ahoj mam 14 rokov a chcem sa spytat v kolkych rokoch by mali ist dievcata ku gynekologovi na prvu prehliadku? pocula som ze v 15..da sa aj neskor?
prva gynekologicka prehliadka
Simqa01 to nie je povinne že musiš isť hneď v 15. Choď kedy chceš to zaleži na tebe. Ja som tiež ešte nebola nikdy a už mam 25 rokov. Akože netrufam si zatial pokial nemam problem.
a zabudla som spomenut vsetky pohlavne choroby...
zena by mala ist na gynekologicku prehliadku ked zacne sexualne zit..pretoze prave sexom sa prenasa najviac zenskych problemov...resp sex ich zhorsuje- hpv (niektore hpv sposobuju rakovinu krcka maternice), mykozy, zapaly, rozne bakterialne infekcie a pod
ja som bola na gyn prvy krat minuly tyzden .. mam 19 a to sa doktor zacudoval ze som este nikomu doteraz nechodila. je to pedant , darmo ;-) ale vsetko prebehlo v pohodicke... neni to take strasne :)
ano aj neskor:) teda ja som este nestretla ziadnu 15 ktora by isla len tak na preventivku na gyndu:) ale zas nie moc neskoro aby si nezanedbala...
nie? este si vobec nebola? no ta tak.. pretoze uz teraz o rok fakt nechcem ist..
no jasne, ze sa da aj neskor... ja mam 22 a tiez este nemam svojho gyndu... i ked uz by mi trebalo ist - prevencia, ale ta...