ahoj vie mi niekto poradit,ako zistim ci nemam predcasnu menopauziu?mam 36r a mam 2 velke dcerky,s manelom sa snazime o babo no nejako sa nedariiiiii :-) vopred dakujem za odpovede..
priznaky menopauzie?
tiez si myslim, ze to, ze nevies otehotniet, vobec neznamena, ze si v menopauze. najlepsie ist k doktorovi, ten ti spravi vsetky potrebne vysetrenia, nevahaj a chod :D
ja som ich absolvovala niekolko a vsetko sa da prezit
dakujem sisi :-)
Ak by si mala predčasnú menopauzu , tak by si to určite pocítila aj ináč ako len stratou menzesu. A nepríde to z mesiaca na mesiac, menopauza je dlhodobý proces a kým sa úplne vytratí menzes, tak to trvá okolo pol až roka...menzes slabne, vynecháva občas, potom aj pár mesiacov, potom nie je rok, zase sa objaví..popritom sú blbé pocity ---nespavosť, dýchavičnosť, bolesti nôh a rúk, únava, návaly tepla...no hrôza..strach...nehovoriac o strate libida a priberanie na váhe...takže dievčatká, ste ešte na to mladé a ak sa nedarí otehnotnieť, tak to určite nie ste v prechode...
suhlasim s titi ak maš normalne pravidelny menzes nemala by si byt v menopauze zajdi ku gynekologovi a povedz mu že nemôžeš otehotniet a on ta vyšetri ja mam tiež 34rokov a strašne chcem 2dieta mam velku dceru a šla som že nemôžem otehotniet a poslal ma na laparoskopiu a bohuižial je tam endometrioza
Nemáš za čo.Dufam ako skusená žena,dva pôrody za sebou určite máš nejakého dobrého gynekologa či gynekologičku.Komu sa môžeš zveriť so všetkými problémami.
dakujeme titi
M8š menštruáciu normálne?Chodíš pravidelne ku gynekologovi?Rozprávala si sa s ným o svojom probléme?Gynekolog ti môže pozrieť hormonálny profil,atd.To že máš 36 rokov ešte neznamená že musíš mať predčasnu menopauzu.Môžeš mať aj nejaku hormonálnu poruchu./Takisto aj manžeľ môže mať problém./Ja som mala 37 ked som druhýkrát bola tehotná.Ked po tom bábätku tak veľmi tužite tak určite chod na gynekologiu.Strata času doma rozmýšľať a trápiť sa....rajem aby sa vám to podarilo.