syn má 20 rokov

Príspevok v téme: syn má 20 rokov
turisa

Zdravím všetkých. Mám 20 ročného syna, študuje na VŠ prvý ročník. Ja mám 39. Nejak si v poslednom čase nerozumieme. Rozčuluje ma, že chodí len za frajerkou - ktorá tiež študuje, sem tam sa učí, pravidelne papá, sem tam mi doma aj pomôže. Len mi vadí, že je akosi ,,lenivý,,. Rozčuluje ma, keď vidím, že nič nerobí, ženiem ho do nejakej práce - brigádne - on aj hľadá, ale dnes je to ťažké niečo nájsť. Hádame sa, a ja keď sa rozčúlim tak mu aj zanadávam, a potom som z toho nešťastná. Máte podobné problémy?

kajka01

ja mam pocit, ze hlavny problem je u teba v synovej priatelke, v kutiku duse ziarlis-to je moj nazor. v jeho veku je to uz normalne ze chodi casto za priatelkou ked ju ma :) a to ze nebrigaduje no to tiez take hrozne nie je pokial nie ste na to nejak velmi zle financne, ved je vysokoskolak mozno nejaky prvak druhak nechaj ho nech si este uzije trochu mladosti, popri skole je dost narocne aj brigadovat pokial je to denne studium a potom by nemal tolko casu poriadne na nic, ani na ucenie, ani na priatelku(co by tebe asi vyhovovalo:).
takze cez skolsky rok nech sa venuje skole a poriadne a cez leto nech hlada brigadu ked bude mat volno so skolou.

Anita11

Ja som tiež mama dvoch synov študentov /22,24/, dosť sa to podobá na nich. Obaja majú priateľky, takže samozrejme na prvom mieste už nie je mama, ale tak to má byť. Moji sa učia veľa, často celé noci, tak som rada, že si vobec pospia aspoň cez víkend, deď sú doma. Keď treba pomocť pomožu, ale už to tiež nie je nejak často, majú svojich povinností aj záujmov dosť.
Myslím, že si musíš zvyknúť na to, že je už dospelý a potrebuje aj trocha slobody v konaní. Ja si tiež spomínam, že asi tie prvé ročníky sú najťažšie aj pre rodičov a pre deti vo vzájomných vzťahoch. Deti treba stále usmerňovať, nenápadne kontrolovať, ale nesmieme ich obmedzovať natoľko, že sa nám odcudzia.
Tešme sa, že ich máme, že sa neflákajú, nepijú a nedrogujú.....

"jajkafr"- Krásne si to napísala z pohľadu mladého človeka. Ja si tiež myslím, že aj keď nejaká nervozita a nedorozumenie medzi rodičmi a deťmi vznikne, nie je to hneď preto, že by sa nemali radi a verím, že to tak, ako ty, cítia aj tí moji chalani.

kaciatko_7

no ved z tvojho prispevku usudzujem ze celkom v pohode vztah je medzi vami... nehladaj problemy tam kde nie su... v jeho veku je takyto sposob zivota uplne normalny... potrebuje sa este zabavit, spoznat nove veci, nemozes si ho pretvorit do tvojej predstavy, ved kazdy jeden z nas je nenapodobitelny exemplar... studuje aj doma ti pomoze, vsetko je ok... navyse si myslim ze je az prilis ok... ver mi ze mnoho chalanov v jeho veku nie su az taki poslusni... a co sa tyka tej jeho frajerky, mam taky pocit z teba, ze v tejto oblasti sa u teba prejavuje prilis velka viazanost na syna... ako keby to bol len tvoj milacik a nechcela si sa o neho s nikym delit... musis sa s tym zmierit, ze coskoro nebudes len jedina zena v jeho zivote...

anna66

Mám za sebou výchovu dvoch "mužov". Vek 20 - 25 , to je také hľadanie samého seba. Hovorí sa, že muži starnú a dospievajú pomalšie. Je to pravda. Myslím si, že ako matka nehľadaj problémy kde nie sú...buď rada, že chlapec chce študovať a sa mu darí..možno ho škola vyčerpáva...no a frajerka?...potrebuje pritúliť, pohladiť, porozprávať sa o tom o čom s mamou nemôže...nechajme im mladosť, nech si užijú, pretože ich čaká dosť neistá budúcnosť...kým sú pri nás, tak je fajn...máme o nich prehľad...a ver mi, ked vypadnú z domu, dobre padne mame, ked syn zavolá a spýta sa " mami ako sa máš, čo robíš " a áno..pozveš ho zakaždým na obed, či večeru...a bude všetko o.k...vždy som sa správala k svojim deťom ako k dospelým mne seberovným ľuďom...nekrič a neurážaj..deti si to pamätajú ako krivdu...doma hľadajú pohodu...

jajkafr

Matyo
pretože intrák na ktorom bývam nieje nič moc... nemám tam net, ani chladničku... ak chcem čerstvú stravu musím ísť každý deň do obchodu... navyše žiť o suchej strave ešte aj cez víkend nie je žiadna sláva... v zime mám na izbe nejakých 10°C a navyše doma je doma...

jajkafr

turisa
mám 20 tiež študujem na vysokej 2. rok a neviem si predstaviť, žeby som mala popri štúdiu brigádovať... štúdium ma vyčerpáva natoľko, že sa nestíham ani vyspať a nie to ešte brigádne pracovať... keďže študujem mimo miesta trvalého bydliska bývam na internáte a keď prídem domov je to väčšinou o hádkach čo ma nesmierne mrzí pretože mám úžasných rodičov aj súrodencov, ale akosi sa nemôžem vpratať do kože keď prídem domov som nervózna z toho, že v nedeľu musím znova odísť na internát a ešte musím stihnúť napísať seminárku, učiť sa chcem si aj oddýchnuť a navyše bolo by dobre pomôcť čosi aj mamke, ale to by musel mať deň 48 hodín, aby som stihla všetko čo chcem... navyše vysoká škola nie je o tom, že študent sedí v jednom kuse iba pri knihách veď by skončil za jeden semester na psychiatrii... áno študovať, učiť sa, ale všetko z mierou treba vedieť aj oddychovať a relaxovať... takže držím palčeky, aby si si našla spoločnú reč so svojim synom...

zuzic

moj brat je taky isty ma 21 lenivy jak vos este som ho ani poriadne nevidela sa ucit:P ale to by nebol on keby bol iny:) aj tak osm rada ze ho mam:)