Keloid

andreaaaa

Ja mam keloidnu kozu a rozhodne ti plastiku nosa neodporucam, ja mam jazvu po uraze s ktorou som bola 2krat na plastickej operacii a je stale rovnaka vyhodila som za to 300e a do vzduchu, neviem si predstavit aku jazvu by som mala na nose po plastike.

jazvec

sipkovy olej natierat rano a vecer minimalne pocas styroch mesiacov. ale musi to byt pravidelne, inac je neucinny. rychlo sa vstrebava, nerobi na obleceni skvrny.

mius

Proti keloidu by som odporúčala urinoterapiu - potierať si jazvu močom - najlepšie aspoň deň ho nechať odstáť. Nehovorím, že jazva zmizne, ale mne sa viditeľne zmenšila, zbledla a nie je vystúpená.

zdenka

Ahojte, no ja som dnes prvykrat citala o sipkovom oleji,

-odkaz odstránený-

este som to neskusala. ale zda sa mi to dobre riesenie ako hovorite hlavne pre deti ako nenasilne, mozno to nespravi zazraky, ale ked to aspon trosku pomoze mnoho ludi sa moze potesit.

anicka

ahojte,ja mam 24 a na oboch ramenach keloidy.. mala som len jeden po TBC, s tym ma mamina poslala na plastiku, ked som mala asi 14, lebo to stale rastlo, teraz je to 4x vacsie a stale to rastie.. plus sa mi v jedno obdobie zacali vyrazky na oboch ramenach hojit keloidmy, uz prestali, ale kedykolvek to moze zacat opat, stale rastu a su take velke,ze sa zlievaju.. vsetci doktori, ktori to operovat nechcu velmi dobre vedia preco, narastie to totiz este vacsie..ja som bola aj na laser, akupunkuturu, pouzivala som aj dermatix sigel a contratubex, ci tak nejak sa to vola.. nic mi vsak nezabralo.. sami vidite, ze je este mnoho dalsich moznosti ako vpichovanie kortikoidov, vypalovanie dusikom, kyseliny.. zial dalsi problem je, ze koza kazdeho cloveka na vsetko tieto pripravky reaguje inak.. dajte pozor specialne na akekolvek plasticke operacie, aby ste to zbytocne nedobabrali, tak ako ja..

noran

aj ja mam keloid,vznikol po očkovaní na ramene,tak ho liečime laserovými lúčmi,je to dosť drahé,ale iný druh liečby pri mojom veku,mam 15, vraj nepricházda do úvahy,ak má niekto skúsenoť prosím napíšte mi,som nešťastná,lebo tento druh liečby trvá dlho,mam za sebou 4 sedenia..aj ked doktor vraví že sa to zlepšuje,mne to pripadá rovnaké...dakujem za odpoved

dunca

Zdravím všetkých, ktorý majú problém zvaný keloid. Mám ho aj ja - na dekolte a naučila som sa s tým žiť. Absolvovala som 2 operácie, 1 laserom, kde mi to vybrali úplne do živého mäsa, ale znova to narástlo tak mi odporúčili ešte jednu - plastickú, kde mi pri prvej operácii vložili na tieto miesta také vačky, ktoré mi 1xdo týždňa napĺňali, čím rozťahovali kožu a pri 2 operácii, ktorá bola o 2 mesiace mi kožu kde boli keloidy úplne vyrezali a nahradili to tou natiahnutou. Po operácii to vyzeralo nádherne myslím, že lekári odviedli skvelú prácu, ale bohožial sa to vrátilo. Samozrejme dnes je to už krajšie po tých troch operáciách, pichaní kenalogu, rôznymi masťami, vypalovaní dusíkom a už sa to našťastie nerozširuje. Po prvej operácii mi lekár oznámil, že má obavy aby to nebola rakovina - mala som vtedy 20 rokov tak keď prišli výsledky a nič také sa nepotvrdilo bola som šťastná, veď na svete sú oveľa horšie choroby a toto sa dá "maskovať" vhodnými kusmi oblečenia...a život myslím, nie je o kráse, treba sa zamerať na iné hodnoty. Tak sa všetci, ktorí s tým bojujete držte a naučte sa milovať takých akí ste.

hajdy

Prosím o radu pre mojho 9.roč.syna.Po plastickej operácii odstavajucich ušiek sa mu vytvorili keloidy za uškami.dnes som bola na plastickej chirurgii a pokušali sa mu to odstrániť ale syn to nezvládol a lekárka mi odporučila skusiť kryoterapiu.Má niekto skúsenosť s týmto alebo by ste mi vedeli poradiť inú možnosť .Vopred dakujem Hajdyˇ

misenocka

Viktor, ta kyselina sa vola trichloroctova. Zatial nevidim ziadne zmeny na tom mojom strasnom vyrastku, ale doki vravela, ze to je dlhodoba zalezitost. Bola som aj u plastickeho chirurga v BA a ten mi tiez odporucil len nejake maste, vraj to sa vyrezat neda lebo riskujeme, ze pak narastie este vacsi. Taktiez mi to potvrdil aj chirurg, ku ktoremu si idem dat vyberat znamienka. Som zufala...pomoooooc