firma, je to taka mala kocka cca 10x10 cm, 100 gramova, viac druhov, ta neobsahuje stuzeny tuk. zabudol som ale ako sa vola.
stači si troska zaguglit
recepty.vareni.cz
250 g stuženého pokrmového tuku (Cera), 300 g práškového cukru, 100 g kakaa, 2 PL škrobovej múčky, 5 PL rumu ( prípadne nemusí byť)
Vo vodnom kúpeli rozpustíme tuk, pridáme preosiaty cukor, kakao, škrobovú múčku a rum. Všetko dohladka vymiešame a plníme do formičiek vypláchnutých studenou vodou ( alebo do tej umelohmotnej vložky, čo je vo vnútri dezertov). Čokoládu môžeme tiež lyžičkou klásť na vymastený alobal – vzniknú tenké placičky, ktoré potom ozdobne vyložíme rôznymi druhmi orechov ( kešu orechy, para orechy, lieskovce, vlašské orechy, neslané búrske oriešky, mandle, z ktorých tvoríme kvietky, hviezdice, kružnice a pod.) Necháme stuhnúť a opatrne odlepíme - veľmi dekoratívny doplnok podnosov s drobným pečivom a je to aj mňam. To isté zo svetlej čokolády. Ak do základnej hmoty pridáme nasekané alebo pomleté orechy, získame tmavú orechovú čokoládu, ak pridáme strúhaný kokos, výsledkom bude tmavá kokosová čokoláda.
...tak skus ten recept co som pisala,ta by ti mala stuhnut...a mlieko pridavaj opatrne,aby si ju moc nezriedil/a...
tuk a mojoneza tuhnu,tak by sa ti to malo podarit...
nad paru daj do nadoby najprv st.tuk aby sa rozpustil...kakao zmiesaj s pras.cukrom a maizeno a vysyp do nadoby s tukom a potom pomalicky pridavaj mlieko po lyzicach a miesaj...drzim prsty aby sa ti to podarilo...
ja som podobne robila cokoladu na zakusok,ale bez maizeny...len neiem presne kolko coho som davala,lebo som to robila od oka...
ale tento recept je presny,tak by sa ti to malo podarit...
Horúcu viem urobiť, ja myslím takú normálnu, čo stuhne. Proste takú ako je v obchodoch, tablička.
nieco som nasla,ale tento recept nemam vyskusany...
KAKAOVA POLEVA
150dg pras.cukru
150dgstuz.tuku
30dgkakaa
7lyzic mlieka
11/2 lyzic maizeny
vari sa to nad parou,nesmie vriet...
...myslis cokoladu na pitie,alebo na zakusok?ja som niekedy robievala cokoladu z kakaa,ale nemam na nu presny recept,ale ak chces mozem ti napisat,len neviem ci sa podari...uz je to dlho,co som ju robila...