Zdravim, chcem sa opytat nie tak za seba ako za niekoho koho poznam.... Mam kamaratku (23r.) ktorej pred rokmi zomrel priateľ.. bola to jej prvá láska.. Odvtedy ubehli 4 roky a ona je stále sama...začali sme si spolu písať, volať ale stretko so mnou odmieta... kamarátky jej radia aby to so mnou skúsila, aspoň na pár minút ísť von ale ona nechce, lebo sa vraj stále bojí... nie som psycholog ale vie mi niekto vysveliť ten strach?.. čoho sa bojí a prečo sa so mnou aj po vyše roku nechce stretnúť?... mám to s nou skúšať aj ďalej? mám ju naozaj veľmi rád... ďakujem
Smrť partnera...
hmmmm cosi podobne som zazila prezivala som neuveritelnu emociu ulozenu hlboko vo svojom vnutri smutok sa stal mojim "zalarikom" uzatvorena do seba som zazivala presny opak toho comu sa hovori radost zo zivota stacala som schopnost otvorene komunikovat a tesit sa z malickosti
prilisna fixacia na minulost na to co bolo co mozno mohlo byt "keby" zabija zmysel pre realitu
potom neuveritelny strach sprevadzany neistotou
sebatryzen zapricinena vlastnou neschopnostou urobit jednoduche rozhodnutie je len pokus zakryt strach z noveho ...... tak toto som prezivala ja uz ti poradila miselinka co mas spravit
drzim palce nevzdavaj to
ahoj. Myslím si že ona ho stále "nosí v srdci" a nevie na neho zabudnúť, je to spôsob, ako sa s tým vyrovnáva - jeho smrť úplne neprijala se vším všudy a stále k nemu prechováva city. Druhá možnosť je, že sa bojí do niekoho znova zamilovať, lebo ak by to nevyšlo, tak by znova cítila bolesť a sklamanie a na to nie je pripravená. Ja by som jej odporučila navštíviť dobrého psychológa.
mozno sa boji aj toho, ze...nechce ho zradit, stale ho lubi, nosi ho v srdci a ineho nechce
... to sa mi paci, ... ze je tu niekto koho moze milovat, ... ano spravne,
netlac na nu ale bud zaroven jemne neodbytny...teda mily, nos jej male darceky na meniny, narodeniny aleb len tak...aby si uvedomila, ze je tu niekto koho moze milovat....
sorry nie chyba ale byva. :)
ahoj roman. urcite to nevzdavaj, jej trauma je iste velka, ale da sa prekonat, ak nechce ist s tebou von, skus ist ty ku nej, cez telefon sa da lahko povedat "nie nejdem" alebo "nechcem" ale ak prídes osobne, príp ju aj tzv oficialne vyzdvihnes od rodicov ak s nimi chyba, tak to bude mat tazke odmietnut, a to bude tvoja sanca, tak si ju nepokaz...drzim palce a vela stastia.
Skusaj to dalej, ak ti na nej zalezi a ak ti za to stoji. Coho sa boji? Boji, ze ak sa citovo naviaze na noveho muza, ze ho znova strati, lebo uz jedna strata bola velmi bolestiva. Boji sa prekonat strach, nechce to uz zazit...