strach z dovolenky

Príspevok v téme: strach z dovolenky
lilinka

Mám malú dcérku, ktorá bola už takmer od narodenia chorá. Mala laringitídu a rôzne formy alergie. Ťažko si je aj predstaviť ako sa cíti matka, keď sa jej dieťa dusí pred očami. Doktorka mi poradila, že je pre ňu dobré ísť v lete k moru, ale ja sa bojím cesty a čo spravým ak dostane záchvat, alebo niečo podobné. Je nejaká možnosť dovolenky podobne chorých detí so zdravotným dohľadom počas prázdnin?

lilinka

Už ma osmeľujete, ale ja by som aj tak najradšej išla s nejakou skupinou ľudí a lekárskym dozorom. Hľadala som na internete pod odkazom - klimatický pobyt - ozdravný pobyt..., ale nič aktuálne som ešte nenašla. Skúste mi poradiť v tomto smere.

ethel

a to mi chceš povedať,že ten seretide neužíva pravidelne?To musí! More je naozaj blahodarne pre tento druh ochorenia.Ak bude pravidelne užívať seretide nemal by sa záchvat objaviť počas cesty.Pri mori je ovzdušie vlhké a slané,čo jej len prospeje.Odporúčam oznámiť ošetrujúcemu lekárovi,že chcete cestovať a poprosiť ho aby jej predpísal niečo s rýchlim bronchodilatačným účinkom-u dospelých je to atrovent...seretide má postupné uvolňovanie-12 hodinové...

lilinka

Momentálne nie, ale sú také obdobia, keď ju dráždia alergény a prach. Príde to nečakane. V tom je to najzákernejšie.

slusny_muz

urcite sa organizuju nejake dovolenky aj pre deti s roznymi chorobami. Treba skusit pozriet na internete. Moja znama ma postihnute dieta (obrna)a boli na dovolenke v Grecku aj s inymi postihnutymi detmi....