Zdravím všetkých.som pár mesiacov rozvedená a neviem sa z toho vyhrabať a obávam sa budúcnosti, ako dokážem ďalej žiť. Môj ex mi hrozne ublížil, pretože sa dokázal na mňa vykašlať a rozviesť sa so mnou počas môjho tehotenstva, a to som chcela mať najkrajšie tehotenstvo na svete a dopadlo to, že už sa na baby teším sama. Všetko, čo som si vysnívala úplnú rodinu sa rozpadlo ako domček z karát. Mám v sebe všetky možné pocity, ale asi najväčšie prevláda sklamanie, ako človek dokáže ublížiť tým najbližším a tým najmenším.
Ako ďalej po rozvode?
Ak ti môžem poradiť, tak odbúraj smútok, zlé pocity, stres, sebaľútosť...to všetko vníma aj tvoje dieťaťko v maternici. Stále ked sa pozastavíš nad minulosťou, tak si povedz, že nesmieš sa obzerať za minulosťou spomienkami ani výčitkami a ani smútkom, lebo chceš mať zdravé a veselé dieťa...Neriš ak môžeš tento problém teraz. Sústreď sa na dieťaťko a rob všetko pre jeho dobro. Nemysli dnes na to ako sa budete vy dvaja predierať životom...predsa máš rodinu, rodičov, ...? Ak nie, tak iste máš nejakú dobrú priateľku, ktorá ti v núdzi pomôže...sklamanie z iného človeka, ktorému sme roky dôverovali je obrovské a nevieme ho ani pochopiť a ani ho nikdy nepochopíme, ...prajem ti veľa optimizmu a budúcnosť nikto nepozná...to je naše šťastie...
Viem, že ťa to trápi,ale nič nenarobíš.Ani nebudeš vedieť ako,sa objaví človek, ktorému na vás bude záležať a budeš s ním šťastná.S odstupom času na to budeš pozerať úplne inými očami a bude lepšie.
Adadka vidím, že ty už máš to najhoršie za sebou, ja sa z toho chcem čím skôr dostať, ale nedarí sa mi. Asi veľa hľadím do minulosti, aj keď to nebolo to pravé. A mathe myslím, že pár eur to je pre neho úplne nič.
Neporovnávaj čo on,rob si radosť výbavičkou,on to tiež nebude mať ľahké ako si myslíš.Jeho partnerke tiež nebude po vôli, keď bude musieť istú sumu z výplaty poslať potomkovi.
A kedy to čakáš?To už bude asi čoskoro?
Vobec sa neboj, ja mam 31 a ostala som sama s dvoma dievcatkami. Cas vsetko zahoji a ver, ze este stretnes cloveka, ktory vas bude lubit. Vsetko dobre a drzim palce
Ja sa vytešujem ked neakú výbavičku kupujem, ale potom zbadám šťastnú rodinku v obchode, alebo otca s babym a všetka radosť ma prejde. A on už má svoj život niekde úplne inde už si môže naplno užívať nikto mu neprekáža, príde mi to také neférové.
to čo spravil s návrhom,svedčí len o jeho primitívnosti, tuposti, krátkozrakosti,nestojí ti za to, aby si sa s tým zapodievala a kolegovia z práce ťa predsa poznajú a vedia odhadnúť, čo je pravda.A s kolegyňou si to vybav, nenechaj na seba kydať.
Tes sa na babetko, kupuj mu oblecenie, chystaj mu postielku..Vedz, ze na kazdu situaciu sa da reagovat dvojako. Bud sa budes trapit, budes porovnavat to ako to je s tym ako by to mohlo byt, alebo prijmes svoj osud taky aky je a budes sa tesit zo vsetkeho coho sa da. Trapenie ti zacierni i tie veci, z kt. by si mohla mat potesenie, tak hlavu hore! Aspon koli babetku, lebo to citi vsetko, a tvoje dlhe trapenie by mu mohlo ublizit. Touto skusenostou si aspon dostala moznost najst lepsieho chlapa...skus to brat z takejto stranky, lebo osud bije kazdeho, zalezi na tom, ako sa s nim popasujes.
Chvíľami si aj ja myslím, že radšej byť bez neho, ako s ním. Ale veľmi rada by som vedela ozajstné dôvody, ktoré zavážili, lebo to čo mi napísal v návrhu boli strašné malichernosti a klamstvá. A po rozvode som myslela že sa ten psychický teror skončí, ale práveže to nabralo strašné rozmery. Dal čítať tento návrh mojej kolegyni a tá ma v práci pred všetkými očiernila,keby to bola pravda, tak mi to nevadí, nech si ľudia klebetia, ale takéto veci z pojednávania dať čítať cudzím, no som z toho úplne mimo.
Nie si prvá ani posledná,ktorú postihol podobný osud.Teš sa na maličké a vždy si pomysli,nesmiem sa trápiť, aby som mu neublížila.Všetci sa učíme nie na chybách iných, ale svojich.Snaž sa to brať z pozitívnej stránky.Neopúšťaj sa,život máš ešte pred sebou a tvoje baby ti všetko vynahradí.