Spolocnost Leonides

Príspevok v téme: Spolocnost Leonides
jaja:)

vie niekto o spolocnosti Leonides s.r.o. so sidlom v Slovenskej Volovej ?
totizto moj priatel bol na konkurze vybrali ho aj napriek tomu ze enma vysokoskolske vzdelanie a je velmi mlady a s takouto pracou nema skusenosti...
myslite ze to bude nejaka obabrovacka

tato firma funguje od roku 2009 a myslite ze by mali peniaze zaplatit skolenie mozno aj 20tim ludom v Tatrach ? A dalej pravidelne skolenia v BA a pod. ?
Nabor pracovnikov (obchodnych partnerov) stupa a rozdavaju zavezne prihlasky na skolenia na kt. si clovek musi platit sam stravu a ubytovanie
Dalej po skoleni pravdepodobne sa budu podpisovat zavezne zmluvy na 3 roky

MYSLITE ZE JE TO VSETKO V PORIADKU ?

Priatel mi rozpraval ze nejakemu zamestnancovi zaplatili obchodne cesty na nejake ostrovy a atd. Myslite ez firma kt funguje mozno rok ma dostatok finnancii toto vsetko hradit ?

alisia

Ani sme tak nedklonili, lebo stále rozoberáme len detailnejšie o čom to je. No je to presne tak, že ľudia v dnešnej dobe platia zväčša za info. To všetko sa vymyslelo aj preto, že naša zamestnanosť je tak úžasná a ľudia sú tak spokojný so svojou prácou a výplatami. Je veľa pochybných firiem, tým myslím už ozaj pochybné, hraničiace už kriminálom. Ale toto nie. No nikde neplatia za nič nerobenie. Všade treba pohnúť zadkom. A ten podomoví predaj elektriny... To je pre mňa už hrôza. Ľudia na Slovensku, kvôli vlasnému zabezpečeniu a aspoň akého takého príjmu a nejakej práce, sú schopní aj zaprieť samých seba.Život v dnešnej dobe na Slovensku nie je ľahký a kto sa nekrúti už hoci ako, keď ho nezabezpečia rodičia, je na dlažbe. Okrem jednej skupiny obyvateľstva, ktorý majú o celý život postarané od štátu, od malička. Taká je doba, vzniká všetko možné. Ľudia potrebujú aj pomoc, tak dopyt je a ponuka je už potom jednoduchá...Všetko je to už o psychológií. A žalúdku, niekde..

lost

Hm, no s tym suhlasim, az na uplne poslednu vetu, ten kto je svojim panom, nepotrebuje ziadne sprostredkovanie, lebo si "medziriadkami" vycita co a ako :)

napr reality - pozrie do zakona ktory pise ako ma vyzerat predaj, prepis, zmluva atd. pouzije google a ma vedomosti a vie to uz aj sam :) ale ludia to sami robit nechcu, lebo je to nepohodlne a narocne (realitak ma sice "rozpravkovych" 2000eur, ale to musi ist niekedy aj 20x na to iste miesto a 19x tam ide zbytocne, kym to preda, atd.. cas, benzin, naklady a z 2000 mu zostane smiesna suma.. ale ludia to nevidia :) )
to iste predaj auta, nedavno som svoje predaval a mal som extremny problem ho predat, lebo ludia si mysleli ze je to odrb :D a to mozem s kludnym svedomim povedat, ze som ho ponukal 10% pod cenu (najnizsiu co som v europe nasiel) ale ludia chcu najmensi motor s nulovou vybavou a nie naopak alebo si radsej odidu do bazaru, kde je povod auta neznamy a pochybny, kdezto to moje bolo v perfektnom stave.. a ten clovek co to odomna kupoval mi povedal ze nikdy auto nekupoval takto a ze sa boji :) no hold, RISKOL to za pekne zarobil :) rok na tom aute bude jazdit a preda to za rovnaku cenu ako kupil, tomu hovorim sikovnost a len mu to prajem :) rad vidim ludi stastnych, svet je krajsi potom..

osobne nie som proti sprostedkovaniu veci, ved konieckoncov to je defato nieco ako "reklama" v TV.. len ma zaraza ze ako ludia (vseobecne) su na tom tak, ze potrebuju pomocnu ruku (a to teraz myslim tie kauzy hlavne, podomovy predaj energii, 60eurove faktury za regstraciu, atd..) proste sa nedokazu branit, co je smutne. resp. doslova su ochotni zaplatit peniaze za informaciu, ktoru si mozu zistit zadarmo, ale hold, to je kapitalizmus :) niekto investuje cas na ziskanie a najdenie informacie a niekto mu za to zaplati (za info, defacto za jeho cas, to je to preco platime pravnikovy za jednuduchu radu).

cize su ochotni platit defacto zo strachu, alebo za pomoc odstranenia strachu, co je skoda, pretoze prave strach je extremny motivator na otvorenie penazenky.. (napr prepad na ulici, alebo blafovanie s 60eur fakturou, atd)

ale to sme sa uz odklonili od temy asi kapanek :D

alisia

Nie je to práca pre človeka, ktorý nevie pracovať samostatne, to je pravda. Možno preto sa Ti zdá, že nechajú niekoho plávať. Ale život už nie je detské ihrisko. A nič ťažkého, ani komplikovaného to nie je. Len sa na to nehodí každý, kto si nevie byť sám sebe pánom. :D

alisia

Vo veľa veciach s Tebou súhlasím, ale je na každom človeku, ako sa s našim trhom vysporiada a na ktorú stranu sa postaví. Tých 20% som nemyslela v realitných službách.To sa týka hypoték. A to sprostredkovanie, sprostredkovania. No vidíš, že aj tak sa dá. Ale to by som chápala už tak, že si človek vybaví všetko na jednom mieste a nemusí behať z jedných dverí , do druhých.. A kompletne o všetky veci sa Ti postarajú. Keď pôjdeš do banky, alebo si pôjdeš hľadať najnižšiu poistku na auto, v poisťovni Ti poisťovák nevráti časť peňazí. Ale tam zaplatíš toľko čo v poisťovni a oni si ukrátia zo svojej provízie. Tak si v podstate naháňajú klientov. Ľudia chcú šetriť. Prečo by to nevyužili? Tak je spokojnosť na obidvoch stranách. Naše banky a nebanky , sú u mňa legálna úžera. Ale s tým normálny človek neurobí nič, tak musíme v tom plávať tak, aby sme doplávali, čo najlepšie. Kúpiť rohlík si vie aj človek, ktorý má doštudované 3 ročníky základnej školy, ale z toho množstva ponúk na trhu, musí človek vedieť čítať medzi riadkami aby sa neodrbal a to nedokáže každý kto vie čítať a podpísať sa. Právna poradňa, ktorá je pre majiteľa karty zdarma, si myslím, že je veľká pomoc pre obyčajných ľudí. Zrejme sa pohybuješ v reálnom svete a tak vieš, koľko stojí iba rada od právnika, iba rada. Myslím, že má firma Lionides svoje výhody, už či pre spotrebiteľa, alebo pre niekoho kto si tak privyrába, voči iným spoločnostiam. Aj keď k tým províziam... Kto sa na to dá, tak vie do čoho ide - tak nemá prečo frfľať a kto do toho nejde - tak sa nič nemení a tiež nemá na čo frfľať, lebo sa ho to nijako nedotýka.

lost

To slovo odrb som mieril na sposob akym zachadzaju s ludmi, ze si musia zaplatit skolne sami a potom sa sami o seba postarat. Resp je to odrb v ociach cloveka, co ocakava od priemerne pricetneho cloveka s priemernou inteligenciou, ze dokaze citat a vnimat tak, ze to zvladne sam. To je ako keby som povedal, ze potrebujem si kupit rohlik, tak potrebujem firmu co mi ten rohlik zabezpeci..
A realitky, to je sluzba, presnejsie sprostredkovanie predaja alebo sluzby, lenze sprostredkovanie sprostredkovania? :) To je uz dost divna sluzba..

20% provizie z coho? ak si realitka berie povedzme 2000 eur za predaj domu, tak im ide 400eur z toho ci ako si to myslela ?

Mne je v podstate uplne jedno, kolko to je, nech si klient plati hoci aj 2000% za sluzbu, ak na to ma peniaze a je ochotny za to tolko dat :-) Slovensko je predsa len specificky trh.. Tu vlastne neplatia ani fyzikalne zakony niekedy :D

A ak si realitka vypyta 4 000 eur za predaj domu v hodnote 50 000 eur, tak ano, je to tiez odrb.. sice vramci zakona, ale volam to vykoristovanim, cize odrbom ;)

Detto banky, sme najhorsie plateni ludia eurozony ale mame najvyssie urokove sadzby = odrb..

Proste sa to vola kurvenie trhu (slusne povedane kartel)..

Ale tak ked toto je to co ludia chcu :-) tak isto kao 44.41% chce ISTOTY, tak som ticho a doprajem im, nie je problem :D

Aspon viem v com podnikat, ked budem podnikat :)

alisia

A ešte k tomu PR článku, ako si to nazval. Keď sa na to pozrieš takto, tak áno.Ale nebolo to mojím zámerom, len som chcela dotičnému, polopatisticky vysvetliť o čo tam ide.

alisia

Vidím, že tu si asi dosť často. Už začínam mať pocit, že toto fórum je pre Teba už niečo osobné. Ja chápem ambicióznych ľudí s vlastnými názormi , ale Tvoje predošlé vyjadrovanie, bolo pre mňa trochu prízemné. Som tu preto, aby som odpísala na otázku, ktorú dal / jaja /. A kam by si poradil ísť Ty skupine ľudí, ktorí sa bez druhého sami nevedia vôbec hýbať. Ktorý chcú predať a kúpiť, no sami to nedokážu. Tam pôjdu do realitky. A už je to odrb? Keď si človek nevie zarobiť na dom a pôjde do banky po hypoúver, je to odrb? Keď za to zhrabne províziu realitka, alebo banka , tak to odrb nie je. Ale keď si Lionides z tej provízie zoberie 20% a 20% vráti klientovi, tak je to odrb? Podotýkam, že 40% provízie si berie aj banka a ten ktorý to sprostredkoval. A to je ešte na kopec iných vecí. Keď robíš s marketingom, tak potom nechápem. A k ML-ku...Má možnosť byť každí hore a každí bol aj raz dole. Preto je to tak rýchlo šíriace a rýchlo meniace. Ale odrb? Na čom? Odrb by to bol, keby neplatili zamestnaných, alebo by im oni museli platiť. A to nie je, pokiaľ viem.

lost

Tak naco pokracujes vo vypisovani? :D
S marketingom nahodou pracujem a to co tu vidim by som zaradil do grey hat kategorie.. u nas je to pochopitelnejsie pod nazvom PR clanok..

alisia

No LOST, asi ťažko som homosexuál,keď mám 2 deti.. Závisť je dosť blbá vlastnosť veľkej populácie Slovákov. Tipnem si , že Ty s marketingom určite nepracuješ. Je úbohé hodnotiť ľúdi o ktorích nevieš absolútne nič. Aj čo sa týka mňa, aj Lionides. Ale nebudem pokračovať,lebo neklesnem na úroveň, nudiaceho sa človeka, ktorému neostáva nič iné iba na nejakom info fóre urážať iných, aby bol sám zaujímaví, lebo to je jediné, čo ešte má. Lost prajem Ti, úspešný život, lebo to budeš mať ťažké.

lost

presne tak 0vecka

v 20% nezamestnanosti pre jednu malicku firmu z nejakej dedinky zrazu pracuje kazdy druhy clovek :D:D:D a cely den hlada na nete nazov firmy aby mohol na diskusiach pisat ze "pracujem tam, je to bezvadne!" :))