KDDE ICH DOSTAť KUPIť? ABY BOLE DRVENE NEMAM MLYNEK
Drvene lanove semienka
Ked ich jete celé, telo ich dostatočne nevyuzije. Taktiež ich nezalievajte horúcou vodou, zničí to prospešné látky...
Ma zmysel jest ich aj cele - pre spravnu funkciu criev, aj pomlete - pre obsah zivin. Traviaci trakt vobec nezatazuju (to by ste ich museli jest nadmerne mnozstva). Ja ich napr skladujem uzavrete, uz podrvene, normalne na polici v kuchyni a vobec nezhorkli ani nic take, chutia orieskovo :) Aj orechy, ked sa spravne skladuju, nezhorknu, ani mak nezhorkne, ked ho viete skladovat..
kazde semeno casom sa p[okazi, tak ako mak zhorkne aj lanove semeno zhorkne. Pre to je ho dolezite kupovat nemlete, cerstve a podla moznosti skladovat v ladnicke alebo este lepsie v mraznicke a vybrat do ladnicky len tolko, kolko spotrebujes za tyzden. Mlet cerstvo alebo najviac na tyzden a mlete samozrejme skladovat v ladnicke.
Dobre lanove semeno musi mat prijemnu orechovu chut, ziadne horke prichute.
Ja ich kupujem v DM. Po otvorení ich skladujem v chladničke.
Po rozdrvení semienka veľmi rýchlo oxidujú, bude lepšie keď si ich rozdrvíš sama. Po rýchlom a krátkom rozdrvení na mlynčeku zalej horúcou vodou a vypi. Nerozdrvené sú nestráviteľné a zaťažujú tráviaci trakt.
Ja som si ich zomlela na kavovom mlynceku a myslim ze cele su najlacnejsie v Kauflande.Inak ja som ich jedla cele dala som si ich do jogurtu,alebo acidka a pomaly hryzla.Potom som ich pomlela a poviem ti,ze som to vyhodila,lebo to bolo v tom jogurte horke a tak zas ich jem cele.Myslim,ze to pomoze telo si vezme z nich to co potrebuje.Sice ich vylucuje cele,ale myslim,ze svoj ucel splnia.Ja ich jem najmä koli zapchce nastartuje to creva.
a aked ich budem jesť cele to nema zmysel?
Drvené som tuším videla v DMke, medzi tými potravinami Alnatura... Ale tuším boli dosť drahé.