Antikoncepcia a krvacanie

Príspevok v téme: Antikoncepcia a krvacanie
Alessandra25

Antikoncepciu uzivam prvy mesiac, par krat som ju nestihla/zabudla zobrat v spravnom case (ale vzdy to bolo do nejakych 2 - 3 hodin), raz som tabletku vzala az rano. Posedny tyzden som uzivala vzorne. Vcera som mala sex s priatelom (tabletku som potom vzala o hodinu neskor ako obvykle), dnes som zacala krvacat. Neviete niekto, preco je to tak, a ci je nejaka sanca, ze by som mohla vcera otehotniet (ked som tabletku vzala neskor, a este k tomu to dnesne krvacanie). Dakujem velmi pekne

matamata

preboha ved ked uzijes tabletku do 12 hodin od bezneho casu tak sa nic nedeje...pretoze ucinnost jednej tabletky je 36 hodin a tie ucinnosti sa navzajom kryju pochopitelne...a take ze po 2-3 hodinach je uplne nic..nikde nie je napisane ze to musis presne tu istu hodinu brat, inak bude zle..treba citat pribalove letaky..
pocas prvych 3 mesiacov je krvacanie bezne..ved telo si musi zvyknut na homonalny sok

kvietok23

krvacanie moze niekedy nastat aj pocas uzivania antikoncepcnych tabliet, obzvlast v prvych mesiacoch uzivania. v letaciku sa docitas, ze to znaci mozno znizenu ucinnost tabletiek, ale ja som sa na to pytala svojho gynekologa a ten mi povedal, ze je to uplne normalne a netreba stresovat. V kazdom pripade si myslim, ze ked si sa uz rozhodla antikoncepciu uzivat, tak by si sa mala starat aj o to, aby si ju uzivala pravidelne a potom by si sa nemusela obavat tehotenstva.